domingo, 14 de junio de 2020

La Veu de Catalunya, 23 d’agost de 1.936, pàg. 12


La Directiva d’«Amics de les Arts», en la darrera reunió celebrada, prengué, per unanimitat, els següents acords:

Fer palès el seu reconeixement envers les institucions obreres polítiques que han respectat de tot incautament el casal dels artistes terrassencs, cosa que ve a refermar l’apolitisme i el respecte de tendències socials que ha presidit, sempre els actes de la seva vida.

Expressar la seva més gran satisfacció i accentuant agraïment envers el seu ex-president. L’artista Josep Rigol i altres col·laboradors que intervingueren perquè es salvés la millor part del patrimoni artístic terrassenc, i ratificar així mateix i amb caràcter general l’incondicional suport que en el seu degut temps feren palès a l’artista Rigol el president i altres dirigents de l’entitat.

I, finalment, s’acordà que, si bé cada any aquest període de temps és d’absoluta inactivitat en tota llei de manifestacions artístiques atenent els moments excepcionals de la nostra història i obeint aquell impuls de sensibilitat i d’humanisme que ha d’imperar en l’ànim de l’artista, es prengué l’acord d’obrir una exposició-sorteig el diumenge, dia 30, el producte íntegre del qual serà destinat als Hospitals de sang de Catalunya.

Per tal de normalitzar en el possible i amb la màxima rapidesa el règim de facturacions dels gèneres manufacturats i fabricats amb data posterior al dia 19 del passat mes de juliol, el Comitè d’Industria ha obert una informació pública, a la qual han concorregut les indústries i manufactures amb la intervenció del Comitè de Control. S’han presentat escandalls dels seus articles i el càlcul del tant per cent d’augment que representa la reducció de la jornada de treball i l’augment del 15 per 100 dels salaris.

Amb aquests elements de judici a la vista, el Comitè procedirà a estudiar i establir el tant per cent obligatori per a totes les branques de la indústria que caldrà aplicar als preus.

Es comunica als industrials que tinguin comandes relatives al subministrament d’articles per als qui lluiten als fronts de guerra, l’obligació que tenen d’enviar al Comitè una relació detallada d’aquestes comandes.

Igualment les cases que tinguin comandes per a exportació hauran d’enviar els antecedents al Comitè.

Tots els camions destinats als transports de matèries tèxtils i teles manufacturades que tinguin guia de circulació autoritzada pel Comitè d’Industria, per tal d’evitar molèsties que podrien entorpir la marxa de la Indústria, poden passar per les Oficines del Comitè a recollir un cartell acreditatiu de tractar sobre els serveis d’aquest Comitè.

No hay comentarios: