jueves, 11 de junio de 2020

Front, 21 d’agost de 1.936, pàg 3


VERS LA VICTORIA

La Segona Companyia del P. O. U. M. de Terrassa, marxa ahir cap a l’assalt de Mallorca.

El nostre camarada Olivé, cap polític de la columna.

Els companys que integren la segona companyia de milicians del nostre Partit, organitzada per a lluitar en el front de guerra civil, partí ahir cap a Mallorca, junt amb altres camarades del P. O. U. M. de Barcelona, Manresa i Sabadell. Tots plegats integren una columna, al front de la qual hi van com a caps polítics el nostre camarada Francesc Olivé i el company Magí Gamisans.

Aquesta columna afegida a altres dues formades per la C. N. T. i la U. G. T. apleguen un contingent de milicians força important, que reforçarà les posicions de Mallorca i permetrà emprendre decididament l'ofensiva contra aquell reducte del feixisme.

L'entusiasme de la multitud que acomiadà els milicians fou enorme. A les Rambles, es llançaren visques a la Revolució i a les Milícies Obreres i esclataren ovacions al pas de las Milícies.

El tremp dels milicians que partiren ahir i el seu decidit propòsit d'acabar amb la criminal sublevació dels militars de les Illes, ens permeten d'esperar que ben aviat haurem acomplert la reconquesta de Mallorca.

Es una posició que ens interessa a nosaltres com a catalans, per la història que ens uneix i que al mateix temps, es fa indispensable dominar, per fer avortar les apetències que tant Itàlia com Anglaterra senten per aquella base naval estratègica.

La Revolució ha d'alliberar Mallorca com a nacionalitat sotmesa al militarisme espanyol i ha de fer impossible que pugui caure a les urpes dels imperialismes estrangers. 

Camarades milicians!. A l’ofensiva fins arrancar Mallorca de les grapes feixistes!

No hay comentarios: