martes, 16 de junio de 2020

La Veu de Catalunya, 26 d’agost de 1.936, pàg. 9


Ha arribat a coneixement del Comitè de Proveïments que, per Terrassa, s’ha repartit entre les fleques una partida de farina no declarada.

El Comitè de referència remarca l’obligació que tothom té de declarar qualsevol partida de queviures, sigui del gènere que sigui, i que en cas de repetir-se aquest fet, procedirà immediatament a la incautació de l’article no declarat.

Amb un dels cotxes requisats un grup de quatre milicians, degudament autoritzats, han passat per les cases de tots els soldats que durant llur servei militar havien estat quotes, per tal de pregar-los que lliurin llur corresponent corretjam. Aquesta requisa, no té altra finalitat que la de lliurar tots els corretjams recollits als milicians, a fi i efecte que vagin el millor equipats possible.

En un cobert de llenya de la casa de la senyora Vídua d’Armengol, situada al carrer de Claris, 39, es declarà un petit incendi, a dos quarts d’una, per motius que es desconeixen.

Foren avisats els bombers amb tota la urgència possible, els quals comparegueren al lloc del fet, amb el material d’extinció. El foc fou ràpidament sufocat, car no revestia cap importància.

A la via pública fou atropellada per una bicicleta la dona de 41 anys, Antònia Massaguer, soltera, habitant al carrer Sant Isidre, 75. En caure violentament a terra degut a la trompada que li donà la màquina va produir-se una ferida contusa a la pell del crani, la qual li fou curada al Dispensari Mèdic pel doctor de torn.

L’atropellament ha estat denunciat al Jutjat Municipal.

Ha quedat constituïda la Delegació comarcal del C.E.N.U., al Vallès Occidental amb dos representants de cada una de les següents organitzacions: Generalitat de Catalunya, Sindicat de Professions Liberals (C.N.T.) i Federació de Treballadors de l’Ensenyament (U.G.T.), sota la presidència de Miquel Palet i Martí i amb domicili al Raval de Fermí Galan, 13 (Institut Industrial).

Hom fa gestions per a la formació d’una nova Junta de Museus que substituirà la dissolta. Aquesta Junta estarà constituïda per personal tècnic, però actuarà sota el patronatge de les organitzacions obreres terrassenques.

Tindrà al seu càrrec el Museu que ha quedat instal·lat a les Esglésies romàniques de Sant Pere.

Hom posa a coneixement dels comerciants, sense distinció de classes, l’obligació que tenen de contribuir a l’obra magna per a l’aixafament del feixisme brutal i sanguinari amb una quota de cinc pessetes els de segona i tercera categoria, i de 10 pessetes els de primera, tots els quals tenen l’obligació de passar per les oficines d’aquest Comitè per tal de fer efectiu el pagament cada dissabte a la tarda, de 3 a 7 i els dilluns, de 9 a 1 del matí i de 3 a 7 de la tarda.

Als qui no compleixin aquesta disposició del Comitè de Proveïments els seran incautats els gèneres.

Els contraventors d’aquesta disposició seran considerats com a facciosos, i, per tant, traïdors a la marxa de la revolució per l’aixafament definitiu de tota aquella xurma, que pretenia i encara pretén imposar un règim negre de terror.

Es tracta de fer tots i cadascú de nosaltres el sacrifici màxim que les circumstàncies del moment aconsellin, i als qui es neguin a col·laborar a aquesta obra els seran aplicades les degudes sancions.

En aquests pagaments queden també inclosos tots els venedors dels Mercats.

No hay comentarios: