viernes, 12 de junio de 2020

L’Acció, dissabte 22 d’agost de 1.936 pàg. 2


SALUTACIÓ A TERRASSA D'UNS COMBATENTS AL FRONT.

De l'amic Josep Muñoz i Llop ex-guàrdia municipal de Terrassa, i avui capità de milicians, hem rebut una encoratjadora lletra, comunicant-nos que l'expedició de tropes populars que sortí el passat dimarts del quarter de Jaume I de Barcelona, entre les quals hi ha molts milicians de Terrassa i Sabadell, ha arribat sense novetat a Tardienta.

El camarada Muñoz, que és capità de la 2ª centúria de l’expedició, fa palesa la seva salutació i la dels seus companys locals de lluita, al poble de Terrassa que tant malda en tots els ordres contra el feixisme.

UN MILICIÀ TERRASSENC A PUNT D'OFEGAR-SE.

Noticies que ens tramet el conciutadà i estimat company que lluita al front, n'Antoni Torrella, ens diuen, entre altres coses, que mentre un grup de milicians compost en majoria per terrassencs estava banyant-se al riu que passa per Alcalà del Obispo, després d'una llarga caminada, sobrevingué un esvaïment al company de Terrassa, Ricard Torrella (a) «Sonoro».

La fi del dissortat ara imminent si no hagués estat pel valor del milicià Vicenç Domènec, antic nadador del Club Natació Terrassa, el qual es llançà a la corrent i després de llargs i penosos esforços pogué salvar l'infortunat que anava a ofegar-se.

En Domènec fou molt felicitat pel seu heroic comportament.

Amb braus així, el nom de Terrassa quedarà admirativament prestigiat.

COMITE DE L'ESCOLA NOVA UNIFICADA.

Ha quedat constituïda a la nostra ciutat la Delegació comarcal del C. E. N. U., al Vallès Occidental amb dos representants de cada una de les següents organitzacions: Generalitat de Catalunya. Sindicat de Professionals  Liberals (C. N. T.) i Federació de Treballadors de l’Ensenyança (U. G. T.) sota la presidència de Miquel Palet i Martí i amb domicili al Raval de Fermi Galan, 13 (Institut Industrial).

D'INTERÉS ALS IMPONENTS DE LA CAIXA D'ESTALVIS.

Al Butlletí de la Generalitat ha aparegut un decret donant noves disposicions per al funcionament de les Caixes d'Estalvis en les seves operacions de reintegrament. Pel que afecta a les Caixes de les comarques catalanes; el decret conté el següent text.

«Quant a les operacions de reintegrament a la resta de Catalunya caldrà seguir tes normes establertes fins ara a cada localitat i en cap cas els reintegrament no podran ultrapassar la xifra total de les dues-centes pessetes dintre et període abans assenyalat.

Aquest període està comprés des d'ara fins el 16 del pròxim setembre.

UN BALL A PROFIT DE LES VÍCTIMES DEL FEIXISME.

L’empresa del Cor dels Amics, junt amb l’orquestrina Bohèmia, han organitzat un gran ball per a demà a les 6 de la tarda al seu local del carrer del Pantà.

Tota la recaptació que s'obtingui anirà a favor de les víctimes del feixisme.

ELS DONATIUS D'AVUI A LA CUINA POPULAR.

De Pere Morera. Carretera Rubí. 37; 20 quilos de mongetes, 2 garrons i 1 sagí de porc

De Lluís Ferrer. «La Tela»; Guttemberg, 2 dotzenes d’eixugamans.

De Josep Vera. Jodis, 33, Taules al Mercat de la Independència del 657 al 661 6 síndries i 1 caixa de raïm.

De Agencia «El Rayo»: 1 segell cautxú.

De Cooperativa popular de consum «Els Amics» 8 pots melmelada, 1 pernil i 2 pernilets i mig sense os.

De Vicenta Soler- Carretera Matadepera. 75:1 lliure de xocolata, 1 terça de pernil, 3 quilos de pa i 1 pot de préssec.

EL SINDICAT DEL RAM DE CONSTRUCCIÓ (U. G. T.) ES REUNEIX.

Aquest teatre, a dos quarts de 10, tindrà lloc a la Unió Local de Sindicats una reunió del Sindicat del Ram de Construcció adherit a la U. G. T., per tal de tractar de la constitució definitiva del Sindicat.

No hay comentarios: