martes, 23 de junio de 2020

La Veu de Catalunya, 30 d’agost de 1.936, pàg. 11


Al Cinema Alegria va celebrar-se l’anunciada Assemblea General de conjunt dels obrers del gènere de punt.

Van tractar-se extensament les qüestions anotades a l’ordre del dia, i es van prendre els acords següents:

Aprovar, en definitiva, les bases de treball confeccionades i aprovades en el ple celebrat fa dies a Mataró. Les esmentades bases han començat a regir.

L’horari de treball quedà establert en tres torns. El primer, treballarà del dilluns al dijous, de les cinc a les nou del matí i de la una a les cinc de la tarda. El segon torn treballarà els mateixos dies que el primer, però de les nou del matí a la una de la tarda, i de les cinc de la tarda a les nou del vespre a la una de la matinada, i de dos quarts de dues de la matinada a les cinc del matí.

El divendres, el repartiment d’horari, i de la una a dos quarts de tres de la tarda. Segon torn: de les nou del matí a la una de la tarda, i de dos quarts de tres a les quatre de la tarda. Els treballadors del torn de nit, el divendres treballaran de les quatre de la tarda a les vuit del vespre.

L’alcalde, senyor Jaume Figueras i Salelles, rebrà el públic cada dia, de les cinc de la tarda a les set del vespre.

El Billar Club Terrassa, per tal de contribuir també a la benèfica obra de la subscripció pro-víctimes del feixisme, ha fet una crida a tots els aficionats al billar, i especialment als socis de l’Entitat per tal que cooperin a la subscripció oberta al seu local, Sant Pere núm. 38, i assisteixin a la vetllada d’exhibició de caramboles i fantasia que, per a una pròxima data, han ofert donar els professionals Vives i Murtra.

Tingué lloc la constitució definitiva del Ram de la construcció afecte a la U.G.T.

Davant d’un important nombre d’assistents i després d’un debat molt interessant es va constituir la Junta Directiva que ha de regir el Sindicat.

La dona de 38 anys, Rosa Arola, casada, que viu al carrer de Salvador Seguí, 26 va presentar-se al Dispensari mèdic perquè li fossin curades diverses contusions i una lleugera equimosi a l’espatlla dreta. Aquestes lesions li foren produïdes en una baralla.

El doctor Claveria va prestar-li assistència facultativa.

Més tard, l’Arola va personar-se a la Comissaria de Policia on va denunciar el fet.

No hay comentarios: