viernes, 5 de junio de 2020

El Dia, edició dilluns 17 d’agost de 1.936, pàg. 2 i 3


DISSABTE SORTIREN ELS MILICIANS QUE COMPONEN LA SEGONA COMPANYIA DEL P.O.U.M.

A les 6 de la tarda del proppassat dissabte, marxarem de la nostra ciutat per l’estació del Nord, els milicians que en nombre d’uns cinquanta componen la segona Companyia organitzada pel P.O.U.M.

Aquests companys es dirigiren cap a Barcelona, on rebran la preparació necessària per tal que quan siguin destinats a lluitar al front aragonès contra el feixisme, puguin lluitar oferint un màxim d’efectivitat.

D’aquesta manera estaran a punt per tal d’engrossir la pròxima columna que sortí de Barcelona cap a Saragossa, cooperant així a l’assalt a tots els reductes feixistes existents en aquelles terres.

ELS HAVERS DIARIS DELS MILICIANS.

La Gaseta d'ahir publica una Ordre circular del .Ministeri de la Guerra disposant que, a partir del dia 5 d'aquest mes, els voluntaris de les Milícies republicanes que formen part de les columnes que operen pertanyents a unitats controlades per les autoritats militars, així com les Milícies militars que presten servei d'ordre de manera permanent que els privi de treballar, gaudeixin de l'haver diari de 10 ptes.

TROBALLA D’UNS CADÀVERS.

Aquest matí: l'ambulància de la Creu Roja de la nostra ciutat s'ha traslladat a la carretera de Matadepera a Sabadell, on s'hi havia trobat un home mort per arma de foc.

Dipositat el cos mencionat al Cementiri Nou de la nostra ciutat, ha resultat anomenar-se Josep Germà i Humet. fabricant d’anissos i licors, de la veïna localitat de Sabadell, on eslava domiciliat, a la Rambla. 229.

També ha recollit l'ambulància, a la carretera de Castellar, el cos d'un altre home, mort per arma de foc, que ha resultat anomenar-se Cañavate, veí de la barriada de Sant Pere.

AMPLIACIÓ DEL COMITÉ DE PROVEÏMENTS.

Segons un acord del Consell del d’Enllaç Antifeixista, la secció de Proveïments ha quedat composta de deu elements, en lloc dels cinc amb què fins darrerament estava constituït. Heus ací la seva composició actual:

 Tres representants del Comitè d’Enllaç; tres de.la C. N. T., secció del Ram de l'Alimentació; altres tres de la Unió Local de Sindicats, també del Ram de l'Alimentació i un membre de la Unió de Rabassaires.

PER A LA FORMACIÓ D'UN GRAN MAGATZEM QUE GUARDARÀ ELS ARTICLES DE PRIMERA NECESSITAT :: ACORD DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS.

A l'efecte que la ciutat pugui trobar-se en tot moment ben proveïda, el Comitè de Proveïments s'ha ocupat de la creació d'un gran magatzem on seran dipositats els articles de primera necessitat de la població.

Per tal de recollir els fos necessaris per a la realització d'aquest projecte, el Comitè ha acordat imposar uns impostos als industrials, que permetin recollir en breu les quantitats necessàries.

Mes detalls sobre aquest acord, creiem poder oferir-los en pròxima edició per a general coneixement i en vista de la seva importància.

DINTRE DE DOS DIES ES CREU QUE PODRÀ FUNCIONAR LA CUINA POPULAR PER ALS QUE ES TROBEN EN ATUR FORÇÓS.

El Comitè de Proveïments, després d'actives gestions, pot donar gairebé per terminats els treballs d'organització de la Cuina Popular que funcionarà a profit dels que es troben en atur forçós.

Aquesta Cuina, estarà instal·lada al carrer del Nord, en el lloc que ocupaven les religioses concepcionistes.

L'edifici estarà degudament habilitat per tal de poder atendre tols els parats, als quals es destinarà exclusivament aquest socors.

Per tant, restaran anul·lats tots els bons que ara es donaven per tal d'atendre els que es trobaven amb dificultats per manca de treball.

TOTS ELS TENDERS HAN D'ENVIAR LA LLISTA DELS PRODUCTES QUE DESITGEN PER A DINTRE DE TRES SETMANES.

El Comitè de Proveïments, ordena a tots els tenders que desitgin proveir la seva tenda, que enviïn una relació de les mercaderies que necessiten, per a dintre de tres setmanes.

El Comitè necessita aquestes llistes amb la citada anticipació, per tal que puguin efectuar-se els repartiments amb el major ordre.

TOTS ELS VENEDORS DELS MERCATS HAURAN D'EXPOSAR ELS PREUS DE VENDA DELS SEUS PRODUCTES A LES PARADES.

Segons una disposició del Comitè de Proveïments, a partir de demà, dimarts, tots els pagesos i venedors dels Mercats de la nostra ciutat, vindran obligats a posar preus ben visibles sobre els productes de les seves parades.

El públic és pregat d'abonar les mercaderies als preus que constin en els referits llocs, denunciant tots els venedors que no compleixin aquesta ordre.

D'aquesta manera, el Comitè podrà exercir un perfecte control sobre els preus dels productes, evitant-se que puguin cometre's abusos de cap mena.

TOTS ELS AGRICULTORS HAN DE PRESENTAR, EN EL TÉRMINI DE CINC DIES. RELACIONS DE LES SEVES EXISTÈNCIES.

Segons un acord pres pel Comitè de Proveïments de la nostra ciutat, tots els agricultors, en el termini de 5 dies, venen obligats a presentar unes relacions de les existències que tinguin sobre blat, civada, patates, ordi, etc. Etc., o sigui tot el que tingui emmagatzemat, sense oblidar de fer hi constar el nombre de caps de bestiar amb que comptin.

Aquesta disposició del Comitè, d'Enllaç, secció de Proveïments, s’ha ordenat per tal de saber els productes amb que pot comptar-se i per tal d’exercir un bon control.

ASSISTIT AL DISPENSARI.

El proppassat dissabte, va ésser aplicada assistència facultativa al noi de 10 anys. Antoni Fernàndez, el qual en el seu domicili, Castellet, 19, sofrí una caiguda que li causà una rascada a la regió parietal.

ANCIANA QUE SOFREIX UNA CAIGUDA.

Aquest matí, quan es dirigia a efectuar l'acostumada compra al Mercat, la velleta de 70 anys, Carme Figueres i Vall, que viu al carrer Nou, 57, ha tingut la desgràcia de sofrir una caiguda, havent estat recollida per alguns vianants, que l'han traslladada al Dispensari.

En aquest Centre, el metge de torn, li ha practicat els auxilis mèdics necessaris apreciant-li fractura de la cama dreta.

Una vegada convenientment assistida, ha pogut ingressar al seu citat domicili.

No hay comentarios: