lunes, 15 de junio de 2020

L’Acció, dilluns 24 d’agost de 1.936 pàg. 2


Sessió de la Comissió de Govern de l'Ajuntament constitucional

Extracte dels acords adoptats per l’Excma. Comissió de Govern municipal en sessió ordinària de primera convocatòria, celebrada el dia 24 de juliol de 1.936.

Aprovar l'acta de la sessió anterior.

Assabentar-se de la resolució de l'Alcaldia, per la qual davant la persistència de les anormals i difícils circumstàncies perquè travessa la ciutat amb motiu del greu moviment de subversió de part de l'exèrcit i d'elements feixistes en contra de la República i de la Generalitat de Catalunya i que determinaren la convocatòria amb caràcter urgent de la sessió extraordinària del Ple consistorial celebrada amb data 21 dels corrents per Decret del dia 22 del mateix mes acordà la suspensió de les sessions extraordinàries de la Comissió de Govern i del Ple d'aquest Ajuntament convocades amb data divuit del mes de juliol actual per al dia vint dei mateix mes i que no havent tingut lloc en aquest dia havien d'haver-se celebrat de segona convocatòria en l’esmentada data 22deJuliol actual.

Autoritzar àmpliament l’Alcaldia-Presidència per tal de disposar la inversió i pagament de les I quantitats que estimi necessàries amb càrrec a la partida 12, que segurament haurà de suplementar-se mitjançant transferència, de l'art. 1r. del cap, Sr. del vigent pressupost de despeses: quedant igualment facultada l'Alcaldia per a invertir en quant no vingués comprés en la partida de referència, no tingués altra que li fos aplicable la consignació figurarà en el capítol d'imprevistes del mateix pressupost.

Assabentar-se de les mesures i disposicions que havia pres i continuava adoptant el Conseller-Regidor de Sanitat i Proveïments, degut a la anormalitat de les circumstàncies perquè a travessem i que dificulten el normal proveïment  de la ciutat, per tal d'assegurar estigui degudament assortida de queviures i altres articles de primera necessitat,

Terrassa, 25 de juliol del 1.936.

ALS MESTRES NACIONALS DEL VALLÈS OCCIDENTAL.

Tots els mestres nacionals que exerceixen en les localitats del Vallès Occidental que a continuació s'esmenten, són cridats a una assemblea que tindrà lloc el dia 27 d'agost a les deu del matí a la delegació comarcal del Comitè de l’Escola Nova Unificada, Raval de Fermí Galan, 13, Terrassa.

Localitats: Terrassa, Olesa, Sant Cugat, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Rellinars, Rubí (oficials i Patronat Ribas), Sant Llorenç Savall, Ullastrell, Vacarisses i Viladecaballs.

ADVERTIMENT ALS FLEQUERS.

EI Comitè de Proveïments adverteix als forners que tinguin només farina per a 8 o 10 dies i dintre aquest termini no tinguin confiança de què els n'arribi de nova, que poden adreçar-se al Comitè susdit, el qual curarà de fer i tramitar Ies comandes que el calguin.

REUNIÓ D'EMPLEATS I OBRERS MUNICIPALS.

Demà a les deu de la nit tindrà lloc a l'estatge de l'Orfeó de Terrassa una reunió de l'Associació d'Empleats i Obrers Municipals.

DONATIUS QUE S’HAN FET AVUI A LA CUINA POPULAR.

Els donatius que avui s’han fet per a la Cuina Popular són els següents:

Pere Massellés, cinc quilos de pa.
Josep Jorba, sis pollastres.
Joan Vila, del Mercat del Triomf deu quilos de raïm.
Victorí Boqueres, de Vilanova i Geltrú, una caixa de peix.
Josep Pujol, vint-i-dos quilos de mongeta tendra.

CATORZE CADÀVERS TROBATS.

La matinada d’ahir foren conduits al dipòsit judicial del Cementiri Nou catorze cadàvers que foren trobats entre les Fonts i Rubí en dues piles.

La macabra troballa fou identificada per un veí de Sant Feliu del Llobregat el qual vingué a Terrassa car sospitava que entre els morts hi havia un familiar seu, i que en efecte li trobà.

Els catorze corresponien als següents veïns de l’al·ludida ciutat de Sant Feliu.

Lluis Rius, procurador; Miquel Reverter, administrador; Joan Batlle, procurador; Joaquim prats, propietari agrícola; N. Sagués, (pare) oficial del Jutjat; N. Sagués (fill) jornaler; Alfred Lahoz, mestre; R. Lladó (pare) ferreter; N. Lladó, (fill) ferreter; Jaume Ribes, propietari agrícola; J. Castells, jornaler; Carles Castells jornaler; Atanasi Monasterio, dipositari municipal i F. Sáez, jornaler.

Tots ells portaveu al damunt un bon nombre de creus, medalles i escapularis.

Tretze d’aquests cadàvers foren enterrats ahir mateix a la fossa comú després d’haver-los hi practicat el forense l’autòpsia. El que restava fou enterrat en un nínxol, per voluntat expressa d’un seu familiar que estava present.

No hay comentarios: