sábado, 27 de junio de 2020

L’Acció, dijous 3 de setembre de 1.936 pàg. 2


LA REBAIXA DEL FLUID ELÈCTRIC EL POBLE ESPERAVA FOS MÉS IMPORTANT.

Des d’aquestes columnes hem propugnat diverses vegades la rebaixa del fluid elèctric, gas i aigua. De moment ha vingut una disposició del conseller d'Economia, rebaixant en un 20 per cent el preu de la força elèctrica i altres avantatges complementàries que detallem més avall.

Creiem que la rebaixa no es prou. El poble esperava més. perquè ho creia de justícia. No obstant, cal apreciar el bon intent del Govern català en decretar la rebaixa.

Heus ací el text de la part dispositiva del decret:

Primer.- Queden suprimits els dipòsits que en concepte de fiança exigeixen les companyies subministradores d'Aigua, Gas i Electricitat. Aquestes fiances hauran d’ésser saldades per consum, i fins i tant no s’hagi extingit el seu import les companyies no presentaran nous rebuts als seus abonats.

Segon.- A partir del dia d'avui queden automàticament rebaixats ets preus de subministrament d'electricitat en un vint per cent pel que fa referència als serveis de caràcter particular o domèstic i sempre que el preu del quilovat ; sigui superior a 0’50 pessetes.

Tercer.- Cap Companyia d'Electricitat no podrà cobrar cap quantitat en concepte de lloguer dels comptadors o aparells mesuradors instal·lats en els domicilis dels abonats respectius. No obstant, els comptadors continuaran essent propietat de la Companyia, la qual podrà exigir I ‘adequada indemnització quan s'avariessin per causes alienes al servei.

Quart.- En el successiu les companyies subministradores d’electricitat donaran el curs més ràpid a les peticions de nous abonats sense que puguin exigir-los condicions que vulnerin el que pel present Decret es disposa,

MOR D'ACCIDENT UN CONEGUT CONCIUTADÀ.

Ahir a la tarda, a les 4, fou conduit a la seva darrera estada el cadàver del conegut compatrici Salvador Duran i Clermunt, que mori víctima d’accident a la tarda del die 31.

El captard del dilluns, el desgraciat Duran va dirigir-se a l’estable que posseïa al carrer de Galileu a donar una ullada a les cavalleries emprades en el servei de recollida de les escombraries de la ciutat i en passar ran d'un dels esmentats animals, aquest va etzibar-li una sèrie de guitzes que el Duran no pogué evitar, a conseqüència d'haver caigut a terra en rebre la primera.

De les lesions greus que va rebre, l’accidentat deixà d'existir passades una vintena d'hores.
E. P. D.

LA CALOR D'AQUESTS PRIMERS DE SETEMBRE.

La calor, durant els dies d'aquesta setmana ha arribat a una insospitada sequera, molt poc corrent en les actuals altures del calendari.

Ahir arribà a 30 graus a l'ombra. Avui també ha arribat amunt, encara que algunes rauxes de marinada hagin refrescat l'aire.

L’atmosfera calenta està abocada a una incessant carrera si no venen pluges a mitigar-la.

ALS FAMILIARS D’UNS MILICIANS DE LA C. N. T.

Es prega als familiars dels milicians que partiren amb la columna de la C. N. T. que facin els possibles de passar pel control de guàrdies de l’esmentada organització obrera, on els hi seran abonats els jornals dels milicians que lluiten al front.

MATERIES TÈXTILS INTERVINGUDES PEL C D’I.

Com que possiblement part de la indústria local caldrà que es dediqui a la fabricació de determinats articles per al front de guerra, el Comitè d'Indústria fa avinent que quedaran intervingudes per ell totes les llanes per carda blanques i pardes i també totes les punxes del mateix color. Per tant, la contractació i circulació d'aquestes matèries no es podrà fer sense l’aval d'aquest Comitè.

AVIS ALS COMITES DE CONTROL INCAUTADORS.

Es posa en coneixement dels Comitès de Control que han demanat incautació de llurs Indústries, que passin per les oficines del Comitè d'Indústria a recollir unes fulles complementàries per a la susdita incautació.

LA CUINA POPULAR CONTRA ELS ABUSAIRES.

El Comitè de la Cuina Popular, posa en coneixement del públic, que de resultes d'alguns casos d'abús que darrerament s'han descobert procedirà inexorablement contra aquelles persones que amb el pretext de trobar-se en necessitat, enganyen al Comitè, fent desvirtuar l’obra benèfica de la Cuina Popular.

No hay comentarios: