domingo, 28 de junio de 2020

El Dia, edició dijous 3 de setembre de 1.936, pàg. 2 i 3


DE REGRÉS DEL FRONT ARAGONÈS.

A dos quarts de vuit del vespre arribaren a la nostra ciutat els companys i milicians que partiren la matinada del dimarts amb la 2ª Expedició de provisions per al front d'Aragó, organitzada pel Centre Catalanista Republicà.

Els expedicionaris, a llur regrés, han explicat la satisfacció amb què són acollits aquests donatius del poble per part dels valents milicians terrassencs que lluiten al front per la Llibertat.

El viatge dels nostres amics al sector de guerra aragonès, s'ha realitzat sense contratemps.

PARTIDA DELS SOLDATS MOBILITZATS DEL REEMPLAÇAMENT DEL 35, QUE SERVIEN A ARTILLERIA.

Seguint les ordres emanades de l'avís d'incorporació que al matí d'ahir els fou passat, aquesta tarda, a les tres, han partit vers Barcelona dotze minyons pertanyents al reemplaçament de l’any 1.935, de l'arma d'artilleria.

S'han incorporat al Regiment d'Artilleria de Montanya, número 1.

AVÍS ALS POSSEIDORS DE VALS DEL COMITÈ D'AJUT.

El citat Comitè fa avinent a tots els comerciants que posseeixin vals al seu càrrec, que els presentin, tot el més tard, demà, divendres, a les set de la tarda, amb el, ben entès de què si no ho fan, els vals de referència quedaran anul·lats.

AVÍS ALS FAMILIARS DELS MILICIANS DE LA PRIMERA COLUMNA DE LA C. N. T.

Aquesta organització—la C. N. T.—prega a tots els familiars dels milicians que partiren a lluitar al front aragonès en la seva primera columna, que es serveixin presentar-se, el més prompte possible, en el Control de Guàrdia de la C. N. T., a l'objecte de cobrar el subsidi que correspongui al respectiu familiar.

L'ACTIVITAT DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS.

Avui a la matinada, ha partit vers Valencia una comissió del Comitè local de Proveïments, a fi de portar a la nostra ciutat una crescuda partida de caps d'aviram.

També, el dit Comitè, té desplaçada una altra Comissió a Lleida, la qual està encarregada de portar a terme les corresponents gestions, perquè siguin trameses a Terrassa, unes tones de sucre.

NOTES DEL COMITÈ D'INDUSTRIA.

El Comitè d'Indústria local, atenent-se a l'ordre dictada per l'honorable conseller d'Economia i Serveis Públics — Consell d'Economia—fa avinent:

a) En el termini de quatre dies, a comptar del de la dita, tots els importadors, magatzemistes i negociants de carbons, venen obligats a lliurar a aquest Comitè una relació jurada, per triplicat, de les existències de carbó vegetal, cok de gas, cok de pila, cok metal·lúrgic, lignits, antracita, hulla i de qualsevulgui qualitat de carbó, amb detallada especificació de llur procedència, ultra el nom de la mina, si aquesta fos nacional,

b) Els consumidors de qualsevulgui classe de carbó, si tinguessin una quantitat igual o superior a 5.000 quilos, venen obligats de la mateixa manera a presentar una relació de les seves existències en la forma esmentada en l'apartat anterior.

c) Els industrials que consumeixin carbó de qualsevol classe, venen també obligats a indicar la quantitat diària que precisen i existències que actualment posseeixen i, també, han d'indicar la quantitat de carbó que correntment usen.

d) Qualsevol falsejament en aquestes declaracions o l'incompliment de llur presentació, serà punit amb les sancions màximes.

Com sigui que, possiblement, part de la indústria local caldrà que es dediqui a la fabricació de determinats articles per al front de guerra, el Comitè d'Indústria fa avinent que queden intervingudes pel dit Comitè totes les llanes per carda, blanques i pardes, i també totes les punxes del mateix color: per tant, la contractació i circulació d'aquestes matèries no es podrà fer sense l'aval d'aquest Comitè.

IMPORTANTS DONATIUS DE LA CAIXA DE PENSIONS PER A LA VELLESA I D'ESTALVIS.

La susdita institució d'estalvi popular i de previsió social, ultra la seva aportació mitjançant l'Hospital de Sang establert a l'Institut Clínic de Montjuic, ha acordat contribuir a la subscripció oberta o favor de les víctimes de la sublevació feixista amb vint-i-cinc mil pessetes per cadascuna de les seves dues Seccions d'Estalvi i d'Assegurances Socials. Les cinquanta mil pessetes han estat ja lliurades al Comitè central de Milícies Antifeixistes.

CAIGUDES.

Teresa Eixarch i Romeu, d’onze anys habitant al carrer de la Granvia, 53, a la tarda d’ahir fou assistida al Dispensari Mèdic d’extenses ferides incises a la regió glútia, resultat d’una caiguda que sofrí a la via pública.

També per haver caigut en el seu propi domicili, Watt 95, a dos quarts de set de la tarda d’ahir. Josep Castillo, de 5 anys, va personar-se al Centre Mèdic perquè li curessin una ferida incisa contusa a la regió orbitària dreta.

No hay comentarios: