viernes, 19 de junio de 2020

El Dia, edició divendres 28 d’agost de 1.936, pàg. 3


UN BON EXEMPLE.

Un bon seguit de comerciants i industrials de la nostra ciutat en comptes de fer-se efectiu l’import dels vals que en un principi els havien estat lliurats per a respondre de les mercaderies que ells donaven, han fet donatiu dels vals de referència al Comitè pro-víctimes del feixisme, a l’objecte que les pessetes que sumin s’agreguin a la subscripció oberta pel mencionat Comitè.

Heus ací un acte digne de tot elogi.

QUEVIURES PER ALS MILICIANS D'ARAGÓ.

A dos quarts de quatre de la matinada de demà, de la nostra ciutat sortirà una caravana de 15 camions i alguns cotxes particulars, carregats de diversos queviures per als companys que lluiten en el front aragonès.

La dita expedició ha estat organitzada per la Unió local de Rabassaires.

LA NOVA JUNTA DE LA CREU ROJA LOCAL.

Pel representant del Govern de la Generalitat de Catalunya, ha estat nomenada la nova Junta de la institució local de la Creu Roja, que ha quedat integrada així:

President, Josep Cardús i Tió.
Vice-President, Antoni Pellicer i Sanmartín.
Secretari, Joan Riera i Barba.
Tresorer, Genar Vergara i Pina.
Comptador, Josep Gasset i Mach.
Vocal, Miquel Vilaseca i Junyent.

L'EXPOSICIÓ SORTEIG PELS HOSPITALS DE SANG.

Demà passat diumenge, al migdia, s’obrirà una interesantíssima exposició a "Amics de les Arts” la finalitat de la qual serà la de recavar fons amb destí els Hospitals de Sang de Catalunya.

Pel nombre d'obres que ha rebut la directiva de l'entitat organitzadora i el valor artístic de les mateixes, hom pot garantir que serà la millor Exposició Sorteig que ha celebrat "Amics de les Arts".

Es de creure que donat el caire que té aquesta Exposició, tot Terrassa sabrà correspondre a la gesta dels artistes terrassencs.

CADAVERS SENSE IDENTIFICAR.

En el terme municipal de Terrassa i prop de Castellbisbal, ha estat trobat el cadàver d'un jove, que aparenta uns 22 anys d'edat. El difunt ha ingressat al dipòsit judicial del dit poble de Castellbisbal per a ésser identificat.

Hi ha qui diu que es tracta d'un terrassenc i altres que el mort és de Martorell.

També aquest migdia, ha estat avisada l’ambulància de la Creu Roja local, perquè es traslladés a la Carretera de Sabadell, trencall de Can Viver, a recollir el cadàver d'un home que ha estat portat al dipòsit judicial.

No ha pogut ésser identificat, per què no portava cap mena de document i té les faccions bastant desfigurades.

ES PROPIETAT DE LA GENERALITAT L'EMISSORA RADIO TERRASSA.

Per decret recentment publicat ha quedat propietat de la Generalitat, totes les emissores d'ona curta de Catalunya.

L'emissora de Radio Terrassa ha quedat doncs, en la susdita situació. Mentrestant. l'Ajuntament, per mitjà d'un representant intervé en les activitats d'aquesta emissora.

ALS MESTRES PARTICULARS DE TERRASSA.

Per tal d'organitzar amb dades sòlides l'obra del Comitè de l'Escola Nova Unificada són pregats tots els mestres particulars de Terrassa que encara no ho hagin fet, de passar tot neguit per les oficines de la Delegació Comarcal, Fermí Galan, 13, de 11 a 1 o de 5 a 6, on els seran donades les instruccions necessàries per a omplir unes declaracions i formalitzar unes llistes d'alumnes "que han d'ésser trameses a aquesta Delegació per tot el dia 31 del mes actual.

PLE REGIONAL DE LA FEDERACIÓ REGIONAL DE LES INDUSTRIES FABRIL, TÈXTIL I ANEXES DE CATALUNYA.

A l'estatge central de la U. G. T., Diputació, 277, principal, de Barcelona a les deu del matí de demà, dissabte, tindrà lloc el Ple Regional de la Federació de les Indústries Fabril, Tèxtil i Annexes de Catalunya.

L'ordre del dia serà el següent:

1. Bases, Salaris mínims

2. Situació actual i orientacions.

3. Constitució Comitès Comarcals.

No hay comentarios: