domingo, 14 de junio de 2020

El Dia, edició dilluns 24 d’agost de 1.936, pàg. 2 i 3


SORTIDA D'UNA COLUMNA DE MILICIANS DEL PARTIT D'ESQUERRA REPUBLICANA.
A les 4 d’aquesta tarda, aproximadament, han marxat de la nostra ciutat, en camions, els 90 milicians que componen la columna formada per Esquerra Republicana de la nostra ciutat.

 Aquests valents milicians han sortit en direcció a Barcelona, on seran   destinats als llocs on es cregui més necessària la tramesa de reforços.

Desitgem que el més gran entusiasme acompanyi sempre aquests braus milicians, que tan coratjosament es dirigeixen a la lluita.

ALTRA PARTIDA DE MILICIANS DE LA C.N.T.

En direcció al front de lluita aragonès a quarts d'onze d’aquest matí han partit amb autocar, una cinquantena de milicians de la nostra ciutat pertanyents a la C.N.T. i la F.A.I.

Han  estat objecte d'un comiat entusiàstic per la gentada enorme que s'ha congregat a l'hora de sortida.

CADAVERS INGRESSATS AL DIPOSIT JUDICIAL.

A dos quarts de quatre de la matinada d'ahir, l’ambulància de la Creu Roja de Sant Feliu del Llobregat va portar al Dipòsit Judicial de la nostra ciutat, els cadàvers de sis individus que havien estat trobats morts a les Fonts, tots en un grup.

Un xic més tard de les sis del matí, en un nou viatge, l'ambulància esmentada va dur-hi vuit cadàvers més, que també foren trobats a Les Fonts, però a una regular distància dels anteriors.

Tots ells foren identificats per mitjà dels documents trobats en les respectives butxaques i carteres, i són veïns de Sant Feliu del Llobregat.

Els noms i professió dels difunts són els següents:

Joaquim Prat, agricultor.
Joan Batlle. procurador.
Miquel Reverter, administrador de Sant Just Desvern.
S. Sáez, jornaler.
R. Lladó, ferreter, (pare).
N. Lladó, ferreter, (fill).
M. Segués, oficial del Jutjat, (pare).
N. Segués, jornaler, (fill).
Alfred Lahoz, mestre d'escola.
Jaume Ribas. agricultor.
Lluís Castells, jornaler.
Eduard Cartell jornaler.
Joan Monasterio, empleat municipal.

Una volta el metge forense i els seus ajudants hagueren efectuat l’autòpsia dels cadàvers, aquests reberen sepultura al Cementiri Nou de Terrassa. Una brigada de camillers de la Creu Roja local, ajudaren el sepulturer en aquesta tasca.

ELS FESTIVALS QUE HAN CELEBRAT TRES ENTITATS LOCALS A PROFIT DE LES VÍCTIMES DEL FEIXISME.

La societat “Cor dels Amics”, el club "Harmonia" el Club Natació Terrassa, celebraren el proppassat dissabte. Els dos primers i ahir diumenge, el tercer, uns actes a profit de les víctimes del feixisme.

La secció Pro-Ajut, del Comitè d'Enllaç Antifeixista té interès a manifestar que tots els elements que han pres part en aquests actes, ho han fet amb el més complet desinterès econòmic i sols amb el desig de cooperar per tal que els referits actes benèfics resultessin uns èxits complets.

S'HAN DE DECLARAR ELS GÈNERES QUE ARRIBIN A TERRASSA.

Novament fa públic el Comitè de Proveïments la necessitat que tots els comerciants tenen de declarar les partides de gèneres que els puguin arribar, siguin de la classe que siguin.

En el cas que aquesta ordre no sigui acomplerta a tots els infractors els seran incautats els articles que posseeixin.

D’INTERÉS PER ALS IMPONENTS DE LA CAIXA D'ESTALVIS.

Al Butlletí de la Generalitat ha aparegut un decret donant noves disposicions per al funcionament de les Caixes d’Estalvis en les seves operacions de reintegrament Pel que afecta a les Caixes de les comarques catalanes; el decret conté el següent text:

"Quant a les operacions de reintegrament a la resta de Catalunya caldrà seguir les normes establertes fins ara a cada localitat i en cap cas els reintegraments no podran ultrapassar la xifra total de les dues-centes pessetes dintre el període abans assenyalat”.

Aquest període està comprès des d'ara fins el 16 del pròxim setembre.

SESSIÓ BENÈFICA AL RECREO.

A profit de la subscripció pro-víctimes del feixisme l'empresa del Recreo ha organitzat per al proper dimecres a la nit una sessió extraordinària  de cinema a base d’un interessant i suggestiu programa.

CRIATURETA QUE ES LESIONA EN CAURE.

A la una de la tarda d’ahir, la nena de 2 anys Maria Giralt, domiciliada en una bòbila de la Carretera de Rubí, va sofrir una caiguda davant de casa seva produint-se una ferida contusa al front la qual li fou curada al Dispensari.

JOVENETA MOSSEGADA PER UN GOS.

El facultatiu de torn al Centre Mèdic a les dotze del migdia d'ahir, va assistir la noia de 15 anys, Carme Martínez, habitant a la Ctra de Moncada,107, qui presentava unes ferides a la cuixa dreta que li produí un gos en mossegar-la a la via pública.

La Martínez passà a casa seva una volta curada.

S'ha cursat denúncia del fet al Jutjat Municipal que ha ordenat la recollida del dit gos a l'objecte de posar-lo en observació per si presenta símptomes rabiosos.

No hay comentarios: