martes, 2 de junio de 2020

El Dia, edició divendres 14 d’agost de 1.936, pàg. 3


REUNIÓ DE L'ASSOCIACIÓ DE MESTRES DEL PARTIT.

L'Associació de Mestres Nacionals del partit de Terrassa, convoca tots els seus associats a una reunió general extraordinària per a diumenge vinent, a les 10 del mati, a l'escola del senyor Sala, de la nostra ciutat.

En aquesta assemblea es tractaran alguns assumptes urgents, de la màxima importància.

ELS MESTRES DE TERRASSA FAN UNA APORTACIÓ A LES SUBSCRIPCIONS PRO-VÍCTIMES DEL FEIXISME.

Els mestres del partit de Terrassa, han recaptat la quantitat de 986'60 pessetes, que han lliurat a la Federació de Mestres Nacionals de Catalunya (U. G. T.), a profit de les famílies de les víctimes caigudes en la lluita contra el feixisme.

MES SINDICATS QUE INGRESSEN A LA U.G. T.

La Secció del Ram Fabril i Tèxtil afecta a la Unió Local de Sindicats, celebrà ahir una assemblea al Teatre Principal amb l'objecte de decidir la seva incorporació a la U. G. T. 0 a la C. N. T.

Per unanimitat, s'acordà l'ingrés de la dita organització a la Unió General de Treballadors.

Altra assemblea important, amb idèntica finalitat fou la de l’Associació d'Empleats i Tècnics, que tingué lloc a l'estatge de la Unió Local de Sindicats. També s'acordà l'ingrés a la U. G. T., per 330 vots contra 13.

Actualment, doncs, són ja tots els Sindicats afectes a la Unió Local que han ingressat a la U. G. T.

ASSEMBLEA DE LA C. N. T., RAM FABRIL I TÈXTIL.

Per a dos quarts de 10 d'aquest vespre. al Cinema Rambla, hi ha convocada una assemblea general del Sindicat del ram fabril i tèxtil afecte a la C. N. T., en la qual es tractarà, entre altres assumptes, de les orientacions a seguir en els Comitès de control.

ASSEMBLEA DELS OBRERS DEL SINDICAT DEL GÈNERE DE PUNT DE LA U. G. T.

Demà dissabte, a les 4 de la tarda, el Sindicat del Gènere de Punt de la Unió Local de Sindicats, adscrit ara a la Unió General de Treballadors, celebrarà una assemblea de tots els associats, en la qual es donarà compte de les gestions practicades pel Ple regional del Ram.

ELS OBRERS DEL GÈNERE DE PUNT DE LA UNIÓ LOCAL DE SINDICATS I EL CARNET D'AFILIAT.

Trobant-se el Sindicat del Gènere de Punt de la Unió Local de Sindicats, adscrit a la Unió General de Treballadors mancat de carnets, per tal de poder estendre’ls a tols els seus afiliats, el referit Sindicat prega a aquests no es preocupin per aquesta manca de carnets.

Tols els associats, tant si tenen carnet com no, poden anar ben confiadament al treball, el vinent dilluns, amb la seguretat que no seran molestats en absolut, car el Sindicat haurà tingut cura de lliurar a tols els Comitès de fàbrica, la relació, en forma de fitxes, de tots els obrers sindicats.

Tan bon punt el sindicat tingui els carnets, que arribaran molt en breu, seran posats tot seguit a disposició de tots els afiliats.

El Ple prosseguí en els seus treballs, discutint !a qüestió dels preus, la qual restà enllestida.
De totes maneres no quedaren ,ben aprovades aquestes noves relacions de preus, per trobar-se absents d'aquestes reunions, els delegats de Barcelona, Igualada i Blanes.

Per tant, en el pròxim ple total, que tindrà lloc el dissabte dia 22 dels corrents, també a Mataró, i al qual assistiran totes les delegacions, és d'esperar que quedaran aprovats tols els preus que en les anteriors reunions s'han aprovat.

ELS TREBALLS DEL PLE REGIONAL DEL RAM DEL GÈNERE DE PUNT.

Els proppassats dimecres i dijous, es reprengueren les sessions del Ple del Ram del Gènere de Punt, que com se sap, s'està celebrant a Mataró.

A aquestes reunions, hi assistiren els delegats locals de la C. N. T. I la Unió Local de Sindicats, en aquest ram.

No hay comentarios: