jueves, 4 de junio de 2020

El Dia, edició dissabte 15 d’agost de 1.936, pàg. 2 i 3


L’IMPRESSIONANT ENTERRAMENT DEL MILICIÀ FRANCESC VILANOVA I ALABARD:

Ahir vespre, a la sortida de les fàbriques, una gran gernació es congregà pels voltants del local de la C. N. T.

Des de les quatre de la tarda, que una ininterrompuda cua de persones, visitava el cadàver dei milicià Francesc Vilanova i Alabard, exposat a l'interior de l'edifici, expressant tan significativament la seva condolença per la pèrdua del company.

EI trasllat de les despulles d’aquest, va efectuar-se a poc més de l'hora anunciada i constituí una imponent manifestació del sentiment popular.

Totes les organitzacions locals s'adheriren a l’acte, el qual surti del local mencionat i passà pels carrers més importants de la ciutat.

presenciant el pas de la comitiva una gran multitud.

El cos del dissortat Vilanova, que era portat a braços per diversos dels seus amics, anava precedit d'una secció de dones, que portaven llaçades i flors.

Després, seguien als que conduïen el cadàver, nombroses representacions de les milícies, forces de l'assalt, guàrdia civil i totes les restants entitats que componen el front antifeixista, tots en perfecta formació, tancant la comitiva un gran nombre de ciutadans.

Tots ells acompanyaren el cadàver al Cementiri, resultant l'acte una gran manifestació com mai s'havia vist a la nostra ciutat.

MILICIÀ QUE SOFREIX UN GREU ACCIDENT. QUAN PRESTAVA UNS SERVEIS.

Aquesta nit darrera, un cotxe ocupat per quatre milicians ha sortit per tal de complir alguns serveis.

En ésser a la carretera de Castellar varen aturar un moment el cotxe i en baixar un dels ocupants, l’anomenat Eladi Roma Orriols, tingué la dissort que una escopeta que hi havia penjada, contra la porta del vehicle, rellisqués i en caure a terra es disparés la càrrega de perdigons que contenia, la qual travessà el peu del Roma.

Ràpidament traslladat a la nostra ciutat, ingressà a l'Hospital, on els doctors de torn, entre ells el doctor Ferrer, han practicat una delicada intervenció quirúrgica, amb bon resultat.

Ni cal dir com desitgem a aquest milicià un ràpid i total restabliment.

D'INTERÈS PER ALS MINYONS DE LES LLEVES 1.934 I 1.935.

El departament de Reclutament del Comitè d'Enllaç Antifeixista, ha ordenat el repartiment d'aquesta ordre a tots els individus pertanyents a les lleves 1.934 i 1.935:

Havent estat disposada la inscripció obligatòria a les Milícies anti-feixistes de tots els individus pertanyents als reemplaçaments dels anys 1.934-1.935, se us ordena que amb la major urgència passeu a efectuar la vostra inscripció al local del COMITE D'ENLLAÇ, instal·lat al carrer de Francesc Macià. 62 i 64.

Així mateix hauran de fer llur presentació davant l'esmentat Comitè, tots aquells que anteriorment hagin estat ja inscrits com aitals Milícies, en alguna de les organitzacions d’aquesta ciutat.

Els familiars dels milicians que es troben actualment al front, són pregats també de passar per les esmentades oficines, per tal de poder fer a les llistes, l'anotació corresponent.

El mencionat departament ens prega fem avinent que no hi ha cap motiu per alarmar-se i que aquesta citació no representa cap immediata ordre d'enrolament a les casernes.

CIUTADÀ QUE HA DESAPAREGUT.

Aquest matí s'han personat a la Comissaria de Policia, els familiars de Miquel Ayala Barber, de 62 anys, domiciliat a la Carretera: de Matadepera. 40, el qual manca del seu domicili, des d'ahir al matí.

Segons explicaren els denunciants, l'Ayala havia sortit, com tenia per costum tots els matins, a donar un volt per diversos carrers i des d'aquella hora. ja no havia retornat més al seu domicili.

L'ADHESIÓ DE LA GUÀRDIA CIVIL ALS GOVERNS DE CATALUNYA I LA REPÚBLICA.

Ahir, per mitjà de Ràdio Terrassa, el capità de les forces de la Guàrdia Civil de la nostra ciutat, radià una patriòtica i entusiasta nota, en la qual repetia una vegada més la fidelitat del cos referit als Governs de Catalunya i la República.

UN BALL A PROFIT DE LES MILÍCIES LOCALS.

Demà, diumenge, tindrà lloc al saló del Cor dels .Amics, un gran ball, la recaptació íntegra del qual serà a benefici dels braus milicians locals.

La part musical d'aquest simpàtic acte, està encomanada a l'orquestra Cool Jazz.

L'ANIMACIÓ D'AVUI ALS MERCATS.

Amb motiu del nou horari i la supressió del despatx públic el dissabte a la tarda, els mercats han ofert avui, de 8 a 1 del matí, un aspecte animadíssim.

La gernació ha estat tan gran a les primeres hores que degut a la calor i l'aglomeració han sofert desmais set o vuit concurrents.

Val a dir, de passada, que els mercats estaven proveïdíssims d'acord amb les necessitats i la importància de Terrassa, a malgrat de les dificultats per les actuals circumstàncies.

No hay comentarios: