lunes, 29 de junio de 2020

El Dia, edició divendres 4 de setembre de 1.936, pàg. 2 i 3


CONVENIENCIA DE REDUIR ELS GRUPS DE SERVEIS ALS POBLES GRANS :: DISPOSICIÓ DE LA COMISSIÓ DE MILÍCIES ANTIFEIXISTES.

Després d’escoltats els informes dels equips que acaben de recórrer Catalunya en viatge d’informació i per establir contacte entre la població més important i la Comissió de Milícies Comarcals, hem arribat entre d’altres conclusions a la de que en els pobles, hi ha un nombre excessiu de milicians en servei permanent, en relació a la tasca que han de desenvolupar.

Com sigui que el sosteniment dels milicians en servei actiu va a càrrec o bé dels Municipis, i , en definitiva dels mateixos treballadors de cada localitat, el Comitè de Milícies Comarcals creu necessari advertir la conveniència de reduir fins al mínim possible els grups en servei, perquè, ultra la capital de resistència econòmica de cada poble, evitaria quelcom l’espectacle innecessari dels nombrosos grups armats, ensems que es reintegrarien al treball nombrosos milicians, que des d'aquest camp d'acció contribuirien a la lluita revolucionària en la mateixa escala que hi contribueixen els que es troben al front.

Esperem que els Comitès locals de milícies antifeixistes recolliran en profit de la nostra lluita aquestes recomanacions.

LA SESSIÓ TEATRAL D'AQUESTA NIT AL TEATRE PRINCIPAL.

"Juan José", l'obra d'ambient social del dramaturg Joaquin Dicenta, serà representada aquesta nit, a dos quarts de deu, al Teatre Principal en un festival a profit de les milícies.

Prendran part en la representació els actors amateurs locals Parera, Jordà, Vilaplana, Seró, Llobet. Martínez, Carrasquer, Arnau, Vila i Badia, i les actrius de la capital Barri, Díaz, Vallespir i Fontseca.

Per a complement de la vetllada, es representarà la humorística comèdia "Es lloga un pis".

LA CENTÚRIA DE LA UNIÓ LOCAL DE SINDICATS (U.G.T.).

Cal que els companys que vulguin allistar-se a aquesta Centúria i no ho hagin fet encara, procurin efectuar-ho immediatament, car a les 10 de la nit d’avui quedarà tancada la inscripció a les oficines de la U.L.S.O., Sant Pere, 44.

Per tant, demà dissabte aquesta Centúria marxarà a incorporar-se a la caserna general de la Unió General de Treballadors.

PODEN FER-SE, AL COMITÈ DE PROVEÏMENTS, COMANDES DE SUCRE.

Ahir arribà a la nostra ciutat una partida de sucre, tramés, per la Comissió del Comitè de Proveïments que es troba a Lleida a aquest efecte. Tots els comerciants que necessitin aquest article, poden passar per les oficines del Comitè a fer efectiu l'import de la comanda i, seguidament, els serà servida.

A més, s'adverteix que dilluns o dimarts de la vinent setmana, arribarà una nova partida de sucre.

BALL A PROFIT DELS HOSPITALS DE SANG.

"Quatre companys" antifeixistes, han organitzat per a demà passat diumenge, Un lluït ball a profit dels Hospitals de Sang, que tindrà lloc al Saló Catalunya, a dos quarts de sis de la tarda, i el qual serà amenitzat per l’orquestra “Good Jazz”.

D'INTERÈS PER ALS ALUMNES QUE HAGIN D'EXAMINAR-SE.

Els alumnes lliures que hagin d'examinar-se a algun Institut de Segon Ensenyament de fora de la localitat, fins el dia 7 tenen temps per a formalitzar la matricula gratuïta i fins el 15 del que som la matricula serà lliure.

Per als alumnes oficials que estiguin pendents d'alguna assignatura, de l'Institut Elemental de Terrassa, no hi ha cap avis per ara.

Com tampoc no ha estat convocada la matrícula d’ingrés.

CAIGUDES.

D'una forta contusió al peu dret, que es produí en caure, ahir fou assistida al Dispensari Mèdic, Margarida Oriols. de 64 anys, casada, habitant al carrer de la Igualtat, 48.

També, per haver caigut a la via pública, el nen de 6 anys. Salvador Costa, amb domicili a la Carretera de Rubí, 129, a dos quarts de sis d'ahir a la tarda rebé assistència facultativa al Centre Mèdic. Sofria una extensa i fonda ferida a la regió frontal.

EL FOC D'AHIR A LA TARDA.

Des del local de la C. N. T., s'avisà al Cos de Bombers de Ca la Ciutat que hi havia un incendi de grosses proporcions al bosc de Can Solà de Rubí, llindant amb l'extensa propietat Can Mori, que es troba incautada.

Es donà el corresponent senyal i, acte seguit les bombes sortiren vers el lloc del foc. Aquest ja s’havia iniciat feia hores i els bombers abans no aconseguiren la seva completa extinció, hagueren de treballar àrduament mes de nou quarts.

Les flames destruïren nombrosos pins, quedant completament carbonitzada una gran extensió.

No s’hagué de lamentar cap desgràcia personal.

A TOTS ELS OBRERS DEL GÈNERE DE PUNT EN ATUR FORÇÓS.

La ponència de la Indústria del Gènere de Punt de la C. N. T i U. G. T. recorda a tols els obrers en atur forçós (inscrits i no inscrits a la llista de parats) l'obligació que tenen de passar pels respectius Sindicals per una qüestió que els interessa.

Cas de no fer-ho així. no podrien ocupar cap plaça que es produís a dintre les fàbriques.

SINDICAT DEI. RAM FABRIL I TÈXTIL (U. G. T.) :: AVÍS ALS OBRERS PARATS.

Per efectes d' organització i control, es prega a tots els obrers sense feina del ram de teixits (teixidors, teixidores, rodeteres, canoneres, cosidores, ordidores i nuadores) afiliats al Sindicat Obrer de la Indústria Fabril i Tèxtil (U. G T.)., que passin qualsevol dia de 6 a 8 del vespre, pel local social, Sant Pere, 48.

REUNIÓ DELS "DRAPAIRES” DE TELERS.

EI Comitè Executiu de la Unió Local de Sindicals 0brers U. G. T. convoca tots els "drapaires'' de telers a l'assemblea que es celebrarà al seu estatge, Sant Pere, 48, demà, dissabte, a les 10 del matí.

No hay comentarios: