lunes, 22 de junio de 2020

El Dia, edició dissabte 29 d’agost de 1.936, pàg. 3


BARALLES ENTRE VAILETS.

El vailet de 7 anys, ,Andreu Ullés, habitant al carrer Pedrell, 20, en el captard d'ahir va personar-se al Dispensari, perquè li fos curada una ferida incisa a l’espatlla dreta, que un altre xaval va produir-li amb una llauna, en unes baralles que sostingueren.

DONATIUS AL C. C. R.

Continuen rebent-se a aquesta entitat copiosíssims donatius dels ciutadans que volen contribuir a ajudar els nostres braus milicians.

Es a punt de cloure's la 2." Expedició i de començar la 3." tramesa de provisions pel front d'Aragó.

JOVENETA MOSSEGADA PER UN GOS.

A la via pública, ahir fou mossegada per un gos, la noia de 45 anys, Antònia Segura, domiciliada al carrer Darrera Central, 2, baixos. Presentava unes ferides incises contuses a la cama esquerra, les quals li foren curades al Centre Mèdic.

S’ha denunciat el fet al Jutjat Municipal. El gos serà recollit i posat en observació per a comprovar si està o no atacat de follia.

LLENYATER LESIONAT.

A la tarda d'ahir mentre tallava llenya als boscos de la Barata, per a transformar-la en carbó, el noi de 15 anys, Josep Ferrer i Martínez, habitant al carrer Monistrol, 28, tingué la desgràcia que li rellisqués la destral, produint-se una grossa i fonda ferida a la mà esquerra amb fractura del metacarpià.

Un cotxe va traslladar-lo al Dispensari de la nostra ciutat, on rebé assistència facultativa.

EL NOU LOCAL DE L'INSTITUT ELEMENTAL.

La Direcció d'aquest Centre do segon Ensenyament ha fet gestions por a habilitar un nou local per a la seva finalitat docent puix que l'actual no pot satisfer les necessitats pedagògiques com seria desitjable, per manca de cabuda.

Les gestions van per bon camí, però és molt possible quo el nou Curs 1.936-37 comenci al vell estatge.

L'ENSENYAMENT DEL BATXILLERAT.

Se’ns adrecen diverses persones per a preguntar-nos detalls sobre la pròxima obertura de curs.

Degudament assabentats, hem de notificar-los que ara com ara no hi ha avís d'obertura de matricula de segon Ensenyament.

Al seu dia publicarem la nova de quan s'haurà de formalitzar la dita inscripció.

De totes maneres, sembla que el curs s'obrirà amb tota normalitat i com tots els anys a primers del pròxim octubre.

AQUESTA NIT AL SALÓ CATALUNYA TINDRÀ LLOC EL FESTIVAL PÚBLIC PRO-VÍCTIMES DEL FEXISME, ORGANITZAT PER HOT CLUB.

A les 10 d'aquesta nit tal com s'ha vingut anunciant. Hot Club celebrarà un gran festival públic, a profit de les víctimes del feixisme, consistent en un concert i ball, que tindrà lloc al Saló Catalunya, el propietari del qual ha cedit. desinteressadament el seu local, en vista del caire benèfic de I ‘acte.

L'Orquestra del Hot Club, l’excel·lent conjunt de jazz que dirigeix Candi Vilanova, tindrà cura de la part musical d'aquest acte, que tan extraordinari interès ha desvetllat.

UN ACTE DE COMPANYERISME.

Ahir a l'Estació del Nord, mentre presenciava, el pas per aquesta ciutat d'un tren de milicians què es dirigien al front, una companya va perdre la seva setmanada.

Espontàniament s'organitzà  una recapta i als pocs moments d'iniciada, l'import del que s'havia recollit sobrepassava en quaranta pessetes al valor perdut. EI dit sobrant s'acordà ingressar-lo al fons de la subscripció pro-víctimes del feixisme.

DEMÀ LA INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ SORTEIG.

A "Amics de les Arts", demà al migdia, tindrà lloc l'obertura de la interessantíssima Exposició Sorteig, organitzada per la directiva de la referida entitat, per tal que la recaptació íntegra de la mateixa, sigui destinada als Hospitals de Sang de Catalunya.

En aquesta Exposició, hi concorreran la totalitat d’artistes terrassencs amb obres d’estimable valor artístic. En l’aspecte d’aportacions es d’elogiar el gest de la senyora vídua del malaguanyat J. Soler Diffent, la qual ha cedit espontàniament una obra del seu difunt espòs.

Els números, que valdran una pesseta, podran adquirir-se a l’esmentada exposició i en els locals que dilluns anunciàvem.

No hay comentarios: