viernes, 12 de junio de 2020

L’Acció, divendres 21 d’agost de 1.936 pàg. 2


UNA NOTA INTERESSANT PER ALS ABONATS AL TELÈFON.

El delegat-interventor de la Generalitat a la Companyia Telefònica Nacional, d'acord amb les organitzacions obreres, envia ta nota següent a la premsa.

«Aquesta Delegació, en analitzar les peticions de baixa al servei telefònic arribades a les oficines de la Companyia ha pogut apreciar que la major part de les sol·licitades no tenen un fonament racionals, sinó que poden ésser interpretades com un mitjà d'obstrucció a l’obra revolucionaria del poble.

Com a conseqüència d'això aquesta Delegació ha de fer avinent que« no serà cursada cap baixa el fonament de la qual no sigui justificat.

Ensems creu un deure advertit que les quotes mensuals d'abonament han d'ésser fetes efectives a la presentació a domicili dels rebuts corresponent, car l'incompliment d'aquest deure podrà ésser interpretat com un impediment voluntari al normal desenvolupament d'un servei de tan vital importància com és la comunicació telefònica.

Del bon seny dels abonats espera aquesta Delegació que siguin ateses les precedents indicacions.

UN POLICIA QUE PASSA A EX-POLICIA.

Ha estat fet públic el decret del departament de Governació, declarant cessants un bon nombre de policies desafectes al règim. Entre ells, hi ha el policia que durant un temps havia estat cap de la delegació d'aquesta ciutat. Luis de Teresa Bertran.

Es un nom i un personatge que tots els ciutadans reconeixeran. I cadascú en el seu fur intern, es dirà si és de justícia la destinació.

ALTRE DESTITUIT.

En virtut del decret pel qual queden destituïts tots els jutges de primera instància, ha cessat en el càrrec el d'aquest partit, senyor Angel León.

ADHESIÓ A UNA JUSTA SUGGERENCIA.

Transcrivim del Col·lega «El Dia» la nota següent a l’esperit de la qual ens adherim de tol cor:

«El personal de la Creu Roja local, segons noticies que ens arriben, no percep retribució de cap classe pels seus humanitaris serveis.

Únicament aquells que tenen treball, reben la setmanada de la casa. Però, i els altres?

Nosaltres trobem injusta la situació d'aquests obrers que a causa d'estar en atur i malgrat prestat un servei de sacrifici, no són retribuïts com mereixen.

Ha de resoldre's la situació d’aquesta gent abnegada que tant fa pel bé de tots».

CONTRA ELS ABUSOS EL COMITÈ DE DEFENSA DICTA DISPOSICIONS.

El Comitè de Defensa ha acordat que tot aquell milicià que sia trobat amb una arma llarga en algun espectacle públic, li sigui pressa l'arma, i a continuació serà exclòs de la organització a què pertany.

També ha ordenat el Comitè de Defensa que cap milicià no deu fer ús ni abús de les begudes alcohòliques.

Igualment es posa en coneixement dels milicians que tol aquell sigui trobat «infraganti» en algun atropell, abusant del seu armament, li serà castigat en relació amb l’acte realitzat.

COMITÈ ESCOLA NOVA UNIFICADA.

Delegació Comarcal del Vallés Occidental. Per tal de normalitzar ràpidament el nou Curs Escolar 1.936-37, són pregats tots els pares d'infants que actualment no tenen escola, de formalitzar immediatament la seva inscripció a les Oficines de l’Escola Nova Unificada, emplaçades al Negociat de Cultura de l’Ajuntament.

No hay comentarios: