lunes, 22 de junio de 2020

La Veu de Catalunya, 29 d’agost de 1.936, pàg. 9


Convocat amb caràcter extraordinari, es reuní el Ple de la Corporació Municipal.

Presidí l’alcalde accidental senyor Domènec Armengol, amb assistència dels consellers senyors Palet, Puigdoménech, Petchamé, Torres, Almirall, Mateu, Llac, Rius, Gumà i Caixelos.

Aprovada l’acta del Ple anterior, es passà a la discussió de l’ordre del dia.

Es acceptada la renúncia presentada pel senyor Cervera del Càrrec de Conseller i aprovada la provisió de la vacant pel suplent senyor Joan Caixelos, qui se’n possessiona acte i seguit.

A continuació, també s’accepta la dimissió presentada pel senyor Samuel Morera i Ribes, del càrrec d’Alcalde de la ciutat, però no la de Conseller, per tractar-se d’un càrrec d’elecció popular. Aquesta és la posició de la Comissió de Govern expressada per la Presidència i amb la qual es mostra d’acord el Consistori per ésser el càrrec de Conseller irrenunciable.

Tot seguit, i a conseqüència de l’acord anterior, es procedeix a l’elecció d’Alcalde-President. Es fa per votació secreta i dona per resultat 13 vots a favor del Conseller regidor Jaume Figueres i Salelles i una papereta en blanc. Immediatament pren possessió i passa a ocupar la presidència el senyor Figueres.

S’entra als precs i preguntes.

El conseller-regidor Sr. Puigdoménech crida l’atenció respecte a la importància d’un assumpte que ja tenia en estudi abans dels successos del 6 d’octubre. Es tracta del projecte de municipalització dels matancers de l’Escorxador públic, per a la continuació del qual pregunta si pot comptar amb l’aquiescència del consistori.

La presidència li contesta que l’únic que pot fer el Consistori és donar-se per assabentat de la qüestió, puix que és improcedent adoptar cap acord en el capítol de precs i preguntes.

I no havent-hi cap altre assumpte a tractar, s’alça la sessió.

Destinats als 90 milicians terrassencs d’Esquerra Republicana que es troben a Barcelona enrolats a la primera columna del citat partit, s’han tramés 8 matalassos, donatiu del Grup d’Esquerra.

El Centre d’Esquerra Republicana de la barriada de Can Palet ha efectuat la tramesa d’una expedició de queviures als milicians terrassencs que lluiten en terres d’Aragó.

S’han rebut nombrosos donatius a aquest fi.

S’ha organitzat, amb tota activitat, la tercera columna de milicians terrassencs del P.O.U.M.
Amb l’autorització del Comitè d’Enllaç i l’Alcaldia, totes les farmàcies d’aquesta ciutat, llevat de les de torn, romandran tancades d’una a quatre de la tarda, i sense altra modificació en el servei que l’esmentada.

Al local de l’Orfeó Terrassa va reunir-se l’Associació d’Empleats i Obrers Municipals de Terrassa i el seu districte.

Es van tractar els diversos assumptes anotats a l’ordre del dia i, finalment, es procedí a la votació de la proposta d’ingrés a un dels dos Sindicats, C.N.T o U.G.T.

Per un resultat de 62 vots contra 30, el sufragi fou favorable a la C.N.T., organització a la qual ha ingressat l’Associació d’Empleats i Obrers Municipals.

No hay comentarios: