lunes, 1 de junio de 2020

La Veu de Catalunya, 14 d’agost de 1.936, pàg. 9


Un home que anava vestit molt senzillament, en baixar d’una de les voreres de la Plaça de la República per tal de travessar la Fontvella, direcció a la qual es dirigia, ha sofert un esvaïment i ha caigut damunt l’empedrat, on ha restat estès. Uns milicians que anaven en un cotxe Fontvella avall, han pogut deturar el vehicle sense atropellar el pobre vell. Tot seguit han baixat del cotxe i, junt amb alguns transeünts, han procedit a aplicar-li els auxilis més elementals.

Veient que no tornava en sí, han decidit traslladar-lo al Centre Mèdic, on s’ha comprovat que no sofria cap mena de dany i que l’accident era motivat pel fet que l’home no havia pres res feia moltes hores i es trobava en un fort estat de feblesa.

Al mateix temps, hom l’ha reanimat amb alguns aliments, després de presos els quals s’ha trobat molt més reconfortat i ha tornat pel seu propi peu a una bòbila on s’aixopluga, car no té domicili fix.

L’alcalde de la ciutat, d’acord amb el Comitè local Antifeixista, ha pres enèrgiques disposicions per tal de privar que als casinos, cafès, bars, tavernes i altres centres es practiquin jocs prohibits.

La policia local farà complir aquestes disposicions amb el màxim rigor i, a aquest fi, es practicarà la corresponent vigilància.

Tots els ciutadans tenen ocasió de presenciar les singulars bregues que tenen lloc amb motiu de la venda de periòdics, practicada per menuts repartidors.

Segons els corrents d’harmonia que entre ells existeixen, la venda esdevé un joc i un torneig de vivesa, però de vegades la cosa acaba a cops, com en el cas en què dos venedors, en disputar-se la prioritat d’un client, s’enfilaren a bufetades i cops.

Com a resultat de la batussa, un d’ells, Josep López, de 13 anys, qui viu al carrer de la Independència, 13, hagué d’ésser assistit al Centre Mèdic per acusar una contusió a la cuixa dreta amb probable fractura de fèmur.

No hay comentarios: