martes, 9 de junio de 2020

L’Acció, dijous 20 d’agost de 1.936 pàg. 2


ACORDS ADOPTATS PER LA DIRECTIVA D'AMICS DE LES ARTS.

La Directiva d'Amics de les Arts, en la darrera reunió celebrada, prengué per unanimitat els següents acords:

Fer palès el seu reconeixement envers les institucions obreres i polítiques que han respectat de tot incautament el casal dels artistes terrassencs, cosa que ve a refermar l'apoliticisme i el respecte de tendències socials que ha presidit sempre els actes de la seva vida.

Expressar la seva més gran satisfacció i accentuat agraïment envers el seu expresident l’artista Josep Rigol i demés col·laboradors, que intervingueren per a què es salvés la millor part del patrimoni artístic terrassenc i nacional, i ratificar així mateix i amb caràcter general i l’incondicional suport que en el seu degut temps feren palès a l’artista Rigol, el president i altres dirigents de l'entitat.

I finalment s'acordà que, si bé tots els anys aquest període de temps es d'absoluta inactivitat en tota llei de manifestacions artístiques, atenent els moments excepcionals de la nostra història i obeint a aquell impuls de sensibilitat i d'humanisme que ha d'imperar en l'ànim de l'artista, es prengué l'acord d'obrir una exposició-sorteig el diumenge dia 30, destinat el seu producte íntegre als Hospitals de Sang de Catalunya.

TELÈFONS D’UTILITAT PÚBLICA.

Heus ací els diversos números de telèfons instal·lats a la casa Guardiola, recentment incautada pel Comitè d'Enllaç Antifeixista.

Comitè d'Enllaç: 2282.
Comitè de Proveïments: 1870.
Comitè d’indústria: 1871.
Comitè de Banca: 2296.
Comitè de Defensa: 1983.

BARALLES DE XICOTS.

Per haver-li tirat un cop de roc un company seu, ahir vespre curaren al Dispensari, un vailet, de 9 anys, anomenat, Salvador Domènech, amb domicili al carrer Salvà, 90. Sofria una ferida de consideració a la regió parietal dreta.

ADVERTIMENT ALS PROPIETARIS O ADMINISTRADORS DE FINQUES.

EI Comitè d'Enllaç Antifeixista d'aquesta ciutat, comunica a tots els propietaris que tinguin pisos o finques per llogar, l'obligació que tenen de posar el corresponent anunci en el balcó o finestra i porta.

Cas de no complir-se aquesta ordre, totes les finques seran requisades per aquest Comitè.

NOU DIRECTOR DE L’ACADEMIA COTS.

El nostre company En Pere Solà Fernández ha pres possessió del càrrec de Director de la que fou Acadèmia Cots de Terrassa d'on n'havia estat destituït  injustament el juliol de 1.935.

A aquest fi el company Solà es proposa crear un Centre d'ensenyament digne de la nostra població, i per tant poden els alumnes que ho desitgin, passar a matricular-se per al primer del proper setembre.

REUNIÓ DE COMISSIONISTES.

Es recorda a tots els agents comercials i comissionistes d'aquesta ciutat, que demà divendres a les 7 de la tarda, tindrà lloc l’anunciada reunió general, en el local de la Unió Local de Sindicats (U.G.T.) instal·lada al carrer de Sani Pere.

1.— Informe de la Junta de Defensa.
2.— Nomenament de la Junta definitiva.
3.— Precs i preguntes.

MILICIANS ESTRANGERS AL FRONT.

A un quart d'una d'aquesta matinada ha passat per l'Estació del Nord, un nou comboi de milicians destinats al front aragonès.

Els expedicionaris eren en majoria estrangers i anaven perfectament equipats i armats.

La majoria d'ells eren italians, els quals havien arribat a Barcelona per via França, Anaven en nombre aproximadament d’uns 250.

El pas dels valents estrangers ha estat contemplat per gran nombre de terrassencs els quals han obsequiat amb queviures, cervesa i tabac els abnegats germans de parla diferent a la nostra.

No hay comentarios: