sábado, 6 de junio de 2020

El Dia, edició dimarts 18 d’agost de 1.936, pàg. 2


PROBABLEMENT DEMÀ COMENÇARÀ A FUNCIONAR LA CUINA POPULAR.

Totes les activitats que el Comitè de Proveïments ha esmerçat per tal d'aconseguir la marxa de la Cuina Popular que funcionarà al carrer del Nord, van encaminades a obtenir que tots els obrers en atur forçós puguin gaudir dels avantatges que aquest servei públic reportarà, a partir, ja, de demà dimecres.

Podria ésser que hi hagués algun petit ajornament, però sembla que les tasques per a la creació d'aquest servei d'alimentació estan molt avançades i s’obtindrà com diem, que demà funcioni la Cuina Popular.

L'HORARI DEL RAM D'ALIMENTACIO.

Tal com anunciàvem ahir els establiments del ram d'alimentació, en virtut de la modificació introduïda en llur horari per al despatx públic romandran oberts de 4 a 7 de la tarda en lloc de 5 a 7 com regia últimament.

UNA NOTA INTERESSANT PER ALS ABONATS AL TELÈFON.

El delegat-interventor de la Generalitat a la Companyia Telefònica Nacional, d'acord amb les organitzacions obreres, envia la nota següent a la premsa:

“Aquesta Delegació, en analitzar les peticions de baixa al servei telefònic arribades a les oficines de la Companyia ha pogut apreciar que la major part de les sol·licitades no tenen un fonament racional sinó que poden ésser interpretades com un mitjà d'obstrucció a l'obra revolucionària del poble.

Com a conseqüència d'això aquesta Delegació ha de fer avinent que no serà cursada, cap baixa el fonament de la qual no sigui justificat.

Ensems creu un deure advertir que les quotes mensuals d'abonament han d'ésser fetes efectives a la presentació a domicili dels rebuts corresponents, car l’incompliment d’aquest deure podrà ésser interpretat com un impediment voluntari al normal desenvolupament d*un servei de tan vital importància com es la comunicació telefònica.

Del bon seny dels abonats espera aquesta Delegació que siguin ateses les precedents indicacions”.

AVUI HA MARXAT CAP A MONÇÓ UN CAMIÓ QUE PROVEIRÀ DE SUCRE.

Aquest matí ha marxat en direcció a la localitat de Monçó, un camió de la nostra ciutat,  que obeint ordres del Comitè d'Enllaç Antifeixista va a proveir de sucre per tal que la nostra ciutat no pugui trobar-se mancada d’aquest article de primera necessitat.

Totes les persones que es trobin necessitades de sucre, per a la seva venda, sigui en tendes o altres llocs poden passar a presentar la seva petició del referit article, a les oficines del Comitè de Proveïments, Francesc Macià 62 i 64.

D'aquesta forma i demanat amb temps el Comitè podrà fer les distribucions amb el major ordre i sense precipitacions.

UNA ORDRE DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS.

El Comitè de Proveïments, fa saber que totes les concessions que es puguin fer en cap caire particular, dintre el que fa relació a la concessió de vals que puguin cedir en alguns centres oficials, per a l’obtenció, que restaran totalment sense efecte si no van avalades pel mencionat Comitè, que és l’únic que pot concedir bons de cap mena.

EL PREU DE TAXA SOBRE EL BLAT.

A partir de demà dimecres, tots els pagesos vindran obligats a vendre i comprar el blat, sota el nou preu de taxa, que ha fixat el Comitè de Proveïments.

A l'aplicació d'aquesta taxa en el referit producte, el Comitè farà seguir altres preus que s’aplicaran sobre altres productes de la terra.

L’IMPOST QUE ES FIXARÀ ALS COMERCIANTS PER A LA CREACIÓ D’UN GRAN MAGATZEM DE PRODUCTES DE PRIMERA NECESITAT:

Ampliant la noticia que donàvem ahir sobre la formació d'un gran magatzem, a la nostra ciutat, on seran dipositats els articles de primera necessitat de la població, per a la construcció del qual compta amb l’aplicació d'un impost als comerciants locals, sabem que el Comitè local Antifeixista secció de Proveïments, ordenarà l'abonament setmanal de les següents quantitats:

Els comerciants de primera classe, hauran d’abonar 10 pessetes setmanals.

Els comerciants de segona i tercera classe i restants, abonaran 5 pessetes setmanals.

Aquestes quantitats s'hauran de fer efectives a la mencionada secció de Proveïments, del Comitè d’Enllaç, de 4 a 7 de totes les tardes dels dissabtes o bé per tot el dilluns de cada setmana, venint-hi obligats tots els comerciants.

NOTA DEL COMITÈ D'INDUSTRIA.

S'ordena a tots els corredors, representants i comissionistes en general, i àdhuc a aquells patrons que ho fessin personalment, que es reintegrin immediatament al treball a l'objecte de no interrompre les transaccions comercials necessàries per al normal desenvolupament de la indústria i producció, advertint que en cas de resistència seran considerats pertorbadors i podran ésser objecte de les sancions pertinents.

No hay comentarios: