lunes, 29 de junio de 2020

L’Acció, dissabte 5 de setembre de 1.936 pàg. 2


PER LA RECONSTITUCIÓ DEL NOSTRE AJUNTAMENT.

Per tal de tractar de cobrir els llocs de Conseller de la minoria d'aquest Ajuntament, vacants ran dels luctuosos successos provocats pels feixistes, i per haver estat desposseïts els que abans ostentaven aquest càrrec amb detriment de La República, han estat convocats els diversos organismes polítics i socials a la reunió que tindrà lloc al despatx de l'Alcaldia el proper dilluns dia 7 a les set de la tarda.

UN FET LLOABLE.

Les obreres de la casa Josep Guardiola, que senten bategar en el seu fur intern tot l’entusiasme viril de la dona catalana vers els herois milicians que lluiten en les avançades dels fronts antifeixistes, viuen ocupades en la confecció de preces de roba d'us interior pels patriotes lluitadors que donen generosament la sang i la vida per a abatre el repugnant feixisme que pretenia continuar el desgavellament polític i social del nostre poble, entronitzat per la xurma reaccionària que sofríem.

El cost de les teles ha estat sufragat per subscripció entre els obrers de la mateixa casa, fet que dignifica l'esperit liberal que ve obrint-se pas entre les col·lectivitats oprimides.

Que condeixi l’exemple i que els nostres milicians no els manqui el més indispensable per guarir-se de les inclemències del temps en les nits fredes que s'apropen.

A PROFIT DELS HOSPITALS DE SANG DE CATALUNYA.

Demà, diumenge dia 6, l'entitat, d'aquesta localitat, Casino del Comerç, ha organitzat un festival a profit dels Hospitals de Sang de Catalunya, consistent en la celebració d'una audició de sardanes a les 12 del mati i altra de ballables a les 6 de la tarda.

Es de preveure que, per la finalitat humaníssima dels festeigs que s'anuncien, es veuran força concorregudíssims.

CONTROLACIÓ DE LES COMANDES DE FARINA.

Es posa en coneixement de tots els flequers locals, que a partir del dia d'avui, totes les comandes de farina que es facin hauran de posar-se en coneixement del Comitè de Proveïments.

Aquestes comandes seran rigorosament controlades, i si es verifiquen noves entrades seran requisades.

Aquestes disposicions són extensives a tots els pobles del districte de Terrassa.

BENEFICIS LLIURATS AL COMITÉ D'AJUT.

Els directius de l’entitat musical de la nostra ciutat «Hot Club», darrerament han fet entrega al Comitè d'Ajut, de la quantitat de 402 pessetes amb setanta cinc cèntims, producte del ball que a benefici de les milícies es celebrà el passat dissabte a la nit al Saló Catalunya.

PARTIDA DE MILICIANS.

Aquest matí, a les 9, ha marxat a incorporar-se a la caserna general de la U. G. T., un grup de 47 milicians sota el comandament del camarada Lluis Prieto. Entre els expedicionaris hi van tres milicianes.

Desitgem bona sort als valents companys.

TROBALLES MACABRES.

Aquesta matinada han estat trobats a la carretera de Castellar, entre els quilòmetres 22 i 23 cinc cadàvers, els quals una vegada portats al dipòsit judicial han estat identificats.

Han resultat ésser Lluis Montcal, veí de Terrassa, carlí de filiació.

Ignasi Gorina, veí de Terrassa.

Josep Puig i Verd, sacerdot.

Joan Rifi i Figuerola, escolapi.

Joan Soler, escolapi.

També aquest matí han estat trobats a la carretera de Sabadell, prop de Can Barba, altres quatre cadàvers, un dels quals ha resultat ésser Josep Claveria, sacerdot.

Els altres no han pogut ésser identificats. Un d’ells porta la inicial B, a les robes, i en la butxaca li ha estat trobada una foto d’una nena d’uns 12 anys amb un gat als braços i una dona de mitja edat al darrera. Altre porta les inicials I.I.

El primer aparenta l’edat de 22 a 24 anys; els altres dos de 38 a 40.

Tots els cadàvers han estat traslladats al Dipòsit per la Creu Roja.

Aquesta tarda han estat enterrats al fossar del Cementiri Nou Municipal.

No hay comentarios: