miércoles, 24 de junio de 2020

El Dia, edició dilluns 31 d’agost de 1.936, pàg. 3


CAIGUDES.

A un quart de dotze de la nit del dissabte, mentre jugava davant de casa seva. Salvador Seguí, 147, la nena de 10 anys, Maria Muñoz va sofrir una caiguda produint—se una ferida a la regió parietal dreta, de la qual fou assistida al Dispensari.

També, quan amb altres amigues regressava d'una font propera a la ciutat  tingué la desgràcia de caure la compatrícia de 17 anys, Teresa: Elosegui, habitant al Raval de Fermi Galan, 31. El facultatiu de torn al Dispensari va, curar-li una ferida contusa al genoll dret.

ELS GOSSOS FAN DE LES SEVES.

D’uns dies en aquesta part, diàriament hi ha alguna persona lesionada per mossegada de gos. Ahir al matí ho fou la noia de 15 anys, Antonia Segura, habitant al carrer Baix Monistrol, sense número, mentre transitava per la via pública.

Fou curada al Dispensari d’unes fondes ferides a la cama dreta.

PRÒXIMA REUNIÓ DE L’ASSOCIACIÓ DE DEPENDENTS DELS JUTJATS MUNICIPALS.

L’Associació de Dependents del Jutjats Municipals de Catalunya, adherida i domiciliada a l’Associació de Funcionaris de la Generalitat de Catalunya, convoca els associats a la reunió general extraordinària que tindrà lloc demà dimarts dia primer de setembre, a les set del vespre, al seu local social de Barcelona.

ELS CREDITS BLOQUEJATS.

La Cambra Oficial del Comerç i de la Indústria d'aquesta ciutat, prega als comerciants, i industrials que tenen crèdits bloquejats en països estrangers, se serveixin facilitar-ne nota ràpidament a la seva Secretaria per tal de poder complimentar una ordre de la Generalitat de Catalunya.

JUNTA CENTRAL D’AUXILIS :: ÚLTIM AVÍS.

Aquesta Junta d’auxilis es complau en recomanar a tots els posseïdors de bons de la mateixa, la immediata presentació finirà per tot el dia tres del proper mes de setembre i transcorregut el dit termini quedaran sense valor ni efecte de cap mena.

NOTA DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS

Per darrera vegada, el Comitè local de Proveïments fa avinent a tots els comerciants lleters, forners, taverners, bars, tendes ram de l’alimentació al major i detall, l’obligació que tenen de fer efectiu setmanalment l’impost de 10 pessetes els de primer ordre, i de cinc els de segon i tercer, per a la creació─ que ja es una realitat─ d’uns grans magatzems, d’articles de primera necessitat.

Finalment adverteix que tots els que no compleixin l’al·ludida disposició, seran declarats facciosos i els seran incautats llurs gèneres.

INAUGURACIÓ DEL PARC DE LA MASIA FREIXA.

Dissabte passat va inaugurar-se, amb gran èxit de públic, el Parc instal·lat a l'ex-Masia Freixa, del carrer de Galileu.

Foren molt ovacionades les peces de concert que interpretà la Banda Municipal com també foren puntejades per nombrosos dansaires, les sardanes que va executar la mateixa.

Durant la nit del dissabte i en el decurs del dia d'ahir, el nou Parc fou visitadíssim.

En el festival celebrat el dissabte, va fer-se una recapta a favor de les víctimes del feixisme, que donà un resultat afalagador amb escreix.

No hay comentarios: