jueves, 11 de junio de 2020

El Dia, edició divendres 21 d’agost de 1.936, pàg. 2


COMITÈ DE DEFENSA.

Nota important.

El Comitè de Defensa ha pres l’acord de prohibir que cap milicià acudeixi als locals públics, amb arma llarga.

Igualment ha ordenat aquest Comitè que cap individu inscrit a les milícies no pot fer ús ni abús de les begudes alcohòliques.

Tot milicià que sigui trobat '"in fraganti". cometent atropells, abusant del seu armament de milicià, etc. serà castigat amb relació a l'acte en què sigui sorprès.

UNA NOTA DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS.

Es posa en coneixement dels comerciants, sense distinció de classes, l'obligació que tenen de contribuir a l'obra magna per a l'aixafament del feixisme brutal i sanguinari, amb una quota de cinc pessetes els de segona i tercera categoria i de 10 pessetes els de primera, tenint l'obligació de passar per les Oficines d'aquest Comitè per a fer efectiu el pagament tots els dissabtes a la tarda, de 3 a 7 i els dilluns, de 9 a 1 de! mati i de 3 a 7.de la tarda.

Els contraventors d'aquesta disposició, seran considerats com a facciosos i, per tant, traïdors a la marxa de la revolució, per l'esclafament definitiu de tota aquella xusma i canallada que pretenien, i encara pretenen, imposar un règim negre de terror i inquisició.

Es tracta de fer tots i cada u de nosaltres el sacrifici màxim que les circumstàncies del moment aconsellin i als que es neguin a col·laborar a aquesta obra se'ls aplicaran aquelles sancions que es mereixin.

Amb aquests pagaments queden també inclosos tots els venedors dels Mercats.

EL COMITÈ.

ELEMENTS TERRASSENCS EN LA COLUMNA DEL P. O. U. M. ANIT MARXA VERS PALMA.

Entre els 800 milicians que anit embarcaren al port de Barcelona per a traslladar-se a l'illa de Mallorca, atacada per les forces governamentals que comanda el Capità Bayo s'hi troben 70 terrassencs de les milícies del P. O, U, M. de la nostra ciutat.

Aquests milicians feia ja quatre dies que es trobaven a Barcelona en espera de partir.

No hay comentarios: