miércoles, 17 de junio de 2020

L’Acció, dimecres 26 d’agost de 1.936 pàg. 2


FALSA ALARMA.

A dos quarts d'una d'aquesta matinada, i de resultes d’un avis telefònic rebut a l’Ajuntament des de la caseta de de consums de la carretera de Sabadell, hom ha tingut en coneixement que s'estaven cremant uns boscos propers a Can Barba.

Ha sonat la nostra sirena i seguidament els bombers s’han traslladat al lloc indicat.

No ha estat necessària la intervenció dels mateixos, doncs et foc era prop de Sabadell i els veïns de la veïna població ja cuidaven de la seva extinció.

FESTIVAL ESPORTIU A BENEFICI DE LES VÍCTIMES DFL FEIXISME.

El proper dissabte a la tarda, es celebrarà en el camp del Terrassa F. C., un interessantíssim festival de boxa, organitzat pel Boxing Club Terrassa, i controlat pel Comitè d'Ajut local, doncs els beneficis d'aquesta festa esportiva, seran destinats a les víctimes del feixisme.

En el festival de referència hi prendran part les millors figures locals com també les foranes.
El Comitè d'Ajut veuria amb gust que festivals d'aquesta classe es reproduïssin, doncs les necessitats del mateix són importantíssimes degut a l'actual lluita que s’està sostenint.

L'A. D’E. I O. M. INGRESSA A LA C. N. T.

Anit. els obrers de I' Associació d'Empleats i Obrers Municipals, es reuniren en assemblea general, en el locals de l’Orfeó Terrassa.

El tema principal de la reunió era el de tractar sobre a l’organització obrera a que havia de pertànyer l'Associació.

S'acordà que es procedís a una votació secreta, la qual donà per resultat l'ingrés de la susdita societat a la Confederació Nacional del Treball. Votaren 62 per la C. N. T. i 30 per la U. G. T.

ELS DONATIUS A LA CUINA POPULAR.

Durant les últimes hores han estat fets els següents i donatius a la Cuina Popular.

Cinc quilos de pa, entregats per H. S.
Cinc quilos de cansalada, donatiu de Joaquim Garcia.
El ciutadà Josep Serra ha entregat sis quilos de sebes.
I el lleter Josep Duch, un litre i mig de llet.

REUNIONS SINDICALS A L'A. D'E I T.

Es prega a tots els nostres Associats de les seccions de Escriptori i Oficines, Magatzems i Ram de Alimentació que passin per la secretaria de la Associació d'Empleats i Tècnics de 9 a 12 i de 3 a 7 per tota aquesta setmana a recollir la tarja-carnet de la U. G. T.

Es convoca a tots els socis de la Associació d’Empleats i Tècnics a la reunió general extraordinària que es celebrarà el proper dijous dia 27 del corrent a dos quarts de deu de la vetlla, en el Saló Catalunya, per tractar del següent ordre del dia:

Renovació dels càrrecs del Comitè Executiu per acord del Ple de Juntes de Ia Unió Local de Sindicats Obrers U.G.T.

ALGUNES NOTÍCIES DELS NOSTRES MILICIANS.

Els milicians d’Esquerra Republicana de Catalunya de la nostra ciutat, que sortiren abans d'ahir de Terrassa. tots ells continuen en bon estat de salut i amb l’optimisme més enardidor,

Aquest matí, hem tingut ocasió de saludar-ne alguns que han vingut a Terrassa per tal d'emportar-se a Barcelona un centenar de matalassos. Ens han dit que continuen concentrats al castell de Montjuic i que possiblement encara hi estaran tota la present setmana.

Aquests valents conciutadans nostres, formaran part d'una poderosa columna, integrada solament per elements d'Esquerra Republicana.

Ens han dit que aquesta columna serà organitzada d'una forma perfectíssima.

La integraran companyies de sapadors, minadors, artillers, infanteria, intendència, i seccions de metralladores. També hi anirà una secció perfectament organitzada de cavalleria. La columna portarà el nom de Lluis  Companys.

Sembla que no aniran a Palma de Mallorca tal com deien ahir. Encara que no sabem el lloc segur de destinació de la mateixa, quasi es segur que aniran dirigits a la part Nord d’Aragó, o sigui al Pirineu aragonès, lloc on evitaran la retirada de l’enemic.

La moral d’aquests volguts milicians es perfectíssima i ens diuen que diàriament estant efectuant profitosos exercicis d’instrucció militar.

No hay comentarios: