lunes, 22 de junio de 2020

El Dia, edició dissabte 29 d’agost de 1.936, pàg. 2


SUBSIDIS ALS FAMILIARS DELS MILICIANTS QUE LLUITEN AL FRONT :: COMITÈ CENTRAL DE LES MILÍCIES ANTIFEIXISTES.

A fi de què els familiars dels Milicians que lluiten al Front i que tenen llur domicili legal fora de Barcelona, puguin cobrar els subsidis que els corresponen, és indispensable atendre les següents instruccions:

a) Només té dret a cobrar subsidi la persona expressament autoritzada pel Milicià, que lluita al Front. En tot cas, té dret el familiar més pròxim al Milicià, començant per la muller, fill major d’edat, mare, pare, etc.

b) No es te dret al subsidi, mentre el patró paga el jornal corresponent al milicià.

c) Els Comitès Locals de Milícies, junt amb els Alcaldes de les respectives poblacions, procediran a la confecció de relacions jurades de tots els Milicians, sense distinció de partits i organitzacions, que han sortit cap al Front. Aquestes relacions han d’ésser presentades a la Secció de Subsidis i Donatius, d’aquest Comitè, a Barcelona, Palau de Belles Arts, entrada principal del Passeig de Pujades (davant del Parc).

d) Les relacions jurades han d’anar avalades amb segell i les tres primeres signatures responsables del Comitè Local i el segell i la signatura de l’Alcalde, Han de contenir a més, les dades següents: nom i cognoms del Milicià; carrer, número, pis, porta en que té el domicili a la població: persona autoritzada expressament per ell o del familiar més pròxim que hagi de cobrar, expressant el grau de parentiu, nom i dos cognoms, carrer, número, pis i porta, en el qual aquest habita; noms i adreça del qui ha cobrat pel Milicià el jornal del patró i fins a quina data: dia en què el Milicià sortí cap al Front i quant s’escaigui, dia en que retorni: dies devengats i import que ha de cobrar; lloc i organització en què es troba; número i denominació de la Columna de què forma part; si hagués mort o estès hospitalitzat, indicant el lloc i, a més totes les dades o observacions pertinents.

e) Per a tots els cobraments serà indispensable renovar cada vegada la presentació de la relació jurada la presentació de la relació jurada contenint totes les dades esmentades i les innovacions corresponents.

f) El subsidi és devengat a partir del dia en què el Milicià sortí cap al Front i mentre hi permaneixi a raó de deu pessetes per dia i serà satisfet, per l'esmentada Secció de Subsidis i donatius a l’Alcalde de la població o persona expressament autoritzada pel mateix. El subsidi deixa d’ésser cobrat quant al Milicià retorna del Front.

g) L’Alcalde ordenarà el pagament, del subsidi dintre els dos dies d’haver-lo cobrat i el justificarà, abans de procedir al següent cobrament, lliurant a aquesta Secció els rebuts signats per les persones que l’hagin cobrat.

Barcelona 25 d’agost del 1.936.

No hay comentarios: