domingo, 7 de junio de 2020

La Veu de Catalunya, 18 d’agost de 1.936, pàg. 9


La Secció del Ram Fabril i Tèxtil afecta a la Unió Local de Sindicats, celebrà una assemblea al Teatre Principal amb l’objecte de decidir la seva incorporació a la U.G.T o a la C.N.T.

Per unanimitat s’acordà l’ingrés de l’esmentada organització a la Unió General de Treballadors.

Una altra assemblea important, amb idèntica finalitat fou la de l’Associació d’Empleats i Tècnics, que tingué lloc a l’estatge de la Unió Local de Sindicats. També s’acordà l’ingrés a la U.G.T., per 330 vots contra 13.

Actualment, docs, son ja tots els Sindicats afectes a la Unió Local que han ingressat a la U.G.T.

Els mestres del partit de Terrassa han recaptat la quantitat de 986’60 pessetes, que han lliurat a la Federació de Mestres Nacionals de Catalunya (U.G.T), a profit de les famílies de les víctimes caigudes en la lluita contra el feixisme.

El ciclista de 12 anys Eduard Guilera que viu al carrer de Watt, número 57 anà a complir un encàrrec al carrer Dr. Cabanes, i portava en la part del darrera de la seva bicicleta Alfons de la Barca, de 6 anys d’edat que viu al carrer de Salvador Busquets, i que és un amic seu.

En arribar a l’esmentat carrer sortí d’una manera imprevista un cotxe, que no pogué evitar l’atropellament dels dos ciclistes, els quals, en caure, sofriren algunes lesions, motiu pel qual el conductor del cotxe de referència va traslladar-los al Centre Mèdic, per tal que fossin auxiliats.

El doctor Perellada, que es trobava de torn, fou el metge que els assistí i els aprecià les següents lesions:

Al Guilera, ferida incisa a l’epicrani occipital i contusió amb hematoma, al peu esquerre.

El seu company presentava contusió a la regió occipital, amb rascada a la cama esquerra i al peu, de la mateixa banda.

Ja assistits, els dos lesionats foren traslladats als seus respectius domicilis.

Arribaren a Terrassa els milicians que marxaren amb els components de l’heroica companyia egarenca Antoni Torrella Domingo i Francesc Lloberes i Garcia.

Aquests quatre conciutadans s’havien traslladat des del lloc on es trobaven, fins a Lleida per tal de complir unes ordres.

Aprofitant el viatge, decidiren arribar fins a Terrassa, i han contat tota mena d’anècdotes i detalls sobretot de la brillant avançada de les tropes als diferents fronts.

Tota aquesta colla d’admiradors, amics i familiars no han deixat ni un sol moment en repòs els milicians, els quals han marxat en cotxe, a la matinada i han estat acomiadats afectuosament.

No hay comentarios: