lunes, 8 de junio de 2020

L’Acció, dimecres 19 d’agost de 1.936 pàg. 2


DOS TRENS DE MILICIANS PASSAREN AHIR PER TERRASSA.

Ahir vespre, des de la Ràdio Terrassa, s'anuncià que havien de passar en direcció a Saragossa, dos trens plens de milicians. A la vegada, des del mateix micròfon es demanà que tots aquells terrassencs que desinteressadament volguessin fer donatius de sopars i aliments als milicians que acudissin a l'estació, dons els expedicionaris, anaven un xic desproveïts de queviures.

Encara no feia un quart que havia estat radiada aquesta nota, que les andanes de l’estació del Nord es trobaven curulles de terrassencs. Tots portaven quelcom per als milicians. Qui no portava menjar, anava amb diversos paquets de tabac o bé amb nombroses botelles de cervesa.

Des de l’Ajuntament foren portats a l'Estació diversos sacs de pa.

En la mateixa sala d’espera s'organitzà una cantina, on foren confeccionats 700 sandvitxos.
Prop de les onze aparegué el primer tren de milicians de la C. N. T. L'arribada del comboi fou acollida amb grans ovacions i vigílies.

El tren fou convenient aprovisionat, i seguidament partí. Passats uns tres quarts d'hora arribà el segon. En aquest hi anaven els sindicalistes de Sabadell i altres milicians de l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona. Una de les centúries d'aquest tren era capitanejada pel terrassenc Josep Muñoz guàrdia municipal, el qual va a l’expedició com a capità.

Com és de suposar els visques i aplaudiments es reproduïren i després d'una parada de prop d'un quart, el tren fou acomiadat enmig, de grans aclamacions.

UN ALTRE CADÀVER.

L'incansable Creu Roja ahir vespre actuà de nou amb motiu de la troballa d'un cadàver a la carretera de Castellar.

Com de costum, et mort fou portat al Cementiri, on gràcies a un document que portava al damunt, hom pogué saber que es tractava d'un sabadellenc, metge de professió, anomenat Ferran Satorra.

Avui un dels nostres facultatius li efectuarà l’autòpsia.

EL PRIMER DINAR DE LA CUINA COMUNAL.

Aquest migdia ha començat a funcionar a la nostra ciutat, l'anunciada cuina comunal. L'organització ha estat un èxit complet, prodigant-se diversos elogis als iniciadors d'aquesta humanitària obra.

Les persones que han acudit als menjadors del carrer del Nord, han estat moltíssimes. Totes elles prèviament han passat a inscriure’s a la secretaria, on els han fet una petita fitxa.

El comerciant local Carles Junyent, ha fet un donatiu de 7 quilos de pastes per a sopa. Els organitzadors de la cuina comunal, esperen dels molts comerciants de la ciutat, que imitaran aquest desinteressat donatiu del comerciant Junyent.

PROVEÏMENT DE SUCRE.

El Comitè de Proveïments posa un coneixement a tots ets comerciants de la localitat que desitgin fer comandes de sucre, que passin per aquest Comitè, on els serà donada l’oportuna autorització.

Sabem que a més del camió que sortí ahir al mati en direcció a Monzón, ahir vespre en sortiren dos més amb el mateix objecte.

Es prega als comerciants que vulguin comprar sucre, que passin a pagar per anticipat la seva comanda, doncs així quan arribi la mercaderia es podrà pagar als companys productors.

No hay comentarios: