miércoles, 3 de junio de 2020

Front, 15 d’agost de 1.936, pàg 1


Camí del Front Aragonès.

Aquesta tarda ha sortit la segona Companyia del P. O. U. M. de Terrassa

Avui a les sis de la tarda ha partit la segona companyia que el nostre Partit, ha organitzat amb destinació a reforçar el front de lluita d'Aragó. 

La batalla que hl ha empenyorada en les terres aragoneses adquireix, cada vegada una transcendència més important. Tots els nuclis proletaris tenen el deure d'aportar-hi el seu reforç per assegurar el triomf definitiu de les Milícies Obreres.

Per això el nostre Partit ha posat totes les seves forces a cooperar a l'assalt del reducte feixista de les terres d'Aragó.

Es necessari alliberar aquells treballadors que es troben sota el jou de Cabanelles i els seus sicaris. La lluita, no cal amagar-ho, es presenta dura. Tal com dèiem ahir, són dues classes socials que s'enfronten en una guerra sense quarter, disposades a vèncer.

Els, camarades que avui marxen per unir-se a la primera Companyia que ja opera en el front, hi van amb una disposició admirable. Saben la responsabilitat que contreuen, davant de tot el proletariat espanyol i volen ésser dignes de la confiança que hom diposita en la seva  acció.

Les Milícies Obreres mobilitzades en pla de batalla, són en potència, l'Exèrcit proletari que ha d'assegurar la continuació de la Revolució espanyola. Elles són la primera garantia, contra els dubtes i els sentimentalismes aigualits.

Terrassa té el deure de sentir-se solidaritzada amb aquests braus lluitadors, que fan ofrena de la seva vida en defensa de la llibertat, i dels drets de la classe obrera. 

Camarades de la Segona Companyia! Salut!

Endavant, pel triomf definitiu!  

VISCA LA REVOLUCIÓ PROLETARIA!

Xavier   ROVIRA.

No hay comentarios: