viernes, 26 de junio de 2020

La Veu de Catalunya, 2 de setembre de 1.936, pàg. 9


Mentre tallava llenya als boscos de la Barata per a transformar-la en carbó, el noi de 15 anys, Josep Ferrer i Martínez, habitant al carrer Monistrol, 28 tingué la desgràcia que li rellisqués la destral produint-se una grossa i fonda ferida a la mà esquerra amb fractura del metacarpià.

Un cotxe va traslladar-lo al Dispensari de la ciutat, on rebé assistència facultativa.

El vailet de set anys, Andreu Ullés, habitant al carrer Pedrell, 26, va personar-se al Dispensari perquè li fos curada una ferida incisa a l’espatlla dreta que un altre xaval va produir-li amb una llauna, en unes baralles que sostingueren.

La Direcció de l’Institut elemental ha fet gestions per a habilitar un nou local per a la seva finalitat docent, puix que l’actual no pot satisfer les necessitats pedagògiques com seria desitjable, per manca de cabuda.

Les gestions van per bon camí, però és molt possible que el nou Curs 1936-1937 comenci al vell estatge.

A l’Estació del Nord, mentre presenciava el pas d’un tren de milicians que es dirigien al front, una companya va perdre la seva setmanada.

Espontàniament s’organitzà una recapta, i, als pocs moments d’iniciada, l’import del que s’havia recollit sobrepassava en quaranta pessetes el valor perdut. S’acordà ingressar la quantitat sobrant al fons de la subscripció pro-víctimes del feixisme.

A la via pública fou mossegada per un gos, la noia de quinze anys, Antònia Segura, domiciliada al carrer Darrera Central 2, baixos. Presentava unes ferides inciso-contuses a la cama esquerra les quals li foren curades al Centre Mèdic.

S’ha denunciat el fet al Jutjat Municipal. El gos serà recollit i posat en observació per a comprovar si està o no atacat d’hidrofòbia.

No hay comentarios: