miércoles, 17 de junio de 2020

El Dia, edició dimecres 26 d’agost de 1.936, pàg. 3


ORGANITZACIÓ DE LA TERCERA COLUMNA DEL P. O. U. M. A LA NOSTRA CIUTAT.

S'està organitzant, amb tota activitat, la tercera columna de milicians terrassencs del P. O. U. M. Tots els que vulguin inscriure's poden passar per la Caserna general de l'al·ludit partit.
La inscripció a aquesta columna serà tancada abans de dissabte, puix que, precisament, el dia 29 del corrent, de no haver-hi contra-ordre, partirà la columna vers Osca, per tal d'ajuntar-se a les forces que actuen en aquell sector.

MATALASSOS PER ALS MILICIANS TERRASSENCS D'ESQUERRA REPUBLICANA.

Destinats als 90 milicians terrassencs d'Esquerra Republicana que es troben a Barcelona, enrolats en la primera columna del citat partit, s'han tramès 80 matalassos donatiu del Grup d'Esquerra de la nostra ciutat.

Avui hem tingut ocasió de parlar amb un milicià, qui ens ha manifestat que la sortida de la columna anunciada per avui a les set de la tarda, havia estat ajornada uns sis o set dies, a conseqüència dels actius treballs que s'efectuen per a formar una columna en la que no hi manqui res.

Ha dit, el nostre interlocutor, que en ella hi hauran varis carros d'assalt, algunes metralladores i nombrós material de guerra.

UNA ASSEMBLEA COMARCAL DE SINDICATS AGRÍCOLES A RUBÍ.

Diumenge passat, dia 23, tingué lloc a Rubí, una grandiosa Assemblea comarcal de Sindicats Agrícoles amb l'objecte de canviar impressions sobre la pauta a seguir en els moments actuals pels treballadors del camp.

Hi assistiren delegacions de Ripollet. Santa Perpètua de la Moguda, Sabadell, Matadepera, Terrassa, Sant Vicenç dels Horts, Martorell, Sant Quirze de la Serra, Viladecavalls, Santa Coloma de Cervelló, Barbarà, Papiol, Sant Andreu de la Barca, Ullastrell, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola, Pallejà, Olesa de Montserrat, Castellbisbal, Rellinars i Castellvell i Vilar, amb un total de vuitanta delegats. En l'Assemblea, que fou llarga i profitosa, foren preses en consideració les següents conclusions.

1.º L'Assemblea acordà als efectes de les incautacions i el treball, que no s'ha de fer cap cas de les demarcacions antigues existents encara avui i que cada poble prengui acords sobre aquelles terres que d'ençà molts anys conrea, encara que sigui de jurisdicció d'un altre Municipi.

2.º Tots els treballadors de la terra venen obligats a Sindicar-se. En aquelles localitats on hi hagi Sindicals Agrícoles pertanyents a diferents organitzacions, es nomenarà un Comitè d'Enllaç compost d'elements de cada un dels Sindicats.

3.º  Totes les grans propietats seran incautades.

4.º Cada localitat col·lectivitzarà el treball o la producció segons les seves necessitats, però procurarà que sigui el treball el que es col·lectivitzi.

5.º  En els pobles on hi ha Celler Cooperatiu, tots els vinyaters vindran obligats a elaborar el vi en el Celler.

6.º  Jornada de vuit hores diàries com a màxim. Si les circumstàncies actuals ho aconsellen, es treballarà tantes hores com sigui necessari.

7.º Intensificar l'intercanvi de productes entre les comarques i les relacions entre els Sindicats Agrícoles Productors i les Cooperatives de Consum, i d’aquesta manera es tendirà a la supressió del comerç privat.

TRAMESA D'UN CAMIÓ DE QUEVIURES AL FRONT ARAGONÈS.

El Centre d'Esquerra Republicana de la barriada de Can Palet, prepara activament la tramesa d'una expedició de queviures als milicians terrassencs que lluiteu en terres d'Aragó.

Aquesta expedició sortirà de la nostra ciutat el pròxim dia 28.

S'han rebut nombrosos donatius a aquest fi. Fins a l'esmentat dia, les persones que vulguin contribuir-hi poden adreçar-se al carrer de l’Agricultura, números 27 i 25.

LA REUNIÓ D'AHIR DELS EMPLEATS I OBRERS MUNICIPALS.

Com prèviament s'havia anunciat, a les deu de la nit d'ahir al local de l'Orfeó Terrassa, va reunir-se l'Associació d'empleats i Obrers Municipals de Terrassa i el seu districte.

Es varen tractar els diversos assumptes anotats a l'ordre del dia i finalment, es procedí a la votació de la proposta d'ingrés a un dels dos Sindicats, C. N. T. o U. G. T.

Per un resultat de 62 vots contra 30, el sufragi fou favorable a la C. N. T., a la qual organització ha ingressat l'Associació d'Empleats i Obrers Municipals.

LES FARMÀCIES TAMBÉ ROMANDRAN TANCADES DE 1 A 4.

Amb l'autorització del Comitè d' Enllaç i l'Alcaldia, a partir de demà, dijous, totes les farmàcies d'aquesta ciutat, a excepció de les de torn, romandran tancades de una a quatre de la tarda i sense altra modificació en el servei que l'esmentada.

No hay comentarios: