lunes, 1 de junio de 2020

La Veu de Catalunya, 13 d’agost de 1.936, pàg. 10


A la Caserna General de les Milícies Antifeixistes del P.O.U.M., instal·lada al carrer de Sant Pere, 55, ha estat obert l’allistament per a organitzar la segona companyia de milícies del P.O.U.M., que dintre breus dies anirà a incorporar-se al front de lluita d’Aragó.

No serà permès l’enrolament als homes que excedeixin dels 45 anys i als menors d’edat els serà exigit el permís de la família.

Trobant-se al seu domicili, a la nena de sis anys, Assumpta Ramon Martínez, se li varen encendre els vestits que portava, en ésser presos per la flama d’una palmatòria.

La pobra criatureta no encertà a sufocar el foc i quan als crits que feu comparegueren els seus familiars, gran part de les seves robes cremaven.

Extingides les flames, fou ràpidament traslladada al Centre Mèdic, a les nou de la nit, on li foren apreciades i curades de primera intenció, extenses cremades de segon grau, a diverses parts del cos.

En vista del gravíssim estat de la nena, es procedí, per mitjà de l’ambulància de la Creu Roja, al seu ràpid trasllat a l’Hospital, on ha estat enllitada i ofereix el seu estat molt de mirament.

No hay comentarios: