sábado, 6 de junio de 2020

L’Acció, dimarts 18 d’agost de 1.936 pàg. 2


UN AMIC NOSTRE, MALALT, QUE S’ADREÇA AL POBLE.

Ha ingressat a l’Hospital General de Catalunya per tal d’ésser operat d'una dolència de l'aparell digestiu el nostre militant N'Antoni Aduna.

Sobre aquest militant nostre fa una sèrie de dies que han circulat fantasies absurdes que fan, segons manifestacions d'ell, que el públic hagi de saber l'actuació que sempre ha tingut a pesar de tenir un càrrec moll enutjós per ell a la Mútua d'Assegurances.

Càrrec de molt compromís per haver de tractar amb tantes menes de caràcter i ideologies, al qual sempre hi ha estat obligat per les circumstàncies de no haver trobat altra col·locació després de passar 3 anys en atur forçós. No obstant, mai ha deixat de manifestar la seva ideologia. ben esquerrana per cert i a tot moment. No a l’hora del foc apagat, sinó a l'hora de les realitats hem tingut la seva oferta, malgrat et risc de quedar-se sense treball altra vegada.

LES LLEVADORES CATALANES.

La Delegació Intercomarcal Barcelonina del Col·legi Oficial de Llevadores de Catalunya, que en tot moment s'ha ofert als serveis del poble per les atencions sanitàries adients, celebrarà reunió el proper dijous dia vint del corrent a les quatre de la tarda al carrer Unió número 8, pral. A Barcelona, per a tractar de l'esdevenidor de la seva professió.

Per a la bon marge administrativa de l’organització els rebuts de quota col·legial seran posats al cobrament en la forma de consuetud.

LES BOTIGUES DE COMESTIBLES CANVIEN L'HORARI.

L'horari de les tendes de queviures o sigui el ram d'alimentació ha estat novament canviat, en vista dels mals resultats que donava el primer horari.

D’ara endavant, les nostres tendes, en lloc de tenir obert de 5 a 7 de la tarda, ho tindran de 4 a 7, doncs d'aquesta manera es facilitarà molt més la venda.

NOTES DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS.

En la nostra edició d'ahir donàrem compte que seria aplicat un impost als nostres comerciants, qual impost seria destinat a la subvenció d'un gran magatzem de queviures de reserves.

Comitè de Proveïments, que és qui ha imposat, cuidarà que el mateix es compleixi inexorablement.

Sembla que els comerciants de primera categoria pagaran unes deu pessetes setmanals, i els de segona en pagaran cinc.

El pagament d'aquest impost l'hauran de fer tots els comerciants el proper dissabte de 4 a 7 de la tarda. Els que no acudeixin a pagar l'impost seran considerats com a facciosos i per tant seran sancionats.

Demà al migdia es pot donar com a quasi segur que començarà a funcionar la cuina comunal.

En el despatx de proveïments comencen a donar-se ja les oportunes autoritzacions a les persones en atur forçós, per tal que puguin anar a menjar a la susdita cuina.

Les concessions particulars que fins ara, venien fent-se quedaran totes elles completament anul·lades, si es que no venen avalades amb el segell del Comitè  Local de Proveïments, el qual està reunit diàriament el costat esquerre del domicili del carrer Francesc Macià recentment incautat pel Comitè d'Enllaç.

També es posa al general coneixement de tots els agricultors de la localitat, que de des de demà serà posada una taxa fixe en el blat, la qual haurà d'ésser respectada per tothom.

El Comitè de Proveïments, aquest matí ha fet sortir de la nostra ciutat un camió que es dirigeix a Monzón, on carregarà de sucre.

Tots aquells comerciants que desitgin proveir-se’n podran passar demà per aquest Comitè.

ALTRE INGRES AL CEMENTIRI.

A dos quarts de sis d'aquesta matinada ha estat portat al Cementiri Nou un altre cadàver.
Sembla que aquesta vegada es tractat d'un capellà, doncs la seva especial indumentària, així mateixa o fa creure. El religiós esmentat porta les inicials J.P., té una 65 anys i du els cabells blancs.

La Creu Roja que és qui ha portat el cadàver el dipòsit judicial, l’ha trobat a la carretera de Castellar.

No hay comentarios: