sábado, 20 de junio de 2020

L’Acció, divendres 28 d’agost de 1.936 pàg. 2 i 3


ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS (U. G. T.).

Assemblea General extraordinària, que tindrà lloc el proper diumenge dia 30 dels corrents a les 11 del matí en el local de la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G. T.), carrer de Sant Pere, per tractar del següent ordre del dia:

  1. Lectura i aprovació de l’acta anterior.
  2. Tractar sobre el repartiment de treball i orientacions a seguir.
  3. Precs i preguntes.
EL GRAN ÈXIT DE LA CARAVANA DE LA UNIÓ DE RABASSAIRES.

A les tres d'aquesta matinada, partirà de la nostra ciutat la columna de queviures de la Unió  Local de Rabassaires. Aquesta columna estarà composta d'uns 15 camions de gèneres i tres d'escorta.

Tots aquests vehicles van curulls de menjar, en la seva major part de verdura, cosa que molt es necessita al front.

També hi ha uns dos camions d'aviram.

BONS RENUNCIATS A FAVOR DEL FONS DE LES MILÍCIES.

Alguns industrials de la nostra ciutat, han fet donació al Comitè d’Ajut local, dels bons que durant els primers dies de la sublevació feixista els eren entregats per les organitzacions obreres, i han renunciat a cobrar-los.

Es digne de tots els elogis aquests despreniments que ajudaran a subvenir les despeses de les milícies. Caldria que d'altres industrials imitessin aquest lloable gest d'adhesió a les actuals circumstàncies.

L’IMPORT SETMANAL ALS COMERCIANTS.

Des d’avui, tots aquells impostos que pagaven els comerços de la nostra ciutat, per acord del Comitè de Proveïments han estat limitats a què els paguin els industrials del ram de l’alimentació, tals com propietaris de bars, cafès, fondes, tendes de comestibles, lleters, forners, i en general als comerços del major i detall del ram d’alimentació.

Es posa en coneixement que l'import solament es farà efectiu durant el dissabte i els dilluns. Els que no paguin durant aquests dies assenyalats, hauran de pagar amb recàrrec.

L'EXPOSICIÓ SORTEIG, PELS HOSPITALS DE SANG.

Demà passat diumenge, al migdia s'obrirà una interessantíssima exposició a «Amics de les Arts», la finalitat de la qual serà la de recabar fons amb destí als Hospitals de sang de Catalunya.

Pel nombre d'obres que ha rebut la directiva de l'entitat organitzadora i el valor artístic de les mateixes, hom pot garantir que serà la millor Exposició-Sorteig que ha celebrat «Amics de les Arts».

Es de treure que donat el caire que té aquesta Exposició, tot Terrassa sabrà correspondre a la gesta dels artistes terrassencs.

CONTRA EL FEIXISME.

La Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis, per mitjà de la seva sucursal d'aquesta ciutat, fa públic que ultra la seva aportació mitjançant l’Hospital de Sang establert a l’Institut Clínic de Montjuïc, ha acordat contribuir amb vint-i-cinc mil pessetes a la subscripció oberta a favor de les víctimes de la sublevació feixista.

DONATIUS DIARIS A LA CUINA POPULAR.

Donatius que han ingressat darrerament a la Cuina Popular del carrer del Nord.

Vint-i-cinc quilos d’arròs, donatiu de Concepció Nonell.
Tres litres de llet, entregats per Josep Duch.
I una gallina, donada per Pere Vall.

FESTIVAL A MATADEPERA CONTRA EL FEIXISME.

EI proper diumenge, a les quatre de la tarda, es celebrarà al veí poble de Matadepera, un encontre de futbol a benefici de les milícies antifeixistes.

En aquest partit, l’equip de futbol d’aquesta població, s’enfrontarà amb una selecció de jugadors de Sabadell.

Una vegada terminat el partit es celebrarà un extraordinari ball.

UN CADÀVER DESCONEGUT.

Aquesta matinada en el terme de Terrassa, prop de Castellbisbal, ha estat trobat el cadàver d’un jove d’uns 22 anys, el qual fins el moment actual encara no ha estat reconegut, malgrat passar unes hores en el dipòsit judicial, per tal de mirar ai podia ésser identificat, cosa que no ha estat aconseguida.

MORT EN LA LLUITA.

A I ‘Alcaldia de Terrassa ha estat rebut un telegrama demanant l’anunci als pares del milicià Miquel Garcia, domiciliats a Matadepera, que aquest ha mort heroicament al front de Mallorca.

No hay comentarios: