lunes, 26 de marzo de 2018

El Dia, edició dijous 15 de novembre de 1.934, pàg. 2



DETENCIO D’EX-REGIDORS D'ESQUERRA :: ALLIBERAMEXT :: INTERROGATORI DE DETINGUTS.

Ahir a la tarda, segons sembla amb motiu d'haver-hi alguna responsabilitat per la seva persona en les declaracions formulades davant l'autoritat militar pels encartats en el sumari del passat moviment revolucionari, foren detinguts per la guàrdia civil els ex-regidors d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de la nostra ciutat, senyors Domènec Armengol i Ballbè, Joaquim Carrera i Pont, Enric Torras i Plà, Anicet Pujolà i Ollé, Joan Llach i Feliu i Valentí Puigdomènech i Bonsoms.

Tots ells ingressaren a la presó local.

Cap al tard d'ahir, fou alliberat una volta comprovada la seva no participació en els passats successos, Joan Gener, qui fon detingut dies enrera.

Durant el dia d'avui, els jutges militars eventuals encarregats d’instruir el sumari dels fets succeïts a Terrassa i pobles del partit judicial, han continuat l'interrogatori de detinguts.

PARTlDA DELS RECLUTES DESTINATS A AFRICA.

Amb motiu que, durant els dies 16 i 17 tindrà lloc la partida dels reclutes destinats a Àfrica, els caps de dia disposaran que per el personal de vigilància que creguin oportú, s'estableixi un servei des de les deu del mati a Ies dues de la tarda a l'estació de M. S. A. de Barcelona, per la qual tindrà lloc l'arribada i sortida dels contingents de reclutes.

Unes i altres seran presenciades pel cap de dia corresponent.


No hay comentarios: