viernes, 2 de marzo de 2018

El Dia, edició dissabte 13 d’octubre de 1.934, pàg. 2


Audaç atracament a la Sucursal a Rubí del Banc Comercial de Terrassa :: Els atracadors a'apoderen d'unes 30.000 pessetes i aconsegueixen fugir

Pels volts de les onze del matí d'avui, s'ha tingut notícia a la nostra ciutat, que s'havia practicat un audaç, atracament a la Sucursal que el Banc Comercial de Terrassa, té instal·lada a la vila de Rubí.

Segons les nostres informacions, el fet ha succeït de la seguent manera:

Aquest matí, a un quart de deu, uns individus desconeguts s’han presentat a la Plaça de Clavé de la nostra ciutat, on han llogat el cotxe número 29904, propietat de la casa Marimón i Alegre, per tal de traslladar-sè a Rubí. En passar per Les Fonts, un dels ocupants del cotxe, ha amenaçat amb una pistola el xofer, al qual han oblidat a baixar de l'auto i l'han lligat en un arbre un bon tros separat de la Carretera, alhora que l'han mordassat per a impedir-li de demanar auxili.

Una volta practicada aquesta operació, els desconeguts han continuat la marxa vers Rubí. Poc abans d'arribar en la dita vila ha pujat al taxi un altre individu. El cotxe, ámb velocitat moderada, s’ha dirigit i parat davant la Sucursal del Banc Comercial de Terrassa.

Els desconeguts han penetrat a l'interior, on han romàs a l'éxpectativa durant uns cinc minuts. De cop, han amenaçat amb uns revòlvers metralladores els empleats del Banc i cinc o sis clients que en el mateix hi havia per a cobrar el setmanal, els quals han acordat vers el despatx de la Gerència; lloc on els han deixat a la vista d'un d'ells que continuava apuntant-los el revòlver.

Els altres dos, s'han dirigit a la caixa, on s'han apoderat d'unes 30.000 pessetes que hi havia en existencia. Aleshores, passa a passa han partit de la Sucursal éls atracadors i muntat amb gran rapidesa a l'auto que conduïa un d'ells, i s'han fet escàpols en direcdó a la capital.

Per bé que acte seguit s'ha donat compte del fet a la guàrdia dvil i mossos d'esquadra, els malfactors no han estat atrapats.

Les forces de la benemèrita de Terrassa i els mossos d'esquadra, vigilen les carreteres de tots els entorns.

Segons dades rebudes darrerament, sembla que els fugitius han passat per Molins de Rei, poc abans de què les carreteres fossin vigilades.

Serien tres quarts de deu del matí, quan el xofer que els atracadors havien deixat lligat, s'ha pogut alliberar ell mateix després de grans treballs. Seguidament s'ha dirigit a l’estació de Les Fonts, dels Ferrocarrils de Catalunya, on ha pujat el tren que arriba a la nostra ciutat a les deu del mati.

Poc després s’ha presentat al Quarter de la Guàrdia civil, òn ha denunciat el robatori del cotxe, pel qual s'ha vingut en coneixement dels mitjants de què s'han valgut els autors per a portar a terme l'atracament

El xofer es diu, Tomàs Pintor i Manyosa, de 33 anys, domiciliat a la Carretera de Montcada, 45, primer pis de Terrassa.



No hay comentarios: