miércoles, 14 de marzo de 2018

El Dia, edició divendres 26 d’octubre de 1.934, pàg. 2


CONTINUA L’ACTIVITAT DE LES FORCES MILITARS :: REGISTRES, DETENCIONS I ALLIBERAMENTS :: TRASLLAT DE DETINGUTS :: DESTITUCIO DELS REGIDORS I ALCALDE D’ESQUERRA DE CASTELLBISBAL

La força publica, ahir vespre i durant el dia d'avui, ha continuat amb activitat els treballs per a la troballa d'armes, municions i explosius.

Cap el tard d’ahir, la força pública traslladà a la presó d'aquest partit, dotze dels detinguts que es trobaven als calabossos de la Casa Consistorial.

Cada dia es van practicant nous registres domiciliaris i detencions. En algunes cases, la guàrdia civil s'ha incautat de llibres i fullets de caràcter subversiu.

Han estat alliberats alguns dels detinguts momentanis, una volta han prestat declaració davant les autoritats militars i comprobada que fou la seva no participació directa en el passat moviment revolucionari.

Entre els alliberats, hi ha Dolors Almirall, de 30 anys, habitant al carrer de Pare Llauradó, la qual fou detinguda ahir al mati.

Aquest matí, s'han entrevistat amb l’autoritat militar a la Casa Consistorial, nombrosos individus pertanyents a l'antic Sometent, els quals han ofert incondicionalment la seva col·laboració per a la formació del grup d'Acció Ciudadana.

Pels volts de dos quarts d'onze del matí d'avui, procedents de la capital, han arribat a la nostra ciutat, un tinent i un ajudant del Cos de Seguretat per a obrir un expedient als guàrdies del dit cos que havien estat de plantilla a Terrassa, per tal de comprovar si es deriven responsabilitats de llur actuació durant els passats successos.

De bon matí, el comandant militar d' aquesta plaça acompanyat d'un cert nombre de forces de la benemèrita, s’ha traslladat al veí poble de Castellbisbal, on ha procedit a la destitució dels regidors i alcalde d'Esquerra d'aquell Ajuntament. S'ha nomenat un Batlle interí i s’anirà a la formació d’una comisió gestora.

Així mateix ha verificat els treballs necessaris per l’organització d’Acció Ciudadana a Castellbisbal.

Aquesta tarda, a dos quarts de quatre ha partit vers Barcelona la tercera Companyia del Regiment número 10, des de fa uns dies es trobava a la nostra ciutat amb motiu de la requisa d’armes verificada ran dels darrers sucesos.


No hay comentarios: