jueves, 22 de marzo de 2018

El Dia, edició dimecres 19 de desembre de 1.934, pàg. 2


ARRIBADA DEL SR. URRUTIA :: INTERESSANT LA LLIBERTAT D'UNS DETINGUTS.

A la tarda d'ahir, arribà a la nostra ciutat, el jutge instructor militar senyor Urrutia, amb l'objecte d'adjuntar en una les tres causes que tramiten a Terrassa els jutges militars eventuals designats a l'efecte, relacionades amb la revolta del 6 d'octubte.

Una d'aquestes causes és l'incoada per l'assalt a la presó local, fet ocorregut el mati del dia 7, en el qual fet resultaren ferits l'inspector de policia, senyor Gonzàlez, el guàrdia d'assalt Rangel, el jove Odena i altres sis ferits. Juntament amb aquesta causa, va la de la col·lisió a la carretera de Rubi, en la qual resultaren morts Josep Paysan i Gaspar i Josep López.

Altra de les causes, és la instruïda pel tiroteig contra la benemèrita a la vila de Rubí el mati del dia 7 d'octubre, durant el qual resultà mort el guàrdia civil Alexandre Lorca i ferits tres guàrdies més.

La tercera és la instruïda pel tiroteig que s'entaulà al Raval, davant l’Ajuntament, on resultaren tres paisans ferits.

El senyor Urrutia aprofitarà la seva estada, en aquesta localitat que durarà tres o quatre dies, per a practicar diligències relacionades amb el sumari que s'instrueix contra Ernest Navarro i Mur, acusat d'haver participat en l'atracament comès fa dies en un cafè de la carretera de Castellar anomenat «Bar Escola».

L'alcalde gestor senyor Llongueras, ha visitat el delegat de l'Estat, senyor Carreras Pons, per interessar-se per la llibertat d'uns individus de Terrassa que es troben detinguts com a pressumptes complicats en el darrer moviment revolucionari

ELECCIÓ D'UN VOCAL COOPERADOR.

En la reunió del Ple de la Cambra Oficial de Comerç i de la Indústria d'aquesta ciutat, es va procedir a cobrir una vacant de Vocal Cooperador, i resultà elegit per al dit càrrec, el senyor Josep Barceló i Vallhonrat.


No hay comentarios: