viernes, 23 de marzo de 2018

El Dia, edició divendres 9 de novembre de 1.934, pàg. 2


DECLARACIO DE DETINGUTS :: S’ENLLESTEIX EL SUMARI DELS PASSATS SUCCESSOS :: DETENCIÓ I ALLIBERAMENTS.

Ahir a la nit, novament prestaren declaració davant dels Jutges militars eventuals, designats per a instruir el sumari dels passats fets revolucionaris, els detinguts Salelles i Comadran. Després de llarg interrogatori, foren conduïts altra volta a la presó.

Aquest matí també han estat a declarar altres detinguts. Així mateix ha estat cridat davant l'autoritat militar, el doctor Carreras qui lia sofert interrogatori.

De bon mati, ha estat detingut per la guàrdia, civil, i traslladat a la nostra ciutat, el secretari de l'Ajuntament del poble de Castellbisbal.

Per no haver-se comprovat la seva no participació en el passat moviment sediciós, avui al matí han estat alliberats vuit detinguts governatius, que dies enrrera foren traslladats a la presó des dels calabossos municipals.

El sumari avança amb gran rapidesa, cosa que fa preveure que molt aviat quedarà terminat i serà enviat a l'auditor de Guerra.

ARRIBADA DE NOVES FORCES :: AVUI S'HA RESTABLERT TOTALMENT LA NORMALITAT.

A darrera hora de la tarda d'ahir, arribà a la nostra ciutat el restant de les forces de l'Exèrcit a les ordres del comandant senyor Lòpez-Amor que procedents de Sabadell, es destacaren ací amb motiu de l'intent de vaga general. Les tropes s'han allotjat, durant la nit, al local del Cinema Catalunya.

Aquest matí, a l'hora de reemprendre el treball a les fàbriques, tallers i ram de construcció, han estat adoptades precaucions generals a tota la ciutat. No s'ha registrat, però, el més lleu incident, i a tot arreu els obrers han reprès el treball, restablint-se per complet la normalitat.

Se'ns diu que els quatre coaccionadors detinguts durant el matí d'ahir, seran processats per l'autoritat militar.

Malgrat l'aspecte enterament tranquil de la ciutat, durant tot avui, però particularment al matí, la guàrdia civil i forces de l'Exèrcit han exercit extrema vigilància,


No hay comentarios: