lunes, 28 de junio de 2021

El Dia, edició de dijous 10 de juny de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

TERCERA RELACIÓ DË DONATIUS A ASSISTÈNCIA SOCIAL.

Donatius rebuts per les Comissions de Sanitat i Assistència Social fins al dia d'avui a profit del Sanatori Mèdic-Quirúrgic, Maternitat, Casal dels Vells, Casal dels Infants i Cuina Popular de la nostra ciutat.

Suma anterior, 1.178'50 ptes.

Obrers de la casa Cunillera Alsina, 38 ptes; Obrers de la casa Vallhonrat i C*. 55; Socors Roig del P. O. U. M., 250; Taller confederal, núm, 1, C. N. T., 412'75.

Total, 1.934'25 ptes.

A les Oficines de les Conselleries d'Assistència Social i Sanitat del nostre Ajuntament, continua oberta la subscripció, tots els dies feiners, de 11 a 1 del matí i de 5 a 7 de la tarda.

D'INTERÉS PER ALS MESTRES NACIONALS.

La F. E. T. E. (U. G. T.), crida els mestres nacionals del Vallés Occidental, a una reunió general per al proper dissabte, dia 12 del corrent, que tindrà lloc en el local de la U. G. T. {saló d'actes) sota el següent ordre del dia:

Assumptes lligats amb l'habilitació.

Assumptes generals.

IMPOST SOBRE LA XIFRA DE NEGOCIS.

Fins el dia 15 d'aquest mes, han de liquidar-se les operacions corresponents al mes de Maig. Les declaracions s'admeten tots els dies feiners (dissabtes inclusiu) a l’Oficina Recaptadora, Puignovell, núm. 13, i en el moment de la presentació es procedirà a fer la liquidació del 2% lliurant-se l'oportú rebut justificatiu.

INSTRUCCIONS PER AL CAS DE BOMBARDEIG.

La Junta de Defensa Passiva Organitzada, prega als ciutadans terrassencs compleixin amb disciplina les instruccions que en la present setmana els seran lliurades en el propi domicili pels vigilants nocturns.

Del civisme i del propi interès de tots els conciutadans espera la J. D. P. O. el compliment, al peu de la lletra, de les esmentades instruccions impreses i il·lustrades amb gràfics adients a la defensa de la població civil en cas de bombardeig.

TELEGRAMA REBUT.

La Presidència del Consell Municipal ha rebut aquest matí del Comandant militar i Comissari de guerra el següent telegrama:

"Comandant militar i Comissari de guerra. Ahir quedà allotjat a Tabernes el Segon Batalló, sense novetat".

El Batalló esmentat, fa referència als soldats que partiren ahir de la nostra ciutat.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Josep Coronada, de 52 anys d'edat i amb domicili a Barcelona, al carrer Robador, 24, el qual ha estat curat de ferida contusa al cap; ferides i erosions a les mans i contusió a l'esquena amb probable fractura de la 6ª i 7º costella. Ha estat Hospitalitzat.

Fidel Garcia, de 30 anys, presentava, segons diagnòstic del doctor de guàrdia, cremades conjuntivals a tota la cara i avantbraços. Ha passat al seu domicili, Dr. Pearson, 6.

Andreu Bagué, de 10 anys, i amb domicili al Pla de l'Ametllera, 105, ha estat assistit de ferida contusa al llavi inferior de resultes d'una caiguda.

Joan Poquet, domiciliat a Barcelona, que de resultes d'una caiguda presentava fractura del cúbit i radi d'ambdós braços i contusions generals.

Gregori Segarra, de 41 anys i amb domicili al carrer de Galileu, 44, de resultes d'una explosió de dinamita, ha estat curat de trituració del metacarp esquerre, amb despreniment dels dits índex, mig i anular, amb xoc traumàtic i cremades múltiples a la cara i avantbraços. Ha estat hospitalitzat.

DARRERS DETALLS REFERENTS A L'ESDEVENIMENT DE DEMÀ A LA NIT AL TEATRE DEL POBLE.

La representació de l'òpera "Marina" ha desvetllat un interès tan gran que actualment ja no resta ni una sola localitat per vendre, i a fi d'evitar les aglomeracions pròpies del cas, s'adverteix al públic que la porta principal del Teatre del Poble serà oberta una hora 'abans de començar la representació, i la porta que dóna pas a l'entrada general serà oberta dues hores abans de començar aquest magne esdeveniment.

NOTA DEL COMITÈ DEL TEATRE DEL POBLE.

Havent estat intervinguda per l'Exèrcit Popular la companyia Barrón-Galache, que havia d'actuar dissabte i diumenge al Teatre del Poble, s'adverteix al públic que després de laborioses gestions s'ha pogut aconseguir que aquesta setmana actuí al nostre Teatre la formidable companyia que dirigeix el gran artista Fernando Vallejo.

Així, doncs, diumenge, ben al contrari del que s'havia dit, hi haurà Teatre.

No hay comentarios: