viernes, 18 de junio de 2021

Front, edició de divendres, 4 Juny 1937, pàg. 2

 

Demà tots els afiliats al P.O.U.M. al Ple Local del Partit

Per demà el Comitè Local del nostre Partit ha decidit la celebració d'una reunió conjunta de tots els militants.

Desconeixem els motius de la mateixa però tant-se-val. Donades les circumstàncies especials per les quals travessa et nostre Partit. que és el blanc predilecte de la burgesia l el reformisme col·ligats. l que amb el manteniment de la seva posició ideològica respecte a l'actual Revolució s'ha convertit en et nucli capdavanter de la lluita per l'emancipació proletària, és assegurada per endavant la seua cabdal importància.

Si no hi haguessin els problemes generals de la Revolució, si no ens inquietés la sort que pugui córrer la classe treballadora en aquesta lluita, podríem dedicar-nos a l’anàlisi, dels motius pels quals el nostre Partit sofreix actualment una persecució tan aferrissada com pocs partits l'han soferta mai. Però sabem que devent-se el nostre Partit a la classe obrera; sempre es mourà al mateix ritme que ella. I quan els treballadors siguin perseguits ho serà el nostre Partit. l quan la Revolució prengui un ritme ascendent també el prendrà el nostre Partit. I quan com ara, la Revolució valgui ésser ofegada, també es voldrà ofegar la veu del nostre Partit.

Per això els militants del P. O. U. M., sabem que impulsant la Revolució i defensant la Revolució, impulsem i defensem el Partit. Perquè al capdavall el Partit no és sinó la suma d'unes voluntats posades al servei incondicional de la Revolució proletària, que defensen uns interessos de classe (de tota la classe treballadora) per damunt dels interessos individuals o de grup....

En aquesta situació doncs, una reunió plenària de la secció local té una innegable importància i és de creure que atri ho entendran del primer al darrer dels nostres afiliats.

M.

CONVERSES RADIOFÒNIQUES SANITÀRIES

Demà dissabte, a la una de la tarda, el doctor Joan Paulís, Inspector Municipal de Sanitat Interí, dissertarà des de l'estudi de Ràdio Terrassa sobre "El catarro dels Infants". Per tractar-se d'una malaltia que a la hora present pateixen molts nens terrassencs, cal que sigui escoltada per llurs pares per tal que estiguin assabentats de la seva importància morbígena.

COMPREU LLIBRES CATALANS

 Aquesta es una de les consignes que ha llançat el Comissariat de Propaganda de la Generalitat, en motiu de la Fira del Llibre. Els llibres editats i altre material de l'esmentada Comissaria, han tingut l’acceptació que hom esperava. Hem pogut constatar en l'estant que té instal·lat a la Plaça de la República de la nostra ciutat, la concurrència que ha valgut de poc o molt col·laborar en la tasca del nostre Govern i de la diada transcendental.

EN EL SEGON DIA DE LA FIRA DEL LLIBRE

A la coincidència de la visita efectuada a la nostra ciutat pel cònsol de Mèxic, cal afegir-hi el temps plujós i insegur que va predominar una part del dia d'ahir, tot el qual va contribuir que la jornada inaugural de la Fira del Llibre restés un xic apagada.

Amb tot, i principalment a la nostra llibreria instal·lada al Socors Roig, l'afluència de compradors fou bastant important.

Alguns establiments de Llibreria del centre varen instal·lar parades fora al carrer, i en lo majoria d'elles es feia ben visible per mitjà de diversos mitjans de decoració, l'afany de cridar l’atenció i esperonar al públic a adquirir llibres.

La instal·lació feta pel Comissariat de Propaganda de la Generalitat al mig de la Plaça de la República va cridar fortament la curiositat.

Avui han continuat igualment les instal·lacions dels estands i llibreries, encara que l’afluència de públic no sigui molt important a l'hora que tanquem aquesta edició no obstant tot fa preveure que si el temps és propici l'èxit d'avui serà superior al de la primera jornada.

Aquest vespre hauran continuat també les audicions de l'altaveu del Socors Roig del P. O. U. M. des del qual es donen noves bibliogràfiques, crítica de llibres i noves interessants en aquestes jornades de la Fira del Llibre.

NOU HORARI DEL CONSUM DE GAS

A partir de demà dissabte, els abonats al gas podran utilitzar aquest fluid sota el següent horari:

Matí, de set a tres quarts de vuit i de les onze a tres quarts de dues.

Vespre, de les set a dos quarts de nou.

Terrassa, 4 de juny del 1937.

El Comitè Local de "Serveis de Gas Unificats de Catalunya"

RACIÓ EXTRAORDINARIA DE PA PELS SEGADORS

El Sindical Agrícola Cooperatiu de Rabassaires, facilitarà als segadors afiliats seus, ració extraordinària de pa, mentre es dediquin a aquesta labor.

Per la bona marxa d'aquests racionaments hom prega als afectats es dirigeixin, de sis a nou de la vetlla al local social, Màrtirs del 6 d'octubre núm. 40

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Joan Aligué, de set anys d'edat i amb domicili al carrer de Sant Llorenç, 17. el qual presentava una ferida contusa a la regió abscular externa a causa d'una caiguda a la via pública.

Antoni Ibáñez, domiciliat al refugi Maurin d'aquesta ciutat, ha estat curat de ferides contuses a la regió frontal, de resultes d'unes baralles.

ELS FALSOS RUMORS SOBRE L’AIGUA QUE BEBEM A TERRASSA

L’Empresa responsable del subministre de les aigües a Terrassa ens prega que per tranquil·litat del poble, desmentim la notícia propalada per algun desaprensiu el qual sense calcular l’alarma que una tal notícia pot traduir, ha fet circular que en el Pantà de la Xuriguera i en el fons de l’embassament s’hi havia trobat dos cossos humans en estat de descomposició.

Avui mateix, ens prega publiquem que pel que fa referència a la potabilitat de l’aigua que es subministra, tant la procedent del Pantà com la de les mines, abans de lliurar-se al consum, són prèviament esterilitzades per mitjà de “Caporit”, producte a base de cloro i de resultats efectius segons diversos anàlisis bacteriològics verificats per laboratoris oficials.

TINGUEU EN COMPTE EL NOU HORARI D'ESTIU DELS ESCOMBRARIES

El cap de Serveis Públics notifica als veïns de la nostra ciutat, que des de dilluns vinent, els escombrariaires començaran la neteja dels carrers a les cinc del matí, en lloc de les sis com feien fins ara. Aquest nou horari durarà els mesos de juny, juliol i agost.

CAL QUE ELS VEHICLES PORTIN LLUM

Vist l'incompliment de la nota donada per la Conselleria de Serveis Públics, que fa referència a l'obligació que tenen els propietaris de carruatges, bicicletes i altres vehicles de portar llum aquesta Conselleria recorda al poble de Terrassa que es compleixi estrictament del contrari haurà d'establir unes sancions alienes a la seva voluntat.

AVIS ALS COMPRADORS DELS MERCADALS

Per a demà dissabte és necessari la presentació rigorosa del carnet familiar per entrar als Mercadals.

EI carnet que serveix per a més de sis persones poden portar un acompanyant.

Es obligació dels venedors arrancar els tiquets fins al dia 5 de juny inclusiu.

DEMÀ ES VENDRÀ SABÓ

La Conselleria de Proveïments assabenta al públic que demà es vendrà sabó als posseïdors dels carnets núm. 4.501 al 5.000 en l'establiment d'Andreu Canela, Serrano, 57. Hom presentarà el carnet de racionament lliurant el tiquet corresponent al dia 5 de Juny del sabó.

Fins a quatre familiars mig quilo, i de 5 a més familiars un quilo.

No hay comentarios: