martes, 22 de junio de 2021

Front, edició de dilluns, 7 Juny 1937, pàg. 2

 

Si el que hom pensa fos veritat...

Hi ha qui té la flaca de dir coses truculents. Normalment, però, la truculència va acompanyada sempre amb les circumstàncies. Se n'és més o menys, o gens, segons és tinguin les espatlles guardades o la por faci guardar la vinya.

I aquesta virtut que alguns atribueixen exclusivament als altres, en general, és patrimoni de la majoria dels mortals, salvant cares excepcionals.

I no se n’escapen pas aquells que ara parlen de coses passades per complaure la galeria, que també en tenen, i de pensament o per escrit maten i fan escàpols a gent que els fan més por que goig.

A la mostra ciutat darrerament s’ha donat que té en malson a molta gent, va sortir de la nostra ciutat. La notícia, es va escampar més de pressa que si, una agència de publicitat se n’hagués encarregat. Els americans no ho haurien pas fet millor. Encara que de manera indirecta, en parlava algun diari. Era tema de totes les converses de la “gent d’ordre” i per acabar-ho d’arrodonir va suscitar un debat en el Ple del Consell Municipal.

La fantasia es va desbordar i es van fer tota mena d'auguris, la realitat però, es va imposar. Ahir aquell fugitiu tornava a ésser a la nostra ciutat. I segurament devia tornar el pessombre a enfosquir la cambra riallera dels que voldrien que el pensament tingués la virtut executiva que tenen els fets. Si això pogués ésser, llavors, com canviarien les coses !.

Ara, que si l’enveja es tornés tinya, també canviarien.

DEMÀ AL TEATRE ALEGRIA MÍTING DE LA DELEGACIÓ ESPANYOLA A LA U. R. S. S.

La Delegació espanyola de soldats obrers i camperols que han tornat de la U. R. S. S., on han anat per les festes del primer de maig, parlaran al poble de Terrassa de les realitzacions que han pogut presenciar a la Unió Soviètica.

Venen obrers i soldats de totes les tendències i de totes les sindicats als quals han estat rebuts entusiàsticament per tot arreu on han anat.

Terrassa, com sempre, demostrarà la seva cultura i ciutadania assistint demà al míting que es celebrarà al Teatre Alegria, on parlaran alguns d'aquests companys al·ludits, entre els quals figura el conegut Josep Alcalà Zamora Castillo.

Aquest acte ha estat organitzat pels amics de l'A. U. S.

COTXE ROBAT

La Presidència d'aquest Consell Municipal ha rebut una nota de l'empresa col·lectivitzada Sanllehí, de gènere de punt. la qual li ha estat sostret del mateix garatge fa uns dics l'automòbil Ford núm. 64.577.

S’estan fent les gestions per tal d’aclarir el fet.

ASSISTITS AL DISPENSARI D’URGÈNCIA

Jaume Turu, de 80 anys d’edat, i amb domicili al carrer Major, 17, el qual presentava segons diagnòstic del doctor de guàrdia probable fractura del coll del fèmur esquerre, de resultes d’una caiguda. Ha estat hospitalitzat.

Joan Cabanes, d'11 anys d'edat, ha estat curat de ferida contusa al nas a causa d'una caiguda.

Miquel Cases de 40 d'edat, 1 amb domicili al carrer Pitàgores, 17, el qual presentava un síncope de repetició que sobrevingué a la via pública.

Antoni Cortell de 7 anys, presentava fractura a l’avantbraç esquerre. Ha passat al seu domicili, Vinyals, 42.

Cristòfor Reig, de 8 anys, ha estat curat de ferida incisa dit mig de la mà dreta, a causa d’una caiguda. Ha passat al seu domicili, Pi i Margall, 35.

LA INAUGURACIÓ DEL CURSET D’INFERMERES

Ahir a les onze del matí s’inaugurarà el curs d’Infermeres organitzat per la Creu Roja local. Obrí l’acte el company Garriga i després llegí uns mots el company Cardús en nom de la Creu Roja local.

Després, d'uns mots pronunciats pel cap d'Ambulàncies Sanitàries, de Barcelona, saludant a tots els assistents, el company Martí Feced, Inspector de Sanitat, obri el curset dient que es sentia satisfet en veure que la Creu Roja ja està al servei del poble.

Dirigint-se a les noves infermeres els diu que aquesta Institució només és a base de sacrifici i que moltes vegades hauran d'actuar com una mare.

Quan hagué fet la presentació donà començ a la primera lliçó.

Expressà que la Creu Roja és un ajut Internacional tant en guerra com en pau i que en temps de guerra forma part de Sanitat Militar, cuidant l’evacuació dels ferits. En temps de pau treballa en Hospitals i Dispensaris, en la lluita Antituberculosa i en la mortalitat infantil.

A Espanya moren anualment uns 32.000 infants de menys de 5 anys que represento un gran perill per lo nació. També en la lluito contra l'alcoholisme ja que engendra fills idiotes.

El Comitè Internacional de la Creu Roja resideix a Ginebra en temps de guerra es cuida de l’intercanvi de presoners.

Té un comitè central a Madrid i comitès locals a totes les ciutats.

Finalment saludà a tots els metges que han de continuar el curs i els representants del Consell Municipal.

Tancà l'acte en nom de la Conselleria de Sanitat el company Garriga, dient que la Conselleria de Sanitat no fa en aquests moments res més que ajudar la Creu Roja.

NECROLÒGICA

El passat dissabte a la matinada, finava el jove Joan Dalmau, germà del militant del nostre Partit, Celestí. Actualment el finat tenia uns 19 anys d'edat i feia més de 2 anys que estava malalt de resultes, de mals tractes soferts a l'Asil Duran, on havia estat internat.

L'enterrament s'efectuà ahir a les onze del matí.

Palesem el nostre condol als seus pares Joan Roure (padrastre) i Enrica Aler i el renovem al nostre company Celestí.

SECRETARIAT FEMENÍ DEL P.O.U.M.

Per a dimecres, a les sis de la tarda s'invita a totes les afiliades i simpatitzants a la inauguració del curset de preparació social i política de la dona proletària que el Secretariat Femení del P O. U. M. ha organitzat.

No hay comentarios: