viernes, 25 de junio de 2021

El Dia, edició de dimecres 9 de juny de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

NOTA DE LA COMISSIÓ DE CONTROL DE PRODUCTES DEL CAMP.

La comissió que en representació dels Sindicats de Rabassaires i Sindicats de Camperols C. N. T. subministra tot el vi que es consum a la nostra ciutat, fa avinent a tots els companys expenedors de vi, i al públic en general, que degut a l'augment de preu que ha sofert el vi en las comarques vinícoles acreditades per la seva excel·lent qualitat, es veu obligada a augmentar el vi, fins a 70 cèntims el litre, a partir del proper dijous dia 10 del mes en curs.

Esgotades les existències que tenia dipositades de les seves collites, sense escatimar esforços ni sacrificis, es proveeix de vi en les comarques més acreditades de Catalunya, per tal de què els consumidors terrassencs tinguin per al seu aliment un vi pur, i de qualitat superior.

Confia, però, que aquesta puja serà per poc temps.

AUDICIÓ DE SARDANES, ORGANITZADA PEL SINDICAT D'ESPECTACLES PÚBLICS U. G. T.

El propvinent dissabte, dia 12, a les 10 de la vetlla, es donarà una audició de sardanes en el jardí del local sindical. Milícies Catalanes, 48.

Es donaran més detalls, per programes.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents a l'esmentat Dispensari:

Joan Guiu, de 23 anys d'edat, domiciliat al carrer de F. Catasús, 56, el qual, de resultes d'un cop que li varen donar, presentava ferida al front i contusions generals. Ha estat hospitalitzat.

Elisa Lipiz, de 18 anys d'edat, ha estat assistida de cremada de segon grau a l'anca esquerra. Ha passat al seu domicili, Vall, 45.

Maria Gumfaus, domiciliada al carrer de la Rutlla. 72, la qual presentava, segons diagnòstic del doctor de guàrdia, fractura del terç inferior del radi esquerre.

RECAPTACIÓ DE CONTRIBUCIONS.

Es recorda novament que la Contribució del segon trimestre d'enguany, s'està cobrant tots els dies feiners (dissabtes inclusiu) en el local de la Recaptació, carrer de Puignovell, 13, de 9 a 12 del matí.

VENDA DE SABÓ.

La Conselleria de Proveïments assabenta el públic que demà dijous, es vendrà sabó als posseïdors dels carnets números 6.001 al 6.500 en l'establiment Galí i Cia, carrer Milícies Catalanes. 27.

Hom presentarà el carnet de racionament i lliuraran el tiquet del .sabó corresponent al dia 10 de juny.

Fins a quatre familiars, mig quilo i de cinc a més familiars, un quilo.

AVUI, AL CINEMA DORÉ, HOMENATGE A GARCIA LORCA.

Avui dimecres tindrà lloc al Cinema Doré, un fervorós homenatge que el cinema dedica al gran poeta del poble Frederic Garcia Lorca, la mort del qual ha commogut el món sencer, fent desfilar per la pantalla el ritme artístic i bell de les seves poesies i captant amb imatges plenes de llum i de realisme, les immortals i sentides estrofes de la "Casada infiel" i "Prendimiento de Antoñito el Camborio en el camino de Sevilla".

I com a pòstum homenatge al gran poeta, també es passarà "El crimen fue en Granada", recitat per Manolo Gómez admirable intèrpret de les poesies de Garcia Lorca.

Terrassencs, no falteu en aquest digne homenatge de què l'art cinematogràfic fa objecte el gran poeta màrtir. Treballadors tots, no hi manqueu!.

L’ACTE D'AHIR AL CINEMA ALEGRIA.

La passada nit tingué lloc al Cinema Alegria i davant de nombrosa concurrència, el gran míting-conferència organitzat pels Amics de la Unió Soviètica local.

En aquest important acte, parlaren alguns components de la delegació espanyola que han romàs un bon nombre de dies en les terres de la U. R. S. S., recollint impressions i admirant les seves construccions i forma de viure.

Tot el que digueren és tan interessant, que el desig de donar una llarga ressenya de tot ço que manifestaren, fa decidir-nos a esperar la propera edició per a donar l'ampli resum dels parlaments pronunciats, que revelaran un sens fi de coses que interessaran indubtablement els nostres lectors i a tots els que miren amb interès el que està esdevenint a la Unió Soviètica.

AGREDIDA PER UNS DESCONEGUTS.

En el dia d'avui, s'ha presentat a la Comissaria de Policia local, la veïna Maria Gumfaus i Solanes, que viu al carrer de la Rutlla, 79, baixos, la qual ha manifestat que quan regressava d'un molí situat a la carretera de Matadepera, uns individus desconeguts l'han insultada barroerament i, en intentar ella defensar-se, ha estat agredida i se li ha ocasionat la fractura d'un braç.

Es fan, per part de la Comissaria, els corresponents treballs per a aclarir aquest fet.

LI PRENEN LA CARTERA.

A la Inspecció de Vigilància, s'ha rebut denúncia de Ramon Espunyà i Codinas, que habita al carrer Pintor Pere Viver, 31, en la qual ha manifestat que mentre es trobava al Cinema Recreo li desaparegué la cartera, en la qual portava documents d'importància i a més 110 pessetes, adonant-se de la desaparició quan sortí del local.

FESTIVAL PER A DISSABTE.

Sabem que la Junta de la Secció d'Hoquei del Terrassa F. C. està organitzant un magne festival d'aquest esport a profit dels hoqueistes madrilenys, per al proper dissabte, a la tarda.

Podem avançar que constarà d'un partit d'infantils i altre entre el primer equip local i una potentíssima selecció barcelonina.

A mesura que coneguem nous detalls d'aquest festival de solidaritat amb els companys esportius de l’Heroic Madrid, els anirem comunicant als nostres lectors.

No hay comentarios: