domingo, 20 de junio de 2021

El Dia, edició de dissabte 5 de juny de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

EL PAGAMENT DE LLOGUERS.

"La Conselleria de la Vivenda d'aquesta ciutat, recorda a tots els llogaters la ineludible obligació que tenen de satisfer les rendes de la vivenda que ocupen, en aquestes Oficines del carrer del Passeig, 7 o als administradors o autoritzats.

L'incompliment de la dita OBLIGACIÓ, sense acord de la conselleria, serà. sancionada amb la pèrdua de tots els drets en la vivenda que ocupen i aquesta serà destinada sense avís de cap mena a les necessitats que els moments actuals requereixen.

També es complau en recordar que tots els rebuts de lloguers, el mateix siguin de vivendes així com els locals destinats a indústria o comerç, seran nuls i no tindran cap valor si no van avalats amb el segell d’aquesta Conselleria.”

ELS LLOGATERS HAURAN DE PAGAR-SE L'AIGUA :: NOTA IMPORTANT DE LA CONSELLERIA DE LA VIVENDA

La Conselleria de la Vivenda d’aquesta ciutat, atent als problemes plantejats en la propietat urbana amb motiu de la revolta feixista del 19 de juliol darrer, desitjant ordenar tot el possible el seu comès en l'administració de la dita propietat, suprimint tots els defectes creats per la caduca ordenació i dotar en el successiu totes les finques del mínim de condicions indispensables, abans de recórrer a un augment de lloguers, ha resolt:

Que des del primer de juny proper, tots els arrendataris de vivendes l’abastiment d'aigua de les quals sigui arrendament, correrà aquest a compte de llurs ocupants, motiu pel qual aquests hauran de personar-se a la Companyia d’Aigües Unificades, carrer de Valentí Almirall, 59, per  formalitzar llur contracte d'arrendament.

Espera aquesta Conselleria de la Vivenda que els llogaters sabran fer-se càrrec d'aquest petit sacrifici que se'ls imposa, que no té altra finalitat que el millorament general de tota la vivenda de la ciutat.

BESTIAR SACRIFICAT.

Caps bestiar sacrificats a l'Escorxador públic d'aquesta ciutat durant el passat mes de maig:

Llaner, 1.450 caps; pes 18.162 quilos.

Cabrum, 129 caps; 552 quilos.

Boví. 96 caps; 18.572 quilos.

Porcí, 444 caps; 34.176 quilos.

AVÍS IMPORTANT.

Assabentada aquesta Presidència del comportament impropi de determinats infants en les seves visites al Parc Municipal, per la present fa avinent que seran penyorats els pares d’aquells infantes que en concórrer al Parc, siguin atrapats malmetent o inquietant les plantacions o els peixos.

Terrassa. 5 de juny del 1937.

JAUME FIGUERES

INAUGURACIÓ D'UN CURS DE INFERMERES.

El Comitè Local de la Creu Roja invita tots els socis .de la Institució a l'acte d'inauguració del Curs d'Infermeres organitzat per aquest Comitè Local, acte que tindrà lloc demà diumenge, a les onze del matí, en el Saló de Sessions de l'Ajuntament d'aquesta ciutat.

DELS BITLLETS EN CIRCULACIÓ.

A fi d'evitar errors, el Consell Municipal assabenta a tot el poble terrassenc que de l'emissió de bitllets de 1 Pta. hi ha dues numeracions diferents. En una edició hi ha el mot "número" en cursiva i una estrella al final i l'altra el número natural, però, sense l'estrella al final. Per altra part, el mateix Consell notifica que és fet intencionadament.

LLIBRES PER ALS COMBATENTS.

Les J. S. U., aquests dies de la «Fira del Llibre», hau organitzat una recapta entre tots els antifeixistes, per tal de recollir llibres i diners per a adquirir-ne, destinats als soldats de l'Exèrcit Popular que lluiten al front.

Així mateix recomanen a tots els militants í simpatitzants que tinguin obres socials, polítiques, culturals, etc., que se’n puguin desprendre, en facin lliurament al local social, Nord, 77, o bé al Secretariat d'Agitació i Propaganda, Milícies Catalanes, 11.

EL BARÍTON TERRASSENC JOSEP GUIMERÀ ES PRESENTARÀ A LA NOSTRA CIUTAT AMB L'OPERA «MARINA».

Tal com ja vàrem anunciar als nostres lectors, el proper divendres dia 11 els grans artistes Hipòlit Lázaro i Pilar Duamirg, cantaran al Teatre del Poble l'opera "Marina". Això sol és ja motiu per justificar l'entusiasme que ha desvetllat aquesta representació, entusiasme que sens dubte augmentarà en saber el poble de Terrassa que juntament amb aquests eminents artistes es presentarà el nostre compatrici Josep Guimerà, el qual, en el seu debut al Teatre Tívoli de la capital, va assolir un èxit esclatant. Era just, doncs, que el Comitè del Teatre del Poble volgués oferir al nostre públic l'oportunitat de poder sentir Josep Guimerà en una obra de la vàlua de "Marina" i interpretada pels tan eminents artistes, Hipòlit Lázaro i Pilar Duamirg.

Es així, amb un conjunt tan formidable, quan hom pot comprendre i jutjar la vàlua de la música i dels executants.

L'orquestra, composta per 22 professors, serà dirigida pel gran mestre del Teatre Nacional de Catalunya, Josep Sabater, el prestigi del qual és sobrerament conegut del nostre públic.

La venda de localitats per aquest esdeveniment, començarà el proper dimecres al mateix Teatre del Poble.

No hay comentarios: