sábado, 19 de junio de 2021

Vida Nueva, edición del sábado, 5 de junio de 1.937, pág. 2 y 3

 

Emancipad a las prostitutas

La prostitución es una de las mayores lacras sociales que afectan a la Humanidad. A ella se debe el que, centenares y más centenares de infelices compañeras nuestras se hallen en el caos más espantoso que pueda describirse y en la más completa y oprobiosa degradación moral y material. El mundo, inexorable, ha ido lanzando al abismo, consecutivamente y a través de todos los tiempos y edades, a esos núcleos de mujeres que, al parecer, llevan siempre la risa en la boca, aunque en el fondo de su pecho, llevan una amargura Intensa, un asco infinito al verse obligadas a vender su cuerpo a cualquier postor.

¿Os imagináis la tragedia de esas infelices, condenadas a arrastrar su cuerpo por calles y prostíbulos. sin una mano amiga que las ayude a levantarse del fango a que las ha lanzado el hambre o la maldad de algún "señorito" ruin y canalla?

Pues bien, camaradas, .solamente os pido que no neguéis nunca, vuestro apoyo a ninguna de esas desgraciadas. ¡Pensad que son, hermanas vuestras! ¡Pensad vosotras, compañeras que leéis estas líneas, pensad lo que hubierais hecho si os hubieseis hallado sin trabajo y en todas partes os lo negasen, estando obligadas a vivir en la miseria más espantosa y viendo cómo se extinguían lentamente de hambre y privaciones vuestros viejos y vuestros hermanitos Qué haríais.

Así pues, camaradas, repito, ¡dadles la mano! ¡Ofrecerles vuestra ayuda y no las desprecies; pues despreciándoles os hacéis cómplices de aquellos canallas que les arrebataron sus alegrías y las lanzaron a los profundos abismos de la repugnante prostitución!

LUIS CAPARRÓS.

EL BARITON TERRASSENC JOSEP GUIMERÀ ES PRESENTARÀ A LA NOSTRA CIUTAT AMB L'ÒPERA «MARINA».

Tal com ja vàrem anunciar als nostres lectors, el proper divendres dia 11 els grans artistes Hipòlit Lázaro i Pilar Duamirg cantaran al Teatre del Poble l'òpera "Marina". Això sol és ja motiu per justificar l’entusiasme que ha desvetllat aquesta representació, entusiasme que sens dubte augmentarà en saber el poble de Terrassa que juntament amb aquests eminents artistes es presentarà el nostre compatriota Josep Guimerà, el qual, en el seu debut al Teatre Tívoli de la capital, va assolir un èxit esclatant. Era just, doncs, que el Comitè del Teatre del Poble volgués oferir al nostre públic l'oportunitat de poder sentir Josep Guimerà en una obra de la vàlua de "Marina" i interpretada pels tan eminents artistes, Hipòlit Lázaro i Pilar Duamirg.

Es així, amb un conjunt tan formidable, quan hom pot comprendre i jutjar la vàlua de la música i dels executants.

L'orquestra, composta per 22 professors, serà dirigida pel gran mestre del Teatre Nacional de Catalunya, Josep Sabater, el prestigi del qual és sobrerament conegut del nostre públic.

La .venda de localitats per a aquest magne esdeveniment, començarà el proper dimecres al mateix Teatre del Poble.

SUSCRIPCIÓN PRO VÍCTIMAS DEL FASCISMO.

Lista General de la C.N.T.

Día 19 de Abril.

Casa Viuda Castells estambre 1.er turno 28 ptas. Casa Sanmartín, 86'50. Casa Baumann, 24'75. Casa Hijo de J. Puigbó, 80. Casa Guillermo Vigo.14, Agencia Casas 20.

Día 20.

Casa M. Serra Torrella, 31'80. Casa P. Sala, 66. El Taller Colectivo de la C.N.T. 842'10.

Día 21.

Taller colectivo.„845'45, Casa M. Boix Amat, 62. Tintes Solé,. 54. El Sindicato Único de Luz y Fuerza, 2819'90. Casa Sallent y Cía. 27.

Día 22

Casa Roca Pons, 72'80. El Control de Marmolistas, 18. Casa V. Palet, 42.

Importantíssim per ais afiliats de l'Associació d'Empleats i Tècnics (U.G.T).

Convé que els afiliats de l'Associació d'Empleats i Tècnics U.G.T. coneguin el comunicat que amb data d'ahir ha rebut el Comitè Executiu (interí) de Terrassa, procedent! del Secretariat regional de Catalunya, que ve a consolidar les actuacions del Comitè Local i de la Comissió Reorganitzadora,

Heus ací el citat comunicat

“Comitè Local de Sindicats, U.G.T.—-Terrassa.

Volguts companys: Estem assabentats de la situació creada en l'Associació d'Empleats i Tècnics de la vostra localitat, per negar-se la Junta de l’esmentada Associació a complir els acords del Comitè Regional de la nostra organització per intentar modificar les normes fonamentals dels Estatuts de la Unió General de Treballadors, Referent al primer; hem de dir-vos que l'acord del Comitè Regional relacionat amb els successos de maig, ha de complir-se i que en no acatar l'esmentada Junta l'acord, la vostra posició nomenant una Comissió reorganitzadora de l'esmentada entitat és completament justa i té l'aval absolut del Secretariat i del Comitè Regional, considerant als companys Francesc Graells, Miquel Palet i Martí, Antoni Marimon, Joan Juan, Josep Argemí, Ezequiel Morera i Antoni Mas, com encarregats de realitzar la reorganització.

Sobre el segon punt, és necessari que aquesta reorganització es faci d'acord amb els Estatuts de la U.G,T. o sigui formar un Sindicat de Treballadors de Banca, Borsa i Estalvi, el qual estarà lligat exclusivament amb la Federació Regional de Banca, un altre de Treballadors Mercantils, amb una Junta Central i tres seccions que són: Empleats d'Oficines, Dependents de Comerç i Viatjants, Corredors i Representants, el qual s'enquadrarà al seu degut temps a la Federació Regional Mercantil de Catalunya i on les Nacionals corresponents i un altre Sindicat de Tècnics amb una sola junta central i tantes seccions com rams de la tècnica hi hagi en la vostra localitat i que al mateix temps hi hagi obrers tècnics que pertanyin a la U.G.T. Aquesta labor haveu de realitzar-la ràpidament.

Els enemics de la UGT emboscats dintre d'ella, pretenen fer creure als treballadors de Terrassa que estan autoritzats i legalitzats per organismes superiors de la UGT i hem de dir-vos que ací a Catalunya els organismes màxims de la UGT són les Federacions Regionals d'Indústria enquadrades en les Federacions Nacionals respectives i el Secretariat de Catalunya l'actuació del qual està absolutament d'acord amb la Comissió Executiva de la UGT d’Espanya.

Vostres i de la causa obrera─ el Secretariat de Catalunya ─Signat Molinero— Hi ha un segell que diu: Unió General de Treballadors, Secretariat Regional de Catalunya".

Després d'aquest comunicat quedà ben aclarida —por si algú encara dubtava— la posició que han  de seguir els empleats i els tècnics que desitgin, continuar dintre la Unió General de Treballadors.

No hay comentarios: