viernes, 4 de junio de 2021

L’Acció, edició dilluns, 24 de Maig de 1.937, pàg. 2

 

El preu de la carn de bé

El President del Consell Municipal, per acord conjunt amb el Conseller Regidor de Proveïments, assabenta als ciutadans de Terrassa, que molt a desgrat seu i a pesar deis esforços realitzats per tots per tal d'evitar-ho, es veu precisat a autoritzar la venda de carn de bé a 10’50 ptes. el quilo, ja que de no acceptar aquest augment de preu i per la competència d'altres ciutats. Terrassa es veuria privada d'un article tan necessari com és la carn.

Notes de la Presidència municipal i conselleries

PERMISOS PER ALS COMERCIANTS.

La Conselleria de Proveïments manifesta a tots els comerciants de comestibles majoristes i detallistes, que per efectuar les seves compres a fora de la nostra ciutat, han de proveir-se primerament d'un permís que els ha d'estendre la subdelegació comarcal. Aquests permisos seran concedits a les nostres oficines, Josep Sunyol, 11. Avisem que sense aquest requisit no serà possible poder efectuar llurs compres.

SOBRE LA VENDA DE L'OLI.

La Conselleria de Proveïments assabenta al públic que la present setmana els establiments que vendran oli tindran un permís especial de la Conselleria, que fixaran en lloc visible. Serà imprescindible per l’adquisició de l'esmentat article, que hom presenti el carnet de racionament lliurant el tiquet d'oli corresponent al dilluns dia 24 de maig. De 1 a 2 familiars es lliurarà la quantitat de mig litre, de 3 a 4, un litre, de 5 a 6, un i mig i de 7 a més familiars, 2 litres.

EDICTES.

Confeccionat el Padró per a l’exacció de desguassos a la via pública, corresponent a l'exercici actual, resta de manifest al públic en el Negociat d'Arbitris, per termini de quinze dies, per tal que durant el mateix, puguin presentar, les persones subjectes a dit arbitri, les reclamacions que en dret creguin justes.

Terrassa, a 24 de maig del 1937.

—L'Alcalde, P. del C. M., Jaume Figueres.

Confeccionant el Padró que ha de servir de base per a l'exacció en l'exercici del 1937, dels drets respecte a anuncis pintats eu parets i tanques, com igualment en taulers, encerats i cartells de qualsevulla classe; resta de manifest al públic en el Negociat d'Arbitris, per termini de quinze dies a l'objecte de què puguin presentar-ne els interessats les reclamacions que creguin procedent.

Terrassa a 24 de maig del 1937.

—L'Alcalde, P. del C. M., Jaume Figueres.

Notes diverses

PROGRAMA DE L'ÚLTIMA SESSIÓ DE CINEMA PER ALS INFANTS.

Per a dimecres propvinent el programa que es donarà en els cinemes Recreo i Doré en sessió per als infants, serà com segueix:

1. Alicia al país de les meravelles.

2. Per arribar a campió.

3. «A puñetazo limpio».

Des d'aquesta nota avisem els mestres que ho tinguin en compte.

UN INDIVIDU QUE HA DE PRESENTAR-SE.

Per tal de fer-li lliurament d'un document rebut en aquesta Alcaldia de la Casa de Recluta número 27 de Tarragona, es prega es personi en aquesta Alcaldia, amb tota urgència, el ciutadà Joaquim A. Borràs i Badois, el domicili del qual hom desconeix.

RECAPTACIÓ DE L'IMPOST SOBRE LA XIFRA DE NEGOCIS.

D'acord amb el decret del Conseller de Finances del 14 de maig corrent hom adverteix que fins el diu 25 del corrent ha quedat prorrogat el termini per la presentació de les declaracions del mes de març i abril, subjectes al pagament de l'esmentat impost. L'oficina esta instal·lada al carrer de Puignovell núm. 13.

LLIURAMENT A LA CREU ROJA LOCAL.

El Comitè Local de la Creu Roja, es complau en fer públic el seu agraïment a la Unió Esportiva pel lliurament de la quantitat de 213’60 pessetes, producte de la recapta obtinguda en la VIII volta a Terrassa, celebrada fa poc amb tant d'èxit en aquesta ciutat, organitzada per la benemèrita Unió Esportiva.

RELACIÓ DE LES ESCOLES QUE DIMECRES HAN D'ACUDIR A L'ÚLTIMA SESSIÓ DE CINEMA ORGANITZADES PEL COMITÈ LOCAL DEL SEGELL PRO INFÀNCIA.

Cinema Doré. Matí a dos quarts de deu en punt: Escola Jardí de la Infància; Primer de Maig; Bona Família; Primera Ensenyança; Egara; Manuela Segarra; Querol; Acadèmia Serrat; Escola Montserrat; Josep Caparrós; Bartomeu Amat; Col·legi Evangèlic; Maria Serra; Acadèmia Cots.

Tarda a dos quarts de quatre en punt: Ramon Llull; Ferrer i Guardia, Acadèmia Fuster; Mercé Junyent, Josep Salvador; Foment de Cultura; Brugué; Escola Social; Acadèmia Ballester; Concepció Arenal. Cinema Recreo.

Matí a dos quarts de deu en punt: Antoni Sánchez; Infància; Joan Pomés; Baldric; Casal de l'Infant; Mestre Caries; Galileu i Peric; Zona ;Escola Jardí.

Tarda a dos quarts de quatre: Escola Pi i Margall; Turó Pare; Escola Nova; Passeig 22 de juliol; Izquierdo; Grup Torrella; Grup Genescà; Escola carrer Colom.

CURS D'INFERMERES DE LA CREU ROJA.

El Comitè Local de la Creu Roja comunica al poble de Terrassa que, davant la conveniència de crear en aquesta ciutat un cos d'Infermeres de la Creu Roja que col·labori a la humanitària tasca de la Institució en profit del poble, d'acord i seguint les normes establertes per la Superioritat de la Institució, obrirà un curset anomenat de guerra, la duració del qual serà de 4 a 5 mesos, subjecte, entre altres, a les següents condicions :

1. Esser o inscriure's soci de la Creu Roja.

2. Tenir de 18 a 30 anys d'edat.

3. Certificació mèdica acreditativa de que l'aspirant reuneix les convenients condicions de salut per a poder actuar d'Infermera.

4. Consentiment patern en el cas d'ésser menor de 23 anys l'aspirant

5. Examen previ d'ingrés acreditatiu de que l'aspirant sap llegir i escriure correctament, les quatre operacions aritmètiques i el dictat.

I altres que es comunicaran a les aspirants en la Secretaria del Comitè Local de la Creu Roja, Arquímedes, 263.

Al finalitzar el curset s'entregarà el corresponent títol a les cursetistes que resultin aprovades, i es procedirà a la imposició del braçal i distintiu d'Infermera de la Creu Roja. Títol que tindrà validesa per tot el territori de la República, al mateix temps que serà la preparació per adquirir el títol d'Infermera Professional Interna de la Creu Roja.

Els dies i hores d'inscripció seran els següents:

Dissabtes, de 5 a 8 de la tarda.

Diumenges, de 12 a 1 del mati, i els dies restants de la setmana, de 6 a 8 de la tarda.

La inscripció quedarà tancada el dia 30 del corrent maig.

Notes sindicals i polítiques

SINDICAT OBRER DE LA METAL·LÚRGIA I DERIVATS UGT.

Comuniquem a tots els nostres afiliats que el nostre local social ha estat traslladat al carrer de Ramon Pont (abans S. Pau) n'. 25, on des del dilluns dia 24 dels corrents funcionaran els departaments de Cotització i Secretaries.

Fem constar així mateix que solament aquesta Junta està facultada per a convocar Reunions, les quals es celebraran des d'ara en el local comentat.

Pel Sindical Metal·lúrgic, Magí Daví, Secretari.

NOTA DE LA U.G.T., ALS SEUS AFILIATS.

Havent-nos enterat que els elements expulsats que integraven la Junta del Sindicat de la Industria Fabril i Tèxtil, han nomenat un nou cobrador que no està autoritzat per aquest nou Comitè executiu, us recomana que no sigueu víctimes d'un atracament i no pagueu fins que aquest Comitè doni l'ordre.

El que es trobi en aquest cas us preguem que ho denunciï immediatament, en el Secretariat General.

Alerta treballadors !

No hay comentarios: