lunes, 7 de junio de 2021

L’Acció, edició dimecres, 26 de Maig de 1.937, pàg. 2

 

Compàs de l’hora

I si parléssim d'incautacions?

Tenim Comissariat de la Vivenda i ningú ho diria. Hi ha qui no s’hi vol emmotllar. Es un organisme legalitzat que treballa entusiàsticament, humanament i amb solvència; però li manca, deixeu-m'ho dir, energia per imposar-se com és de Llei.

Que no s’enfadin els qui componen aquest Comissariat, però a Burxa li sembla que ja seria hora que es fes públic que hi ha geni— els eterns aprofitadors de la revolució—que no solament no satisfan els lloguers amb la regularitat que per un bé de tots caldria, sinó, àdhuc hi ha qui no paga. I aquests que són molts. gosaríem a dir que s'escuden darrera d'un organisme que sempre ha gallejat amb arguments pistolerifics.

Deixem però, que les coses es vagin arranjant i dintre poc a aquests, que amb el nom de la revolució van fent de les seves, se'ls acabaran les vaques grasses. Voldríem parlar també de certs organismes que han requisat grans casals i que no contents en tenir-ne els necessaris, sembla que en facin col·lecció.

Burxa no entén gaire aquestes coses, però ell creu que si existeix un Comissariat de la Vivenda que actua amb tota legalitat, per què no han de passar tots aquests casals incautats al Comissariat al·ludit? Amb quin dret retenen el que pertany a tots els antifeixistes? Els que és una raó el sol fet d'haver-se aprofitat d'aquells moments de desori del juliol passat?

Burxa no pretén desposseir ningú, però si legalitzar les coses. No havíem quedat que les confiscacions fetes als facciosos pertanyien de dret al poble? No hi ha d'haver doncs, cap casal, sigui de la mena que sigui, incautat suara, que no sigui controlat pel Comissariat de la Vivenda..., i si Burxa va equivocat en aquest sentit, prego al company Espartacus Puig que me'n faci cinc cèntims de la noticia autèntica.

BURXA.

La Conselleria de la Vivenda als propietaris de més de quatre estatges

Es posa en coneixement a tots els titulars de més de quatre vivendes, que deuen personar-se en aquest departament, carrer del Passeig 7 i dintre les hores de 10 a 1 del matí i de4 a 7 de la tardo, per tal de comunicar-los un assumpte d’interès.

SESSIÓ DE LA COMISSIÓ PERMANENT DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ordre del dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal, avui dimecres dia 26 de maig del 1937, a les 22 hores.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

DAMUNT LA TAULA

c) D/. referent a l'ordenació de noves imposicions.

d) Ordenances reguladores de les exaccions amb què es proposa ampliar el projecte de carta financera municipal.

DE NOU DESPATX

e) Permisos per a obres.

f) D/. relacionat amb la contracta de recollida domiciliaria d'escombraries.

g) D/. proposant el nomenament de Conserges encarregats de neteja de diverses escoles.

h) D/. proposant votar un crèdit a favor de l'Administrador del Sanatori Mèdic Quirúrgic per al pagament de factures.

i) D/. proposant votar un crèdit a favor del Dipositari d'aquest Ajuntament, per al sosteniment de la Clínica Maternal.

j) D, . resolent instancia de Carme Sans i Navas, relativa a drets passius.

k) Distribució de cabals.

l) Proposicions, i

m) Precs i preguntes.

IMPORTANT PER ALS DETALLISTES EN GENERAL.

La Conselleria de Proveïments assabenta a tots els detallistes en general, l'obligació ineludible que tenen de vendre els articles com és sabó, oli, porc, als associats de les cooperatives. El que contravingui aquesta disposició serà sancionat severament.

AVÍS DE LA CUINA POPULAR.

Es posa en coneixement dels veïns d'aquesta ciutat que concorren a cercar el menjar a l'establiment de referència, que aquest es repartirà durant el següent horari:

Matí de les 12’30 a la 1 migdia.

Tarda de les 6'30 a les 7 hores.

Es manifesta que quinze minuts després de l'hora fixada no es despatxarà a cap més persona que ho sol·liciti.

DONATIU AL CASAL DELS VELLS.

Pere Pla Sales, ha lliurat cinc pessetes, destinades per atencions als «avis» internats en aquest establiment benèfic. Gràcies en nom dels beneficiats.

UN MAGNE FESTIVAL BENÈFIC.

El Sindical d'Espectacles Públics (UGT) de la nostra ciutat, tal com s'ha publicat ja, organitza per al vinent dissabte, un gran festival a profit de l'Hospital local.

Sembla que aquest festival, obtindrà un èxit ben falaguer. Això, és de suposar ja que podem avançar que constarà de tres parts, l'ordre de les quals seguirà així: Jazz. Ballets, Rítmica, Teatre i Concert Simfònic.

Sabem també, que són ja diverses les persones que s'han interessat per a l'obtenció de les localitats d'aquest magne festival, el qual tindrà lloc al Saló d'Actes de la U. G. T.

Notes sindicals i polítiques

NOTA DEL SINDICAT DEL ART FABRIL I TÈXTIL (UGT).

El Sindical Fabril i Tèxtil U. G. T. prega a tots els seus afiliats passin per la Secretaria del nostre local social per realitzar el seu corresponent carnet ja que dins uns dies dit carnet no serà vàlid sense aquest requisit.

No hay comentarios: