viernes, 4 de junio de 2021

El Dia, edició de dilluns 24 de maig de 1.937, pàg. 2 i 3.

 

SOBRE LA VENDA DE L’OLI.

La Conselleria de Proveïments assabentat el públic que la present setmana els establiments que vendran oli tindran un permís especial de la Conselleria, que fixaran en lloc visible. Serà imprescindible per a l'adquisició de l'esmentat article, que hom presenti el carnet de racionament lliurant el tiquet d' oli corresponent al dilluns dia 24 de maig. De 1 a 2 famílies es lliurarà la quantitat de mig litre, de 3 a 4 un litre, de 5 a 6 1 litre i mig i de 7 a més familiars 2 litres.

LLIURAMENT A LA CREU ROJA LOCAL.

El Comitè Local de la Creu Roja. es complau a fer públic el seu agraïment a la Unió Esportiva pel lliurament de la quantitat de 213’60 ptes., producte de la recapta obtinguda en la VIII volta a Terrassa celebrada fa poc amb tant d'èxit en aquesta ciutat, organitzada per la benemèrita Unió Esportiva.

PROGRAMA DE L'ULTIMA SESSIÓ DE CINEMA PER ALS INFANTS.

Per a dimecres propvinent el programa que es donarà en els cinemes Recreo i Doré en sessió per als infants, serà com segueix:

1.—Alicia al País de les Meravelles.

2.—Per arribar a campió.

3.—"A puñetazo limpio".

PERMISOS PER ALS COMERCIANTS.

La Conselleria de Proveïments manifesta a tots .els comerciants de comestibles majoristes i detallistes, que per a efectuar les seves compres a fora de la nostra ciutat, han de proveir-se primerament d'un permís que els ha d'estendre la subdelegació comarcal. Aquests permisos seran concedits a les nostres oficines, Josep Sunyol. 11. Avisem que sense aquest requisit no serà possible poder efectuar llurs compres.

UN INDIVIDU QUE HA DE PRESENTAR-SE.

Per tal de fer-li lliurament d'un document rebut en aquesta .Alcaldia de la Caixa de Recluta número 27 de Tarragona, es prega es personi en aquesta Alcaldia, amb tota urgència, el ciutadà Joaquim A. Borràs i Badois, el domicili del qual hom desconeix.

LA SESSIÓ DE CINEMA PER ALS INFANTS SERÀ DIMECRES.

Contràriament al costum establert

Des d'aquesta nota avisem els Infants a profit del Segell Pro-Infància, que es celebraven en el dimarts, la present setmana en la qual es donarà l'última sessió, es realitzarà el dimecres.

Des d'aquesta nota avisem als mestres que ho tinguin en compte.

HORES DE DESPATX PÚBLIC DE LA CONSELLERIA DE LA VIVENDA.

La Conselleria de la vivenda recorda una vegada més, que en les seves oficines del carrer del Passeig, 7 tots els dimarts i dijous de 10 a 1 del mati i de 5 a 7 de la tarda i els dissabtes les hores indicades del mati, atendrà quantes observacions i reclamacions es formulin referents a vivendes així com a edificis destinats a indústria o comerç.

Per tal d'atendre degudament totes les reclamacions i observacions formulades, aquesta Conselleria adverteix que no rebrà el públic sinó és citat per la mateixa, en altres dies i hores que les esmentades anteriorment.

CONSELLERIA DE LA VIVENDA.

Per tal de facilitar una harmònica solució a l'assumpte d'aigua per a l'abastiment de les vivendes destinades a arrendament, es prega a tots els titulars de les mateixes com arrendataris del dit líquid, s'abstinguin de donar-se de baixa del mateix fins i tant aquesta Conselleria de la Vivenda resolgui el procedent al referit assumpte, que confia serà en un termini molt breu.

El que fent cas omís d'aquesta ordre perjudiqui a altre, serà sancionat d'acord amb els perjudicis que ocasioni.

RECAPTACIÓ DE L'IMPOST SOBRE LA XIFRA DE NEGOCIS.

D'acord amb el decret del Conseller de Finances del 14 de maig corrent hom adverteix que fins el dia 25 del corrent (demà), ha quedat prorrogat el termini per a la presentació de les declaracions del mes de març i abril subjectes al pagament del dit impost. L'Oficina està instal·lada al carrer de Puignovell, 13.

INCENDI.

Ahir al matí, a conseqüència d'haver fermentat, s'inicià un incendi en una estiba de sacs d'escuralls que hi havia amuntegats al pati de la fàbrica de Llanes regenerades de Fills de Joan Puigbó d'aquesta ciutat.

Donat lo inflamant de les matèries incendiades, el foc prengué ràpidament algunes proporcions, ço que feu precisa la intervenció del Cos de bombers local, els quals i prèviament avisats, es personaren ràpidament a l'esmentada fàbrica i amb la intervenció d'una de les bombes, procediren a l'extinció del mateix, ajudats entre altres ciutadans, pels camarades Serra, Conseller de Serveis Públics, i Sánchez, sots-cap de l'expressat Cos de bombers, que foren dels primers a personar-se a l’expressat lloc.

Les matèries, sinistrades són de propietat del comerciant Ramon Freixa.

Les pèrdues materials, són insignificants.

No hay comentarios: