martes, 1 de junio de 2021

Vida Nueva, edición del viernes, 21 de mayo de 1.937, pág. 2 y 3

 

CARNET EXTRAVIADO.

El guardia municipal Pedro Agulló Puig ha perdido el carnet de su sindicato. Ruega a quien lo haya encontrado tenga la bondad de entregarlo en nuestra Redacción.

EN LA FEDERACIÓN LOCAL TIENEN CARTA.

Las compañeras Cornelia Jiménez y Fernanda Castillo. Pueden pasar a recogerlas.

SOCIETAT "LA DEFENSA CIVIL".

Companys, salut:

Han transcorregut deu mesos de guerra que han estat el motiu del nostre silenci i quietud i creiem que ja ha arribat el moment de convocar una reunió de tots els socis per a tractar de la qüestió administrativa i objectiva a seguir de la ''Societat La Defensa Civil", és per això que invitem als socis i als fundadors de la Societat, i a tots els membres de la Junta, a la Reunió general que es celebrarà el propvinent dia 28 de maig, a les onze del matí, en el local "Orfeó Terrassa", amb l'ordre del dia que a continuació expressem:

1.—Lectura de l'acta anterior.

2.—Es creu necessari dissoldre la "Societat La Defensa Civil"? O en cas contrari, ha de continuar subsistint amb les mateixes característiques que fins ara?

3.—Si s'acorda dissoldre "La Societat La Defensa Civil", com han de destinar-se els fons i mobiliari?

Donada la gran importància dels assumptes a deliberar es recomana que no hi manqui cap soci o sòcia, doncs es ventila l'existència o la mort do l'entitat.

Us saluda cordialment, La Junta Administrativa.

PALOMA EXTRAVIADA.

Los Alumnos del grupo escolar "Estudios" han recogido una paloma, la cual entregarán a quien acredite ser suya. Está en el local de la escuela.

SE HA PERDIDO UN RECIBO.

El compañero Antonio Escamilla ha perdido un recibo con treinta sellos, rogando a quien lo haya encontrado lo devuelva a esta redacción.

HA SIDO HALLADO UN BLOQUE DE TICKETS DE RACIONAMIENTO.

Ha sido entregado en esta redacción un bloque de tickets correspondiente a la tarjeta de racionamiento núm. 7.807. La tenemos a la disposición de quien acredite ser suyo.

VELADA TEATRAL

Hoy viernes a las 9 de la noche y en el local del P.O.U.M., tendrá lugar una velada teatral organizada por el Socorro Rojo de dicho partido a beneficio de dicha sección. Se pondrá en escena "L'Héroi'' de Santiago Rusiñol.

HOY HABRÁ PAN.

Contrariamente a lo manifestado ayer, hoy en los establecimientos queo surten de dicho artículo se venderá el pan correspondiente a media ración. Ello ha sido posible por haberse pedido panificar una partida de harina procedente de un Intercambio efectuado por la Consejería de Economía de nuestra ciudad.

GAS

El Comitè local de "Serveis de Gas Unificats de Catalunya" es complau en notificar als seus abonats que a partir d'avui divendres, hi haurà fluid les hores de costum, però establint un nou horari per tal de complaure les nombroses peticions que li han estat cursades.

Per tant, el nou HORARI establert es el següent:

Matí: de 7 a tres quarts de vuit.

Matí: de 11 a 2.

Vespre: de dos quarts de set a tres quarts de nou.

CASAMENT.

Avui, aquest matí, al Jutjat Popular ha contret matrimoni el company Francesc Jofresa, cap dels serveis de Cultura del nostre Ajuntament amb la simpàtica senyoreta Antonia Lluc.

Desitgem felicitats sens fi a la nova parella.

LA CAMPANYA DEL SEGELL PRO INFÀNCIA.

Malgrat d'haver-se publicat una nota del Comitè Central del Segell. Pro-Infància en, la qual es diu que degut als passats fets s'ajorna fins el dia 18 de juny l'acabament de l'actual campanya a profit de l'esmentada Institució, el Comitè Local en la seva darrera reunió acordà que no havent passat res anormal en la nostra ciutat, sigui definitivament el dia 31 del corrent maig. el darrer dia de la campanya de referència.

Ço que posem a coneixement del poble de Terrassa, que tan admirablement correspon a la humanitària obra.

Un suceso lamentable

Esta mañana hemos sido sorprendidos por el rumor insistente de que había sido hallado en las afueras de la ciudad en el sitio conocido por el camino de can Pous, un hombre muerto.

Averiguado el caso, dió por resultado que se trata de Miguel Osuna, casado, de 40 años de edad, de oficio cartero y habitante en la carretera de Matadepera.

Según versiones, el hecho ocurrió de la siguiente manera. Alrededor de las once y media de ayer noche, se personaron al domicilio dos desconocidos que le invitaron a salir para dirigirse al local del partido que pertenecía el interfecto, diciendo a sus familiares que regresaría pronto sin que hasta el momento de ser hallado muerto se supiera nada de él.

ANTECEDENTES DE LA VÍCTIMA

El referido Miguel Osuna era procedente de Castellón de la Plana donde se había distinguido por sus luchas republicanas que le llevaron a ser perseguido por la dictadura. Llevaba muchos años de vida en nuestra localidad ejerciendo siempre la misma profesión la que ya ejerció en Castellón de la Plana, habiendo intervenido en las luchas electorales siempre a favor de partidos de izquierda siendo actualmente militante del P.S.U. aunque no de sus más destacados.

NOTA DEL PARTIT SOCIALISTA UNIFICAT.

El Partit Socialista Unificat—Radi Terrassa—fa constar la seva més enèrgica protesta per l’assassinat del seu militant, camarada Miquel Osuna Manuel.

Per les circumstàncies en què ha estat comès, ha quedat ben demostrat que no és més que un acte característic de provocació, executat pels elements "incontrolats'', obeint però indicacions de no sabem qui, que és d'esperar, que la llei tindrà cura d'esbrinar, els quals no han dubtat gens ni mica en segar, la vida d'un militant exemplar i ferir així els nostres més profunds sentiments,

Davant aquest covard assassinat, tot el poblo de Terrassa ha de manifestar-se en l'acte del sepeli, que tindrà lloc demà dissabte, a les cinc de la tarda, sortint l'enterrament del local del Partit, carrer de Francesc Macià, 64. on el cadàver de l'estimat camarada, està exposat.

OPERACIONS EFECTUADES FINS EL DIA 20 DE MAIG PEL DOCTOR CANTÓ RIBOT.

Pere Farell, Extirpació amígdales; Amalia Martínez, Amigdalitis críptiques; Antònia Llonc,. Amígdales i vegetacions; Roser Vilalta. Amigdalitis críptiques: Àngela .Muñoz Amigdalitis; Dolors Domènec, Rinitis hipertròfica; Magdalena Turu, Extirpació amígdales; Assumpció Bacasta, Extirpació Amígdales; Rosa Nieto, Extirpació Amígdales.

RECTIFICACIÓ :: NOTA DEL DEPARTAMENT DE PREMSA.

“Els components de l’ex-Cobla Principal, ens preguen que rectifiquem el nom d'aquesta. que donàvem en l'edició d'ahir, pel de Cobla del Sindicat Musical, amb motiu, de l’audició de sardanes que donarà desinteressadament al Parc Municipal. el diumenge a les 11 del matí, a profit del Segell Pro-Infància.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

Agustí Sanjosé, natural de Segòvia i de 40 anys d'edat, ha estat curat de fortes contusions a la cama dreta de resultes d’haver-lo envestit un camió. Ha passat al seu domicili, carrer Francesc Ullés.

Pere Nicolau, fill de la veïna ciutat de Rubí, amb domicili al carrer de Màrtirs del 6 d'octubre, 2, el qual presentava segons diagnòstic del doctor de guàrdia, ferida incisa a la regió parietal dreta. i ferida contusa al peu esquerro, també por, haver-lo atropellat un automòbil.

AVIS IMPORTANT DE LA DEFENSA PASSIVA ORGANITZADA.

En acabar el període de proves que el personal tècnic adscrit a la Defensa Passiva Organitzada de Terrassa ha vingut realitzant, posa a coneixement de tots els conciutadans que la sirena de l'Ajuntament tan sols funcionarà per anunciar un raid de l'aviació enemiga o bé per avisar als bombers en cas de produir-se un incendi.

A l'objecte d'evitar confusions anticipem per mitjà de la premsa i de la ràdio, el primer apartat de les noves Instruccions per a la Població Civil en cas de bombardeig aeri, les quals instruccions s'estan imprimint i seran repartides a domicili a primers de juny per a general coneixement del veïnat. .

SENYAL DE PERILL DE BOMBARDEIG:

Serà donat per la sirena instal·lada a l'edifici de l'Ajuntament tan bon punt s'assenyali la presència d'avions enemics í consistirà en un so llarg d'uns tres minuts de duració com a màxim. A més, si és de nit, els serenos tocaran els xiulets.

Cal distingir el so de la sirena anunciant el perill de bombardeig del toc o tocs donats per la mateixa sirena per avisar als bombers en cas d'incendi.

El senyal de foc consisteix en un so curt d'un minut de durada seguit d'altres tocs en nombre d'un, dos, tres, quatre i cinc indicatius del districte on s'ha produït el sinistre.

EL PREU DEL CONILL.

La Conselleria de Proveïments assabenta el públic que degut al considerable augment ofert amb la compra dels conills a l’engròs als llocs de producció es veu obligada a augmentar en 50 cèntims per lliura, el preu de venda al detall, car en cas de persistir en voler aguantar els preus actuals seria impossible poder proveir d'aquest mitjà d'alimentació a la nostra ciutat

No hay comentarios: