lunes, 7 de junio de 2021

Vida Nueva, edición del miércoles, 26 de mayo de 1.937, pág. 2 y 3

 

Reflejos ciudadanos

EL CULTIVO DE LA ALARMA

No acertamos a explicarnos, por qué de esta larga suspensión de conferencias telefónicas, que posa ya de varios días, sobre todos los ciudadanos.

Produjo esta disposición, la consiguiente alarma, que sería conveniente que se desvaneciera normalizando este servicio, que tanto el pueblo necesita.

El teléfono en nuestros días es un instrumento muy necesario y hasta muchas ocasiones imprescindible, por lo que es injusto —sin que circunstancias graves lo exijan— privar de su uso, a prensa, comercios, industrias, transportes, etc. que tantos inconvenientes les produce y a toda la población en general, que no les es permitido comunicarse, ni con los familiares de los pueblos más inmediatos,

Sería conveniente que el Delegado de Orden Público, en nuestra localidad, procurase hacer todo lo que a su alcance estuviera, para que desapareciese esta anomalía, que después de ocasionar muchos inconvenientes y perjuicios mantiene a la población en constante alarma,

UN MAGNE FESTIVAL BENÈFIC.

El Sindical d'Espectacles Públics, (U.G.T.) de la nostra ciutat, tal com s'ha publicat ja, organitza per al vinent dissabte un gran festival a profit de l'Hospital de Sang local.

Sembla que aquest festival obtindrà un èxit falaguer. Es de suposar ja que podem avançar que constarà de tres parts, l'ordre de les quals seguirà així: Jazz, Ballets, Rítmica, Teatre i Concert Simfònic.

Sabem també, que són ja diverses les persones que s'han interessat per a l'obtenció de localitats d'aquest magne festival, el qual tindrà lloc al Saló d'Actes de la UGT.

PÉRDIDAS Y HALLAZGOS.

Ha sido entregada en nuestra Redacción una llave encontrada en la vía pública. la que tenemos a la disposición de quien la haya perdido.

So ha perdido un llavero con varias llaves, y además un pañuelo de seda. La compañera a quien pertenece, ruega a quien lo haya encontrado tenga la bondad de entregar-lo en nuestra Redacción.

F.I.J.L -. F. A. I

Se convoca a todos los compañeros de estas Juventudes, que pertenecen a la barriada de Can Palet y Escuela Industrial, a la reunión que se celebrará mañana jueves, a las siete de la noche.

Dada la importancia de los asuntos a tratar y que de ellos depende la buena marcha de esta organización, os rogamos no faltéis.

Vuestros y de la causa revolucionarla, El Secretario.

Se convoca a todos los compañeros de estas Juventudes, que pertenecen a la barriada de Can Aurell, a una reunión que tendrá lugar el viernes, a las 7 de la noche.

Dada la importancia de los asuntos a tratar, os rogamos no faltéis.

Vuestros y de la causa libertaria.

Por la Federación Local, El .Secretario.

HOY SE REÚNE LA COMISIÓN PERMANENTE.

Ordre del dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent .del Consell Municipal, avui dimecres dia 26 de maig del 1937, a les 22 hores.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

DAMUNT LA TAULA

c) Dictamen referent a l'ordenació de noves imposicions.

d) Ordenances reguladores de les exaccions amb què es proposa ampliar el projecte de carta financera municipal.

DE NOU DESPATX

e) Permisos per a obres.

f) Dictamen relacionat amb la contracta de recollida domiciliària d'escombraries.

g) Dictamen proposant el nomenament de Conserges encarregats de neteja de diversos escoles.

h) Dictamen proposant votar un crèdit a favor de l'Administrador del Sanatori Mèdic Quirúrgic per al pagament de factures.

i) Dictamen proposant votar un crèdit a favor del Dipositari d'aquest Ajuntament, per el sosteniment de la Clínica Maternal.

j) Dictamen resolent instància de Carme Sans i Navas, relativa als drets passius.

k) Distribució de cabals.

I) Proposicions, i

m) Precs i preguntes.

VENDA DE PATATES.

La Conselleria de Proveïments fa públic que demà dijous es vendran patates, al preu de 0'65 pessetes el quilo, Donaran una lliura i mitja per persona contra lliurament del tiquet del dia 27 de maig,

Els establiments designats per a la venda són els següents:

Tots els dels Mercadals i els dels carrers següents:   

Joaquim Maurin. 12; Martí AIegre, 12; Montserrat, 12; Jodis, 34; Llúria, 92; Marconi, Lavoissier, 31: Nord, 98: Milícies Catalanes, 27; Newton 96; Miquel Vives, 63; E. Mas, 63; .Màrtirs 6 d'octubre, 80; Pla Ametllera. 134; Mina, 40; Pantà 137; Palla, 2; Pare Llauradó. 48; Pintor Torres. 138; Pardo Bazán, 37; Rambla d'Egara, 215: Raval, 34 Rambla J. Compte. 42; Rutlla. 40; Ramon Llull, 193; M. Azaña. 109; S. Busquets 11, Serrano. 8; Salmerón. 53; S. Seguí, 38: S. Seguí 86.; V. Almirall, 155; Salvá. 91; Topete. 93; Topete 21; Unió.30; Vallparadís. 42: Volta. 65; Watt 126.

AVÍS DE LA CUINA POPULAR.

Es posa a coneixement dels veïns d'aquesta ciutat que concorren a cercar el menjar a l’establiment de referència, que aquests es repartirà durant el següent horari:

Matí, de les 12'30 a la 1 migdia.

Tarda, de les 6'30 a les 7 hores.

Es. manifesta que quinze minuts després de l'hora fixada no es despatxarà a cap més persona que ho sol·liciti.

DONATIU ÀL CASAL DELS AVIS.

Pere Pla Sales ha lliurat cinc pessetes, destinades per atencions als “avis” internats benèfics. Gràcies en nom dels beneficiats.

VIDA SINDICAL

Sindicato de la Industria de Construcción Madera y Decoración.

Este Sindicato, habiéndole sido conferido el encargo de organizar una columna de fortificaciones para el frente, lo pone en conocimiento de todos los trabajadores que quieran alistarse a la misma, Pueden pasar por la Secretaria del Sindicato de Construcción, Paseo de García Hernández, 4, primero, todos los días de las 6 y media a las 7 media de la tarde.

No hay comentarios: