domingo, 20 de junio de 2021

Front, edició de dissabte, 5 Juny 1937, pàg. 2

 

La utilitat actual de la premsa i |a ràdio locals

Seria negar-nos a nosaltres mateixos el dir que els serveis de la premsa i la ràdio locals, no són imprescindibles. Seria un error imperdonable i una falta greu que cometríem, si amb l'intent de voler-ne justificar la necessitat, actualment, la neguéssim en algunes circumstàncies.

Però això no ens priva pas de reconèixer que actualment, premsa i ràdio, exerceixen una funció que molta geni considerarà més Important que la netament cultural, política o informativa en termes generals. Es tracta de la informació local sobre els racionaments de queviures i articles de necessitat, que en el present són d'un interès inapreciable per totes les dones de sa casa. Asseguraríem sense por a errar que la major part dels llegidors de la premsa local, apart de les qüestions sensacionals o polèmiques que s'hagin suscitat, que la primera cosa que llegeixen són les notes que informen sobre la venda dels articles que més escassegen.

Vet ací, doncs, com aquesta necessitat tan dura que ens Imposa la guerra, haurà estat motiu perquè la premsa local tingués un al·licient més i àdhuc prengués un major radi d’acció.

DEMÀ S'INAUGURARÀ UN CURSET D'INFERMERES ORGANITZAT PER LA  CREU ROJA

El Comitè Local de la Creu Roja invita a tots els socis de la Institució a l'acte d'inauguració del Curs d'Infermeres organitzat per aquest Comitè Local, acte que tindrà lloc el proper diumenge, dia 6 del corrent, a les onze del mati, en el Saló de Sessions del Consell Municipal d'aquesta ciutat.

BESTIAR SACRIFICAT DURANT EL MES DE MAIG

Caps de bestiar sacrificats a l'escorxador públic d'aquesta ciutat durant el passat mes de maig:

Llaner, 1450 caps; pes 18.162 quilos Cabrum, 129 caps; pes 552 quilos. Boví, 96 caps; pes 18572 quilos. Porquí, 444 caps; pes 34176 quilos.

DELS BITLLETS EN CIRCULACIÓ

A fi d'evitar errors, el Consell Municipal assabenta a tot el poble terrassenc que de l'emissió de bitllets d'una pesseta, hi ha dues numeracions diferents. L'una edició hi ha el mot "número" i una estrella al final i l'altra el número natural però sense l’estrella.

Per altra part el mateix Consell notifica que és fet intencionadament.

EL BARÍTON TERRASSENC JOSEP GUIMERÀ, ES PRESENTARÀ A LA NOSTRA CIUTAT EN L'OPERA "MARINA"

Tal com ja vàrem anunciar als nostres lectors, el proper divendres, dia 11, els grans artistes Hipòlit Lázaro i Pilar Duamirg, cantaran al Teatre del Poble l'òpera ''Marina". Això sol, és ja motiu per justificar l'entusiasme que ha desvetllat aquesta representació, entusiasme que sens dubte augmentarà al saber el poble de Terrassa que juntament amb aquests eminents artistes es presentarà el nostre compatrici Josep Guimerà, el qual en el seu debut en el Teatre Tívoli de la capital va assolir un èxit esclatant. Era just, doncs, que el Comitè del Teatre del Poble volgués oferir al nostre públic l'oportunitat de poder sentir a Josep Guimerà en una obra de lo vàlua de "Marina", i interpretada per tan eminents artistes; Hipòlit Lázaro i Pilar Duamirg.

Es així, amb un conjunt tan formidable quan hom pot comprendre i jutjar la vàlua de la música i dels executors.

L'orquestro composta per 22 professors, serà dirigida pel gran mestre del Teatre Nacional de Catalunya, Josep Sabater, el prestigi del qual és sobradament conegut pel nostre públic.

La venda de localitats per aquest magne esdeveniment, començarà el proper dimecres al mateix Teatre del Poble.

L'AIGUA ARRENDADA DELS ESTATGES A LLOGUER, ANIRÀ A CÀRREC DEL LLOGATER A PARTIR DEL PRIMER DE JUNY

La Conselleria de la Vivenda, atenta als problemes plantejats en la propietat urbana amb motiu de la revolta feixista del 19 de juliol darrer, desitjant ordenar tot el possible el seu comès en l'administració de la dita propietat, suprimint tots els defectes creats per la caduca ordenació i dotar en el successiu a totes les finques del mínim de condicions indispensables, abans de recórrer a un augment de lloguers, ha resolt:

Que des del primer de juny tots els arrendataris de vivendes l'abastiment d'aigua de les quals sigui d'arrendament, correrà aquest a compte de llurs ocupants, per quin motiu els mateixos hauran de personar-se a la Companyia d'Aigües Unificades, carrer de Valentí Almirall, 59, per a formalitzar llur contracte d’arrendament.

Espera aquesta Conselleria de la Vivenda que els llogaters sabran fer-se càrrec d’aquest petit sacrifici que se’ls imposa que no té altra finalitat que el millorament general de tota la vivenda de la ciutat.

EL PAGAMENT DE LLOGUERS

La Conselleria de la Vivenda d’aquesta ciutat, recordarà a tots els llogaters la ineludible OBLIGACIÓ que tenen de satisfer les rendes de la vivenda que ocupen en aqueixes oficines del carrer del Passeig, 7 o als administradors autoritzats.

L'incompliment de la dita OBLIGACIÓ sense acord de la Conselleria serà sancionada amb la pèrdua dels drets en la vivenda que ocupen i la mateixa serà destinada sense avis de cap mena a les necessitats que els moments actuals requereixin.

També es complau en recordar que tots els rebuts de lloguers, el mateix de vivendes així com els de locals destinats a Indústria o comerç, seran nuls i no tindran cap valor sinó venen avalats amb el segell d'aqueixa Conselleria.

AVIS IMPORTANT PER ALS PARES

Assabentada aquesta Presidència del comportament impropi de determinats infants en les seves visites al Parc Municipal, per la present fa avinent que seran penyorats els pares d’aquells infants que en concórrer al Parc siguin atrapats o inquietant les plantacions o els peixos.

No hay comentarios: